BMWKLUB Česká Republika, o.s. Logo
Header

BMW Auto klub ČR

Veřejné diskusní fórum pod záštitou BMW Auto Klubu Česká Republika
Právě je stř 03.06.2020 14:16



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 30.03.2020 19:35 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 14.09.2014 00:00
Příspěvky: 1697
Bydliště: Vysočina
Jsem doma 4 týden a věru nějaké zabavení krom práce HO by se hodila. Poprvé co jsem s autama za 3 týdny neujel ani metr, Prostě vysáto, naimpregnováno, lak v nano i kola (asi jako všichni), to mě vydrželo 14 dnů. X5ka byla na přetěsnění i s trubkou, nové čerpadlo webasto atp... já menil v introši plasty a madlo..., tak nějak nic na autech mechanicky neměním a hlavně není co už měnit, do takové fáze jsem se mysllel, že se nedostanu.
Před 14 dny jsem měnil letní kola, nové gumy (f10) a koukal jsem, desky jsou 4-5mm a ještě senzor nesvítí. Jelikož kotouče jsou na drážkch hodně ok, tak ty měnit nebudu, objednal jsem desky, senzor a příslušenství, prachovky, novej šítít...

Sice už na autech nic neměním, ale teď bych si jen tak pro radost desky vyměnil.
- Jak je potom reset intervalu ?
- Je na něco zásadně dát bacha
- Chtěl bych brzdy celé vyčistit a nastříkat brzdiče
- Mě to bude trvat tak 2 dny mechanikovi asi hodinu předpokládám
- Ne nemám origo desky, koupil jsem Textar
Naposled jsem na autě něco dělal, když jsem měl Felici, předpokládám, že to bude stejné.

Děkuji za postřehy


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2020 08:30 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 13.11.2010 01:00
Příspěvky: 71
Jo je to stejné jako na feldě... reset intervalu provedeš ve skrytém menu na budíkach... mrkni na youtube (reset interval, secret menu, f10... např: https://www.youtube.com/watch?v=uhaJUPwhyIw ) ;)

PS: musíš dát nové čidlo, i přesto, že je staré OK, nešel by ti pak udělat reset intervalu ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2020 09:52 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 14.09.2014 00:00
Příspěvky: 1697
Bydliště: Vysočina
Děkuji, za odkaz, mám i kabel a ISTU, ale tu jsem použil jen na vyčítání chyb a před týdnem na odblokování webasta x5.
Čidlo samozřejmě budu měnit.
....stejné, jako na fledě, tím jsem myslel, že tam je jen jedn pístek, který se vytlačí, jen aby nedošlo k nedorozumění.
Mění se standardně i ty "plechy" co kryjou desky (vpravo) ?
Obrázek

Koukám na tento návod, nezdá se mě tam nic složitého.
https://youtu.be/9oOclWCFQoM


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2020 12:48 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2018 23:38
Příspěvky: 128
ty plechy se nemění, ale když už je máš ;)

jojo pístek se zatláčí, aby jsi tam dal nové(širší) desky... jen pozor at ty nevyteče brzdovka z nádobky, když obě strany zatlačíš...mluvím z vlastní zkušenosti...pak mě to kapalo na čelo jak jsem utahoval brzdiče :roll:


edit. měl jsi objednat i opravnou vodící sadu, obsahuje na jedno kolo dva vodící pístky a vazelínu... aby brzdič lépe chodil.. stojí to za to, za pár kaček...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2020 13:22 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 14.09.2014 00:00
Příspěvky: 1697
Bydliště: Vysočina
Děkuji, už jsem to objednal, příště člověk bude vědět.
By mě tak zajímalo jestli, prachovky, pístky a vše kolem mění i v servisech :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 02.04.2020 09:22 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2018 23:38
Příspěvky: 128
Určitě ne :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 03.04.2020 17:16 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 14.09.2014 00:00
Příspěvky: 1697
Bydliště: Vysočina
Takze, asi bych se jako opravar neuzivil (3 den v garazi), po sjetych destickach jsem přešel na prachovky, potom na pístek, z pístku na gumy kolem, poté na kotouč a ted jsem objednal cele kotouce, nakonec tedy děrované Zimmermany, s nima jsem spokojený na X5tce.
Taková blbost měnit ty prachovky ve třmenech sem myslel, že ten třmen roztrhnu rukama vejpůl!

Jelikož brzdy byly zasrany, tak uz je druhy den čistím a brousím, zatím na to padly 2 spreje na brzdy, už se to leskne jak psí kulky, tak mě přitom napdl nápad je dát do barvy a dát na ně něco .....

Za brzdama jsou štíty, jestli nepůjdou vyčistit koupil bych nový.
- výměna kotoučů, je tam nějaká zrada ?
- výměna šítů, pouze šrouby ?
- na co si dát případně bacha ?
- jak se mění brzdovka ?

Jinak jsem laboroval a konečně dozjistil, kotouče v základu mají 348mm a 30mm tloušťku, power kit je 348mm a 36mm, jako mají 535i/d 550D, škoda no. Třmeny jsou jiné to už jsem také dohledal, takže bych je tam asi nenapasoval a celé to kupovat už nedává smysl :(
Koukal jsem na výměnu z F01 tuším, kde kotouč má 374mm a 36mm průměr, divím se, že třmeny na rozměru jsou stejné, alespon to tam píšou, takže měnil pouze kotouče.

A toto asi také pomůže.
6mm Allen key for brake disc retaining screw
9mm Allen key for brake caliper slide bolts
17mm socket for wheel bolts
18mm socket for caliper cradle retaining bolts
11mm combination spanner for bleed nipples
3/8" torque wrench 16Nm (disc retaining screw)
1/2" torque wrench 140Nm (wheel bolts)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 03.04.2020 18:46 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2018 23:38
Příspěvky: 128
Výměna kotoučů: dobře očistit dosedací plochy a pořádně odmastit
Štíty: Některé auta to mají tak, že musíš sundat náboj...
Brzdovka: Nejlépe přípravek na kompresor který podtlakem saje starou brzdovku do nádobky, a ty doléváš pouze do expanzky v mot. prostoru.. ještě předtím odsát z expanzky.. a jdeš od nejzažšího kola...tzn prave zadni-levé zadní-pravé přední-levé přední.. padne na to asi 1l brzdovky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 04.04.2020 12:29 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 14.09.2014 00:00
Příspěvky: 1697
Bydliště: Vysočina
Díky, tak na tu brzdovku jedinou si netroufám.
Ještě k brzdové kapalině, je tam nějaký zásadní rozdíl v číslech ? Resp poznám u sériového auta, nějakou "lepší" brzdovou kapalinu, peníze stranou, jen mě to zajímá.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 04.04.2020 14:33 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2018 23:38
Příspěvky: 128
Předpokládám že tam bude originál DOT4 tzn můžeš koupit DOT4 nebo DOT4+(LV) nebo nově DOT5.1
Všechny jsou zaměnitelné, neboli můžeš je ''smíchat'', čím vyšší číslo tím větší bod varu(tím líp)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.066s | 17 Queries | GZIP : On ]
banner
banner
banner