BMWKLUB Česká Republika, o.s. Logo
Header

BMW Auto klub ČR

Veřejné diskusní fórum pod záštitou BMW Auto Klubu Česká Republika
Právě je ned 26.03.2023 00:47

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: E64 dotaz na klíč
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2023 13:58 
JaraX napsal(na jiném klubu):
Info k těm klíčům. BMW vyrobí CAS a klíče, další klíče byli dřív ve skladu klíčů, nyní jsou jen virtuální v dingolfingu. Vyrobné auto má k sobě obvykle 3 klíče, další klíče jsou uložené v CASu a ve „skladu“ klíčů v dingolfingu. Pokud si objednáte klíč, bmw ho vyrobí a nahraje ho s následujicím číslem klíče. BMW klíče jsou velmi kvalitní a prakticky neodchází. Lidi co dělají klíče v ČR, tak mají prakticky všichni čínské kopie, tyto klíče jsou jiné naomak, mají malinko jiné piktogramy a kvalita se nedá srovnat s origo klíčem. Co hůř, čas od času se stane že v nich umře čip, mě se to stalo už 2x u klíče co jsme nechali vyrobit zákazníkovi a smutné bylo, že tomu druhému se to stalo v Itálii, no nedovete si představit ten průser, jste v Italii, auto nestartuje a vy ani nevíte čim to je. Nakonec to bylo klíčem. Od té doby už kupujeme pouze origo BMW klíče, je to celkem stěžejní díl k autu. Další problém je že s neorigo klíčem nejde udělat svolávačka, prostě to v BMW neudělají a že to děláme celkem často ty svolávačky, ted hodně jezdíme s E65 na brzdové posilovače, s E90 na ventilátory, s 6kama na napájecí kabel, apod. Další problém je že pro výrobu klíče je třeba „napadnout“ CAS, naopak s origo klíčem se nic nedělá, jen se přes diag zablokuje ztracený klíč, ale to SW CASU se nerýpe, ani není třeba CAS vymontovávat jako je to často potřeba s neorigo klíčem. Další věc je že tyto klíče dělají většinou pochybné existence, a dneska v době trackovacích čipů za par stokorun není problém si auto najít. Jediné komu bych na klíče věřil je člen BMWklubu FX. Origo klíček zneužit nejde, k jeho výrobě je potřeba BMW doložit velký techničák od vozu. Takže je na každém jak se rozhodne s klíčema, my už ale našim zákazníkům prodáváme pouze origo klíče, je to sice dražší cesta, ale dlouhodobě levnější a spolehlivější. Nedávno mi psal sám pan veliký filozof, jak mu zateklo do diversity a chce si ji nechat zrepasovat za 4500 Kč, jako sorry, to se na mě nezlobte, ale když je za 7k nová fresh jednotka, krasný nový tišták, s poslední revizí všeho, tak dávat někomu 4500 za to že očistí oxidaci a vymění par součástek je za mě vyhazování peněz do kanálu.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: E64 dotaz na klíč
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2023 14:24 
Člen Klubu
Člen Klubu

Ok, pochopil jsem Jinaasisko, už Ti tu nebudu spamovat. 8-)

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4