Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

na co při výběru e60 nezapomenout

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackjack

#1 Příspěvek od blackjack »

Tak jsem se pomalu začal rozhlížet po e60kách, která by měla přijít jako služební vozidlo časem. Tuším že to bude běh na dlouhou trať vybrat nějaký dobrý kousek, proto jsem začal už teď a a rád si nechám poradit na co brát při e60 zřetel, co by rozhodně měla mít a vůbec jaké jsou možnosti výbavy...

Začnu takovými požadavky, které jsem si dal dohromady na základě minimálních zkušeností...

- sedan
- černá barva (kvůli firemnímu korporátu)
- motor M54B30, tady mam naprosto jasno, bude to benzín a chci měrku oleje!

Co se výbavy týče, jednoznačně trvám na:

- el. komfortních sedačkách s pamětí a výhřevem. Ty polomanuální židle mě v e60 vždy pobaví...
- držáky na pití (jak mohla sjet z linky 5er co nemá držáky na pití, to vážně nepochopím)
- velká navi
- el. zadní roletka
- skleněný šíbr

Pak věci, co jsem vypozoroval jako standart... el. volant, multifunkce, pdcčka, digiklima atd.

Velké plus:

- headup
- béžový interier / zajímavý dřevodekor
- Login7

Je něco na co jsem při výběru zapomněl a nemělo by podle Vás v e60 chybět? Případně co by stálo za hledání? Rád si nechám ohledně e60 poradit...
Obrázek
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pazdi »

vybíral jsem docela nedávno...tak jen pár "poznatků"...

- šíbr jsem z požadavků zrušil - není pro mě extra důležitý...příjde mi to ve výsledku docela zbytečné - navíc vzpomínám na problémy u compacta, když se šíbr kousnul:) něco jiného je panoramatická střecha u kombiku, ale ta s sebou přináší spoustu dalších problémů
- roletky jsem chtěl na boční na zadní sklo, ale nakonec nemám a ve výsledku mi to neva - mám folie, přes které je to vzadu naprosto na pohodu
- head-up byl taková třešička a už bych bez něj nechtěl - je to sice jen taková "blbinka" - ale máš tam všecko potřebný - rychlost, otáčky (snažíme se to tam s mentulim dohodit), šipky navi + info o ulicích...ve výsledku to beru jako zajímavý bezpečnostní prvek - nemusíš koukat po blbostech
- logic7 - hraje hezky, to je jasný - to byla priorita i pro mě:)

- z těch věcí "navíc" - mrzí mě, že nemám vyhřívané zadní sedačky, když člověk někoho v zimě veze, tak se cítí malinko "provinile", když je to chudáky studí a jeho ne:), zajímalo by mě, jak to jede s DD, který se montoval snad na jednu z tisíce...no a určitě bych využil keyless a komfortní dovírání (nevím, jak se tomu přesně ofik říká:) - to mě učarovalo:)...byl jsem se dívat někdy v lednu na auto s adaptivním tempomatem a nighvision - byl to mazec, nebýt to "vrak", tak jsem si ho bral domů i přesto, že měl černou kůži, kterou nemám rád:)...
Scout

#3 Příspěvek od Scout »

Ahoj doufam ze se nebudes zlobit kdyz prilozim otazku k tvemu tematu, nechci vytvaret dalsi tema kdyz se to tyka taky e60ky.
Taky prave chci koupit e60 prioryty mam podobne 525, 530 nejlepe a nebo 545 samozrejme benzin. A pokud 45ku tak jedine v plynu :-)) musi to byt sedan a zbytek mi je jedno jen by me zajimalo protoze trh je jimy nasicen ale.s najezdem od 200 do 350t km + mozne stoceni. Jak se to auto chova kdyz ma najezd 300 je vklidu nebo uz jen kazdej mesic se opravuje koupily by ste s takovym najezdem? A jeste jedna otazeckA vim ze radovej mktor od bmw je luxus ale jak je na to v8 poruchovost? Dik. Za odpoved :-)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mě se teda strašně líbí M paket na E60.. to je pěknej style.
Vanessa_CZ

#5 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Jeste si do seznamu pridej nezapomenout koupit E60!

Tyhle dotazy jsou neskutecne zabavny :lol:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Pokud bych dnes vybíral E60, tak modelovej rok 2009 s navigací CIC.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pazdi »

čekal jsem to :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

je tam o E60 plno informací, tak at si to pročte a uvidí,
nebylo by špatny kdyby tu někdo založil koupě E60 a napsal tam o ní vše, tak jako je v 7ER kupujeme E65.
prostě problémy, ceny, výbavy apod.
blackjack

#10 Příspěvek od blackjack »

Jarax, přesně něco na ten styl jsem myslel. Budu rád když se někdo rozepíše.
Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

v tom tematu odemě je toho dost, tak si otevři nějaky dobry piti a hura na to, třeba to někdo časem dá dohromady.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pavel 528 »

v podstate nutnosti.co se tyce designu je Mpaket,protoze bez mpaketu ty auta jsou k zbliti... :(

k tomu je potreba Mvolant a cerna stropnice/bez ni je ten interier taky hruza...

Sam jsem taky schanel a byl to problem,ale v podstate jsem nasel co jsem chtel,ikdyz je to tedy E61,tak jsem radeji,dle me vypada lepe a i ten el kufr je parada :D
Potvrzuji,ze head-up je super
mi00wa

#13 Příspěvek od mi00wa »

Dynamic Drive neboli DD je taky super, auto drží jak přibité a málo, nebo spíš vůbec se naklání do stran (535d)
blackjack

#14 Příspěvek od blackjack »

jj DD by bylo asi super, ale jak tu někde padlo, moc jich není. Zatím jsem projel 20 stránek toho tématu co sem házel Jarax a všechno je to o tom že 5 lidí zuby nehty hájí e65 před e60.. :D Třeba se to na zbylých 45 stránkách trochu zlepší a dozvím se i něco užitečného, než že e65 je prostě lepší :D
Obrázek
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

DD lze alespoň obejít silnějšími stabilizátory (což bych doporučil každýmu se ser. podvozkem) pač se to naklání jak říční člun. Zavdal jsem M5 stabíky od Wincenta a výsledek je až překvapující, montáž slabá hodinka..

Čili za mě "na co při výběru E60 nezapomenout" je alespoň M-podvozek (ostatně jako u sportovního báwa ;)) když už ne celej M-paket. Ale to je o vkusu každýho papaláše. :P
Odpovědět