Chtěl bych se zeptat, co znamená chyba 452A DDE:Info - particulate filter system.
Našel jsem, že je to snad informativní hlášení, že se blíží konec životnosti PDF. Je to jediná chyba v DDE a zbývající odhad životnosti dle diagnostiky je cca 60 000km. Aktuálně mám najeto 169 000km. Chybu lze smazat, ale při další diagnostice se zase objeví. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Načti si to pořádnou diagnostikou a zjistíš přesně co to je. Stejně tak se podívej na tlak ve výfukovém potrubí a uvidíš jak je na tom filtr.
Jestli auto jezdilo město tak už může být po filtru
Vyčteno z ISTY/D. Jinak filtr je zanesenej a vyžaduje regeneraci. Ty tlaky jsou 15-20mbar na volnoběh a 80mbaru při 2000ot. Pojedu to asi pořádně projet na dálnici. Mám to nechat samo regenerovat na dálnici nebo ji vyntit?
Ano max na idle je 65mbar, ale pokud je filtr opravdu good tak naměřím hodnoty okolo 6mbar. Klidně jí vynuť a projeť to ve zvýšených otáčkách po dálnici.
To jsou hodnoty na nasrání.
Ale řeším, jestli to čidlo není nějaký špatný. Na volnoběh a i po vypnutí to kolísá tak o cca 5mbaru. Po vypnutí to kolísá 5-10-5-10 atd. Co to dělá vám? Co to ukazuje po vypnutí motoru?