Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E90 - vodní čepadlo výměna?
Čaute,
chtěl bych se zeptat zda vyměnit vodní čepoadlo na 325i. Zapisuje poměrně často chybu. Jinak auto jede normálně, žádna kontrolka nestíví atd. Pouze když připojím na diagnostiku tak je to tam.
Nerad bych někde zůstal viset, mám najeto 130tis. Jednoduchý dotaz doporučujete vyměnit? Popř. jakou koupit? Našel jsem např. Pierburg za pěknou cenu.
Díky!
chtěl bych se zeptat zda vyměnit vodní čepoadlo na 325i. Zapisuje poměrně často chybu. Jinak auto jede normálně, žádna kontrolka nestíví atd. Pouze když připojím na diagnostiku tak je to tam.
Nerad bych někde zůstal viset, mám najeto 130tis. Jednoduchý dotaz doporučujete vyměnit? Popř. jakou koupit? Našel jsem např. Pierburg za pěknou cenu.
Díky!
Pred 14 dny jsem se projel odtahovkou, odesla vodni pumpa - jedu po D5 na tempomat 150 kmh, najednou na me bliklo, ze se motor zacina prehrivat, at zpomalim. nastesti byl sjezd po 500 metrech, takze jsem sjel a odstavil to, vrtule jela naplno.hadice vizuelne ok, nikde to nechcalo, jen trosku uniklo pres vicko. pak do servisu na odtahovce. predtim se to nijak neprojevovalo, takze doporucuji menit i preventivne a to vcetne termostatu.
325i, 185 tis. najeto.
325i, 185 tis. najeto.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jak kdy. Ta elektrická pumpa je dost nevyzpytatelná, chybu to zapíše až poměrně pozdě. Co se dá sledovat, je voltáž a otáčky na tom čerpadle. Pokud při stání se zahřátým motorem na volnoběh občas na chvilku sepne el. ventilátor na chladiči a dělá to poměrně pravidelně (třeba 4x za minutu), tak bude pumpa načatá. Ve chvíli, kdy se pumpa zastaví, totiž po cca 6 vteřinách spíná právě ten ventilátor. V tu samou chvíli, kdy se pumpa zastaví, naroste voltáž na pumpě (systém se ji snaží roztočit), ale otáčky jsou stále nula.
na N54 je vodní pumpa elektrická.
http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=11_3754
http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=11_3754