Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 330CI Spojka - dvouhmota?
ta cena je v celku běžná za kompletní sadu u dodavatelů náhradních dílů (elit,auto kelly,apod.).na webu se dá sehnat i o 5k levněji,ale...
většinou dodavatelé,např.elit, mechanikům v případě vadného dílu ihned dodají nový,takže se nečeká na vyřízení reklamace.auto pak nestojí rozebrané měsíc.jako bonus pak neplatíš mechanikovi za práci dvakrát,zaplatí mu ji dodavatel.
já např. zaplatil vyšší cenu a vyplatilo se mi to zrovna v případě dvouhmoty,která se po 2k km začala projevovat jako ta stará původní.takže raklamace a měnila se znovu celá sada.
jo a já např. měnil ve 130k km.záleží jaké prase s tím jezdilo před tebou.prej se dá najít zkurvená i s 80k km...dvouhmota.
většinou dodavatelé,např.elit, mechanikům v případě vadného dílu ihned dodají nový,takže se nečeká na vyřízení reklamace.auto pak nestojí rozebrané měsíc.jako bonus pak neplatíš mechanikovi za práci dvakrát,zaplatí mu ji dodavatel.
já např. zaplatil vyšší cenu a vyplatilo se mi to zrovna v případě dvouhmoty,která se po 2k km začala projevovat jako ta stará původní.takže raklamace a měnila se znovu celá sada.
jo a já např. měnil ve 130k km.záleží jaké prase s tím jezdilo před tebou.prej se dá najít zkurvená i s 80k km...dvouhmota.
když se vysype,na což už má nárok,vezme sebou i tu novou spojku.Thevojca1 píše:Jesly se mohu vlozit mam 290k km a dvouhmotak neni sliset ale spojku mam pred vymevou "sporadicky klouze a lozisko brutalne pisti" ale o dvouhmotaku vubec nevim a spojka je urcu original ... kdyz bycht ho nemenil jake to muze mit nasledky kdyz by se vysipal ? Nam 323 46
doporučuji měnit komplet.dosedací plocha na setrváku už nebude v nejlepší kondici a šance,že si lamela sedne je tak 50/50.
v obou případech pak další rozborka-zborka,tzn.další výdaje.
-
Kluci, u 6q prevodovek, je dvouhmota mnohem vice namahana. U 5q je hridel prevodovky ulozena v lozisku v klikove hrideli. Tudiz je to "jednotna" hridel, ale u 6q uz neni lozisko v klikovce, nybrz v setrvacniku a tady nastava ten pruser. motor a prevodovka nejsou jedna hridel, ale deli se prave na setrvaku. Tim padem dostava setrvak mnohem vic zabrat a odchazi. nepomuze anbi setrvak z SMG. Proste jsou kasa a ja je doporucuju menit s kazdou spojkou. Bohuzel. Totic ma na aute setrvak jetej z SMG, v rukach se zdal byt ok, ale proste na aute klepe......
A na druhou stranu, kdyz si sezenete na netu dil levne, prijdete do servisu, dostanete uplne jinou cenu na praci (vyssi), ted jeste muze prijit to, ze mate spatnej dil, takze auto zavazi na dilne nez si to pres postu apod vyreklamujete....... je to mrdat prace. Na toto tema maji krasnej plakat ve fordu. Do hospody si vlastni pivo taky nenosite!
A na druhou stranu, kdyz si sezenete na netu dil levne, prijdete do servisu, dostanete uplne jinou cenu na praci (vyssi), ted jeste muze prijit to, ze mate spatnej dil, takze auto zavazi na dilne nez si to pres postu apod vyreklamujete....... je to mrdat prace. Na toto tema maji krasnej plakat ve fordu. Do hospody si vlastni pivo taky nenosite!