Je fakt, že všechny čtyři pístnice jsem bral od Grannexu v druhovýrobě. Že by už fakt ani ne po roce bylo po nich?
Jinak dle ETK to sice nevypadá, že čerpadla bou s e65 totožná ( viz díl č. 12:
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... lic_parts/ ), nicméně mám ten dojem že na pohled jsou obě dvě od Hoerbiggera a u e65 je akorát jinak umístěno. U e39 mám nádržku horizontálně a u e65 je vertikálně myslím (nebo je to naopak, teď nevim).
Olej jsem se vyměnit snažil (vylil jsem celou nádržku, nalil nový, nechal čerpadlo několikrát otevřít/zavřít a tak asi 3x dokola), ale i tak změna k lepšímu nebyla úplně tak markantní, jak bych si představoval.
Ten nápad s tím vyčepováním pístnice neni vůbec špatný.Zkusím to a uvidím, jestli to víko ty pístnice zvládnou podržet.
Nicméně právě že je to čerpadlo v prdeli usuzuji z toho, že už nezvládne u touru to víko přetlačit z vertikální polohy a naopak při zavírání to čerpadlo s tím víkem celkem dost flákne a úplně sere na nějaký softclose

Takže jsem si říkal, že pokud bych to čerpadlo nechal repasovat, tak doufám i v to, že by šlo nějak nastavit na větší tlak při otevírání a naopak na menší průtok při zavírání, aby to víko šlo pomaleji dolů a tolik sebou nebouchlo