Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 dovírání pátých dveří
E61 dovírání pátých dveří
Zdravim, rychlý krátký dotaz. E61(2009) přestal chodit el. dověr/odskok na zámku pátých dveří. byl jsem nucen odpojit baterku (při odevřeném kufru samozřejmě) když se pak kufr zavře, tak v podstatě jen mechanicky. když se baterka znovu připojila, tak po zavření kufru si to ten mechanismus už nepřitáhne. co a jak bych měl zkontrolovat( že je třeba jen zaseklý, jak jsem mu vzal elektriku)? je nějaká pravděpodobnost, že díky tomu nefunguje zadní stěrač? díky
Re: E61 dovírání pátých dveří
S největší pravděpodobností jsou K.O. kabely v pátých dvěřích u pantů a blbou shodou náhod to vyšlo zrovna takhle s baterkou 

kabely jsou vyměněný letos vlétě(ale ano mohou být znovu v háji), dal jsem rovnou silikonový SENCOM. to elektricke pritahovani je provadeno v rámci mechanismu ve dveřích nebo v té přechodové hraně nárazníku a podlahy kufru?
jinak v případě stěrače by to mohla být kabeláž. víc mě trápí ale ten kufr...
jinak v případě stěrače by to mohla být kabeláž. víc mě trápí ale ten kufr...
Blbou shodou nahod vubec nemusi jit o kabely v prechodu do 5.dveri.
Sterac mi na E61 prestal chodit uz 2x, pokazdy byl problem v zadrene osicce. Musis ho mechanicky zevnitr povolit, pak sundat zvencinsterac a osicku vyrazit, pouzdro na osicku vysmirglovat a poradne pak namazat a slozit zpet.
Ten druhej problem se soft close kufrovych dveri nevim. Zitra ti muzu zkusit poslechnout kde bzuci motorek, jesi ve dverich nebo v kufru.
Sterac mi na E61 prestal chodit uz 2x, pokazdy byl problem v zadrene osicce. Musis ho mechanicky zevnitr povolit, pak sundat zvencinsterac a osicku vyrazit, pouzdro na osicku vysmirglovat a poradne pak namazat a slozit zpet.
Ten druhej problem se soft close kufrovych dveri nevim. Zitra ti muzu zkusit poslechnout kde bzuci motorek, jesi ve dverich nebo v kufru.
Dle mého bude na 90% ve spodním zámku a bude řešen stejně jako na e39 - čep, který zapadá do zámku na dvěřích je na otočném "excentru" který pohání elektromotorek, a tento elektromotorek právě po docvaknutí zámku dostane skrze kabeláž 5. dvěří signál, že je zamčeno a může dveře dotáhnout ke kastli, potažmo k těsnění.
Proto jsem, navíc ještě ve spojitosti s tím stěračem, tipoval tu kabeláž
Proto jsem, navíc ještě ve spojitosti s tím stěračem, tipoval tu kabeláž