Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
stary27

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#1781 Příspěvek od stary27 »

Samozrejme pri starom aute nie je mozne cakat, ze bude uplne bez chyb, to je jasne. Ale pokial clovek ide na inzerat z takym popisom asi necaka takyto pruser, a ked sledujem tzv. klubove auta tak toto nie je prvy pripad, hlavne na SK toho bolo viacej, popis ako lusk a nakoniec nic moc. A pocuvat taketo vysvetlenia od predavajuceho radsej ani asi netreba, ja som kedysi chcel kupovat e39 indivual :lol: strasne som ho chcel, lenze bolo po celolaku a ked sme otvorili kapotu tak krive nosniky, a predavajuci sa tvaril, ze burane nebolo a este mu to vraj servislovali kamarati po veceroch v origo servise, a ti mu to asi nepovedali. Tak sme to nastastie nechali tak.

Asi by bolo lepsie nech si to sudruhovia vyriesia medzi sebou, k ich spokojnosti a ostatny budu mat aspon ponaucenie, ze netreba kupovat nieco comu nerozumiem, bez asistencie odbornika a pokial ten nema cas, tak radsej pockat auto sa vzdy najde dalsie.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1782 Příspěvek od JaraX »

víte jaký rozdíl je mezi běžným autem a klubovým autem? to klubové je v horším stavu a prodává se za víc peněz :)
tommee

#1783 Příspěvek od tommee »

Klubove auto je vazne vymyslenej terminus technicus. Jeste lepsi mi ale prijde "auto jezdilo k JaraXovi nebo Snejkovi" a pritom tam bylo jednou na vymenu oleje, nebo doliti kapaliny do ostrikovacu:))
stary27

#1784 Příspěvek od stary27 »

:thumbsup: Presny popis. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1785 Příspěvek od JaraX »

jj takovych už bylo "no to nechcu spravit, to taky ne, tam to ne, tam to ne, tam to ne" "TOP stav, servisovano u JaraXe"
stary27

#1786 Příspěvek od stary27 »

Viem pochopit, ze nie vzdy su na vsetky opravy peniaze, ale neviem preco by som sa potom mal tvarit ze TOP stav a servisovane u JaraX...
laik

#1787 Příspěvek od laik »

No přeci, když se toho chce za každou cenu zbavit, tak to otuní JaraXem nebo Snejkem a nějaký vůl sedne na lep bez asistence odborníka s tím, že je to TOP :(
Co na tom není k pochopení?
A při tom jim stačí zavolat...JaraXi, Snejku, znáš to auto? Co na to říkáš?
Tohle zase nepochopím já.
Jaris330D

#1788 Příspěvek od Jaris330D »

Presne, ja jsem psal Jaraxovi a ptal se ho. Rekl mne svuj nazor. Rekl, ze to auto u nej parkrat bylo. Neni to uplny TOP, ale zadna past a ze za tu cenu neni zle. Ja jsem to mel i lehci v tom, ze pred Klimsonnem to mel Don. Takze mne o nem neco rekl i on. Ja jsem ta zatim neresil zadne speky, jenom me vypekly jen pneumatiky a jeste musim vyresit predni napravu. Kterou sice delal pan Prochazka, ale nekde se stala vule. Stekne jsem tam za 2 roky se vsim zahucel 100 000 kc.
James745

#1789 Příspěvek od James745 »

misanek- tak určitě neříkám, že moje sedma byla TOP. Na jednu stranu co se týká stírátek jsi viděl sám při koupi včetně odemčeného měniče dle diag. Zase si nemyslím, že to byla nějaká past. Před testovací jízdou jsi auto projížděl za studena a jízdu jsme dali přes 70km. Takže auto určitě nějaké investice chtělo vzhledem ke KM, ale rozhodně není nic co bych zatajil. Navíc byla možnost volby...klidně jsi mohl říct ne a já bych ti cestu zaplatil. Navíc u některých věcech jsme si vyšli vstříc i včetně osobního dovozu veškerých papírů až do Brna. Jinak co se týká některých věcí, tak jsi mohl klidně napsat a zavolat. Klidně bych se na tom podílel a pokud by to byla nějaká darda, tak bych si pro auto klidně přijel a celou částku bych ti za auto vrátil.
Misanek

#1790 Příspěvek od Misanek »

Hele, po bitvě je každý generál :D je fakt, že jsi mi ve spoustě věcí vyšel vstříc, ale na druhou stranu mi zase musíš dát za pravdu, že jsem se tě konkrétně na to, jestli auto hulí a žere olej ptal ještě v telefonu než jsme vůbec vyjeli. A to samé např. i co se korektně fungující klimy týče a ono ejhle, klima nejela, a kdyz se ji povedlo naplnit, tak auto sem tam i přes to topilo. Jenom aby bylo jasno - nemám a ani tě nepovažuji za nějakého podvodníka ;) Můžu si za to hlavně já sám, že jsem podlehl tlaku vzhledem k tomu, že jsme nutně potřebovali káru. Nicméně na druhou stranu nejsem zase tak naivní, že by případné vrácení auta proběhlo úplně tak bez problémů jak tady popisuješ :) Ale možná (a já doufám že ano) se mýlím a opravdu jsme se tehdy mohli pokusit na tuhle notu vést dialog.
Každopádně znovu opakují - chybu vidim hlavně ve svém ukvapeném závěru a upřímně, ani mě nenapadlo chtít po tobě nějakou kompenzaci za svou blbost, i přes to, že jsem se na některé závady výslovně ptal ještě než jsme vyjeli přes celou republiku.

Takže tolik k této věci z mé strany ;)
vlastnemec

#1791 Příspěvek od vlastnemec »

Takový nezávislý pohled, Jamese znám osobně, jelikož koupil naší stodolu, auto prošel Jarda a podle toho jsem upravil svoji představovanou cenu a stejně jsem se bál, že se tam něco zásadního vysere a přes celou republiku si vezmu auto zpět, což bych v jeho případě udělal jelikož tak slušného člověka jsem dlouho nepotkal.

Co se týče prodeje obludy (můj předface e65), tak bych je na 99% fuckoval.
kurevtor

#1792 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:tak mám seznam závad toho auto,
tak nějak sme to rychle prolětěli, po čase užívání se určitě najdou další věci.

auto nebrzdí - podtlak opravován zahradní hadící
velká ramena, nekvalitní silentbloky
volant vydřený - na obšití, km asi nesedí
dřevo loketky hodně popraskané
nastupní lišta řidič + spolujezdec celá oloupaná
pístnice kapoty KO, jedna neorigo
chybí horní kryt motoru
chybí zátka ventilu klimatizace
klimakompresor KO
ulomený držák pyláku
děravý husí krk sání motoru
vzduchový filtr - vyměněn pouze jeden!
světla KO, neodorně leštěná, popraskaná, asi nepůjde opravit
hadička podtlaku sání - ulomený výstup, neodborně opraveno, ani nebylo připojeno
odvětrávací hadička motoru prasklá
LPG bastl, opravdu neodborné
chybí oba kryty ventilvík
chybí držák kolene vzduchu do kabiny
na druhé straně koleno ulomené
chybí těsnění pod přepážkou za motorem
neorigo spona hadice k vakuovce
membrány odvětární vaico - nefunguje dobřě
hadice odvzdušení chladiče - napojovaná, opravovaná, dlouho nevydrží
znak KO
mlhovky slepé
hydrokufr teče pístnice
zadní bauset poškozený
držaky zadních PDC čidel - čidla zajetá
LPG prasácké a napojované hadice pod autem
odřený PZ lem
steřelé bzrdové hadice P+Z
svařované kolo, prasklé!!!! Jezdit opatrně!
převodovka teče - unik oleje
rozbité plasty pod nárazníkem
většina krytů ma neoriginal šroubky
odřená lišta předního nárazníku
střelé přední PNEU, dot 2007
malá ramena - rozpadené silentbloky
zadní osmičky, uložení ramen - hodně velká vůle
brzdy OK
vůle v diferaku
upadený tapecirung spolujezdce
zatopené stínitko a A-sloupek
přesazený volant!
airbag - propadený, škaredy
lupání v řízení
LZ roletka rozpadená, na výměnu
rozbité otvírání loketky
motorky výsuvu kolenní podpory sedačky - obě strany KO
horní přihrádka a popelník - nefunkční dojezdy
neodborně přetěsněný motor - GUFERA KO!
STK 9/17
valvetronic OK, rozvody OK
diagnostika chudá směs
špatné lambdasondy
někdy nefunguje posuv volantu, chyba snímače
občas nejde DSC
nefunguje EDC, tlumiče tvrdé, nejde nastavovat, chyba steering angle
neodborně vyměněné čelní sklo, nejde fogging senzor
nefunguje přidavná vodní pumpa
PDC front right - čidlo PDC
chyba hydrokufru - relay sticker
chyba videomodulu

sorry, ale mně tohle připadá jako že si někdo koupí nejlevnější vojetou sedmičku z nabídky ve stavu, kterej tak +- odpovídá průměru těch našich vraků a řiká si "koupil jsem si to ale hezoučké vozítko" a má z toho radost, protože mu to jezdí a to mu od auta stačí.

pak přijede k JaraXovi, ten si hned promne ruce, že další kokot si přijel pro školení o tom jak se nemá kupovat auto bez mechanika, a podle toho taky mu vysolí seznam závad, aby to tomu člověku dokázal co koupil za past.

na polovinu věcí z toho seznamu neni potřeba mechanik, stačí oči. A závady typu "STK 09/2017" :-D to nasere no :-D a že je LPG bastl? Všechny LPG sou bastly, některé hezčí než jiné, ale všechny jsou nabastlený někam kam nepatří.

sorry, nechci dělat z JaraXe jakkoli zlomyslnýho člověka, ale takhle to na mě působí :-D nic ve zlém
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1793 Příspěvek od JaraX »

já nevím co se ti na tom nezdá, denně sem přijede nějaké auto na prohlídku a sepíšou se všechny závady co tam jsou, včetně toho že mu za měsíc končí STK a neměl by ji zapomenout udělat, třeba ted tu byl pán s X1 a STK měl půl roku propadlou a vubec to nevěděl.
no a prostě todle auto byl rekordman v počtu závad.
Jaris330D

#1794 Příspěvek od Jaris330D »

Ja sem jednou jezdil s propadlou technickou 2roky a vubec jsem to nevedel. A prisel na to tata, protoze ve zpravach rikali, ze jezdi hodne aut bez technicke. Kdyby se neco stalo, tak jsem pekne v haji. Od te doby si to hlidam.
Filozof

#1795 Příspěvek od Filozof »

Ani o tom nemluvte. Moje máma furt tvrdila jak její fiat má jet za pul roku v lednu na technickou a když jsem se podíval do papíru tak jsem zjistil že to mělo být tento rok. :lol:
Sice auto má jen 42tis najeto ale stejně je to blbej pocit.

Kámoš dostal 5kilo flastr za rok propadlou STK stím at to do týdne stk má, jinak příště mu to auto seberou. :shock:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1796 Příspěvek od JaraX »

pokuta je to poslední, ale při nehodě auta bez STK pojištovna nic neplatí
dogeatdog

#1797 Příspěvek od dogeatdog »

JaraX : Nemas pravdu.
Jaris330D

#1798 Příspěvek od Jaris330D »

Tak to by mě zajímalo taky, protože při větší nehodě pojišťovna může hledat, kde, co. No a v zahraničí, raději ani nechci pomyslet.
Misanek

#1799 Příspěvek od Misanek »

JaraX píše:pokuta je to poslední, ale při nehodě auta bez STK pojištovna nic neplatí
je to vysoce pravděpodobné, ovšem nedělal bych z toho zase pravidlo. Podle mého by měla na druhou stranu pojišťovna taky nějakým způsobem dokázat, že nehoda byla zapříčiněna hlavně tím, že auto nebylo na pravidelné stk, tudíž nějakou závadou, kterou by prohlídka na stk teoreticky odhalila.
Jaris330D

#1800 Příspěvek od Jaris330D »

Tohle by neresili, oni by spis mohli resit, ze auto nebylo zpusobile k provozu z duvodu propadle technicke.
Odpovědět