Filozof píše:
Jinak štěpán si čte často příručky zdatného motoristy z 80tých let tam je situace jiná.

hele uber pane jo. Myslim, ze mas hovno co fotrovat ostatni jestirky o nejakych priruckach, protoze si sam vypad z prirucky statistykovyho pablba co vsechno vi, vsechno zprumeruje, vsechno ma nacteny z tabulek, ale zaroven vi totalni hovno, pricemz ma od vseho klice, i kdyz za dverma nikdy nebyl.
Furt stejny zblebty dokola, odpust... doporucis nejaky hovno na zaklade pablbskejch uvah a pak to resis dokola, ze "Spousty lidi a fandů" a kdesi cosi "ostatni by souhlasili"...
Ja musim souhlasit se stepanem, pokud to je auto co mas jako primarni auto tak to chces mit i hezky, i dobry, i silny, i vybaveny atd... okej, vezmes 330i, aby to obcas delalo radost s tim, ze ve meste to prezijes.... ale jako daily je trilitr dopici kundovina tak to uznej. Jezdil si nekdy po meste? Praha neni vyjebana Boleslav, trilitr plus uz te proste stoji docela dost penez, kdyz chytnes hodinovy stani na nabrezi... ty benziny dokazi jet rozumne jen kdyz to rozjedes a jedes... ale rozjizdet trilitr styrycetkrat od 0-7 km/h za 3 minuty nekde v kolone... na co je ti ten vykon ve meste? Prozradim ti to - na hovno. A ne, nedoporucoval jsem nikdy nikomu 320d, ale nevim cemu se smejes. Ta 320d si ten 330i krasne ve meste da, protoze proste neni kde zazavodit.

Jen proste s dyzlem pojedes za 7 na sto, s benzinem dvojnasobek.
A jeste poznamecka k ohrivani motoru a ty filozofovo predposranosti. Nikomu to nenutim, ale nabizim svuj pohled: ste curaci.

Ano, pokud nekdo resi ohrev motoru a filozofuje nad tim jak filozof tak preju dobry den, pane curak.
Tak se ti nevohreje motor nez nekam dojedes, a co jako. Tak kvuli tomu budes chodit pesky? Jejky, kratkou trasou si auticko vlastne strasne kurvis, ze? Jejky tak to z toho bud predposranej celej den a furt se tim strachuj. Filozofe, mas jenom chytrolinkovsky kecicky a domnenky a prumery udelany z prumernejch prumeru. Moje matka jezdi do prace 954m. Ano, 954 metru rano, vodpoledne votocka 70m a 954 metru domu.Meril jsem to, kdyz jsem ji dal svou audinu TDi, protoze jsem ji to chtel zatrhnout ze stejne predposranosti, jako mas ty, ze kratky jizdy to auto vodjebou a mne to bylo lito... A svete div se, po letech ten dyzl nema problem, vstriky na stejnejch hodnotach, nikde zadnej problem. Ve finale ten dyzl na to jeji hopsani je mnohem mnohem lepsi nez atmosfera dvoulitr benzin, co mela predtim, kde by clovek rekl: jo to je presne ten motor co chces na hopsani par set metru parkrat za den. Co tim chci rict: Kratky nebo dlouhy trasy, ve finale je to jedno.

Mas vrak? Tak se ti sere a je jedno jestli jezdis rano nebo vecer, kratky trasy nebo dlouhy, v sobotu nebo ve stredu. Nemas vrak? Jezdis furt a chcijes na vsechno.