Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jelenice nechává žmolky - čím nahradit?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavproch

Jelenice nechává žmolky - čím nahradit?

#1 Příspěvek od pavproch »

Chlopi, otázka k blyskání těch našich m4Zliků.....

Neska, dyž sem šudlal m4Zlika, taxem zistil, že ..... myju mycí chlupatou rukavicí Muc-Off (to funguje dobře), následně stírám vodu z auta jelenicí a ždímu a ždímu. Bohužel jelenice (opravdová vydělaná koža z jelena) má už nějaký ten pátek za sebou a nechává malinké žmolky, čím dál tím víc. Což na vyblyskyném (černém) m4Zlikovi nevypadá hezky.

Otázka: Jakou hadřenou (mikrovlákno?) utěrku používáte místo jelenice? (aby to sálo a drželo vodu a po vyždímání nenechávalo na autě mapy/kapičky, vlákna, žmolky)
Běžné hadry (např. bablněná dětská plínka) nechávají vlákna/žmolky taky.....
pavproch

Re: Jelenice nechává žmolky - čím nahradit?

#2 Příspěvek od pavproch »

Jinde (AF.cz) jsem dostal doporučení na waffle weave towel, taxem jeden - mamutí hadra na wokna - objednal na zkoušku.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

jedine mikrovlaknovou uterkou doporucuju tak 300 - 400gsm, klidne i z aliexpress tak za kilo... bud waffle nebo i obyc ale velkou ... stira to i mokry ... jelenice je nahovno - prezitek ... mikrovlkno je schopno drobne necistoty zachytit do sebe a tim ochranit povhrch pred poskrabanim .. jelenice muze pri zachycene necistote auto poskrabat ... a silikonovy sterky jsou tak na nakladaky .. u osobaku nemaji co delat.
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Co přišly mikrovlákno ručníky, kor ty spešl drahý na detailing shopech (není nutný) jsem si na nějakou jelenici ani nevzpomněl.
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Zdravím také používám velkou mikro utěrku a spokojenost. Nenechává šmouhy - mám černý lak.
m4zzy

#6 Příspěvek od m4zzy »

Já používám TYDLE Spíše jsou vhodnější na rozleštění vosku, ale vody vysaju mrtě

A taky mám TYDLE - jsou větší a ne tak husté jak předchozí.

A pokud je to mikrovlákno (každé mikrovlákno, je to jedno) úplně suché, tak se to tváří že hovno saje. Trik je, že tu utěrku/ručník předem namočíš a vyždímáš z toho vodu co to jde a pak to bude pěkně sát vodu :)

A ještě jedna věc, vždy to za sebou bude nechávat takové "stopy" po vodě, což je dobře pro lak, protože i při sušení je fajn ten lak lubrikovat a nedřít to do 100% sucha. :) pokud si to ale doteď umýval jelenicó, tak je to už fuk a ten lak bude stejně poškrábaný. Ne jako z kartáčové myčky, ale třeba takto, když na to padně světlo:
rds.JPG
rds.JPG (26.79 KiB) Zobrazeno 5742 x
pavproch

#7 Příspěvek od pavproch »

Hadru mám v ruce. teda v garáži. Až budu šudlat, dám sem field report. Na první pohled nevypadá zle ani nesavě, vypadá "savě"
Odpovědět