Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
---
Re: havarijní pojištění
Já na svých autech havarijko neměl. Ale asi záleží na ceně auta a na tom, jak si auta ceníš.
Ale třeba tchán má aut víc, starších a na všech vždy bylo havarijní. Naposledy Audi A6 rv 2005, havarijko tam měli, teď využíváme A6 allroad rv myslím 2010 a taky je tam havarijní.
Pokud bys ale pořídil 7er a fakt pěknou, tak asi záleží, na kolik by sis ji cenil. Jestli by to bylo fakt pěkné a věděl bys, že dlouhodobě jiné auto nebudeš řešit, tak možná to havarijní smysl dáva. Na druhou stranu, jaká je pravděpodobnost, že to někde opřeš/nabouráš? Jediné, co jsem si dal já je srážka se zvěří, protože to moc člověk neovlivní a než se vyhýbat srnce a poslat to do stromu, to radši tu srnku trefím.
Ale to, že ti neudělají havarijní na starší auto mi hlava nebere. Když jsem si to zařizoval tak jsem dostal nabídky jak na povinné + nějaké extra navíc (zveř, vandalismus atd) a nebo full povinné + havarijní a nikdo mi neříkal, že bych měl staré atuo (rv 2006). Spíš se to nevyplatí té poijišťovně, než tobě
Jo a já měl vždy Allianz takže s ostatními zkušenosti nemám.
Ale třeba tchán má aut víc, starších a na všech vždy bylo havarijní. Naposledy Audi A6 rv 2005, havarijko tam měli, teď využíváme A6 allroad rv myslím 2010 a taky je tam havarijní.
Pokud bys ale pořídil 7er a fakt pěknou, tak asi záleží, na kolik by sis ji cenil. Jestli by to bylo fakt pěkné a věděl bys, že dlouhodobě jiné auto nebudeš řešit, tak možná to havarijní smysl dáva. Na druhou stranu, jaká je pravděpodobnost, že to někde opřeš/nabouráš? Jediné, co jsem si dal já je srážka se zvěří, protože to moc člověk neovlivní a než se vyhýbat srnce a poslat to do stromu, to radši tu srnku trefím.
Ale to, že ti neudělají havarijní na starší auto mi hlava nebere. Když jsem si to zařizoval tak jsem dostal nabídky jak na povinné + nějaké extra navíc (zveř, vandalismus atd) a nebo full povinné + havarijní a nikdo mi neříkal, že bych měl staré atuo (rv 2006). Spíš se to nevyplatí té poijišťovně, než tobě

Jo a já měl vždy Allianz takže s ostatními zkušenosti nemám.
Mám na e66 2004 havarku. Je jedno na co si ji cenis a co máš za výbavu. Tabulková cena 140000. Je to první auto s havarijním co mám. Nerad bych platil světla, zadní dveře......
Dřiv na "běžnějších" autech jsem to neřešil. Toho je všude spoustu a i v náhradě je vše. Tady moc ne e.
Otázka je, jestli něco zaplatí.

Otázka je, jestli něco zaplatí.

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 23:13, celkem upraveno 1 x.
Mám to u AXA.
Taky jsem chtěl nějak zohlednit kilometry, výbavu, stav,nové věci ...., ale nebyl zájem.
Sám jsem zvědavej, jak se postavěj k plnění.
Taky jsem chtěl nějak zohlednit kilometry, výbavu, stav,nové věci ...., ale nebyl zájem.
Sám jsem zvědavej, jak se postavěj k plnění.
-
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem pojištěnou X3 2006 Allrisk u České poj. na 200k, a stálo to cca 19.000,-/rok,
zrušil jsem havárku, ale mám dál pojištěný srážku se zvěří, vandalismus, a čelní sklo na 25k (Determální stojí v BMW cca 21k) což je největší položka v pojistce a platím 9.500,-
Dělal mě to kamarád z klubu s nickem "Nick"
Kdyby jsi chtěl, pošlu Ti kontakt, mě pojištoval většinu aut..
zrušil jsem havárku, ale mám dál pojištěný srážku se zvěří, vandalismus, a čelní sklo na 25k (Determální stojí v BMW cca 21k) což je největší položka v pojistce a platím 9.500,-
Dělal mě to kamarád z klubu s nickem "Nick"
Kdyby jsi chtěl, pošlu Ti kontakt, mě pojištoval většinu aut..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
- pavproch
Mám všechna auta (a nejen ty) u Allianzu, bez problému sjednáš havarijko i na auto starší 10-ti let. Je ale fuckt že mám óbr bonusy (myslím, že 180 nebo kolik měsíců bezeškodního průběhu + propojištěnost - proto píšu vše u Allianzu), takže budu asi jiný případ než někdo, kdo nemá bonusy ani propojištěnost. Ale! - U Allianzu existuje pojistka "Málo jezdím, málo platím" . tj omezení ročního nájezdu km. Třeba u m4Zlika (taky už má 10 let) byl rozdíl mezi pojistkou bez omezení nájezdu a s omezením na 7.5tiskm/rok (což mi u sezonní bezstřechy bohatě stačí) snad dvojnásobek nebo ještě víc. Zkus se na to zeptat.
-
Já mám taky allianz, bonusy za myslím že 7 let co jezdím, a taky co najedu, to zaplatím. Mám tam 20 000km/rok, a na e91 330xi to mám kolem 7 tis.
Sranda byla, že na starší E46 jsem platil 10k, pak to postupně každý rok rostlo a jak to bylo za 12k, tak jsem teda napsal jakože proč, a pak mi to paní přepočítala a najednou 7k. 5íkám jakto? no a vypadlo s ní, že pokud najedu 10k km (přes zimu nejezdilo) tak je tam snížení. By mě jeblo.
Sranda byla, že na starší E46 jsem platil 10k, pak to postupně každý rok rostlo a jak to bylo za 12k, tak jsem teda napsal jakože proč, a pak mi to paní přepočítala a najednou 7k. 5íkám jakto? no a vypadlo s ní, že pokud najedu 10k km (přes zimu nejezdilo) tak je tam snížení. By mě jeblo.