Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Znefunkčnění mobilu v autě
- pavproch
Znefunkčnění mobilu v autě
Chlopi, enem otázka na rozvíření hladiny: v autě sa telefénovať za jízdy nemá, neexistuje něco (lokální rušička GSM), která by učinila můj mobil po dobu, kdy řídím (ie. běží motor auta) "nedostupný"? Sem totiž sklerotik a často zapomínám mobil před vlezem do auta vypnout nebo přepnout na "tichý" a zhusta se stává, že dyž řídím, tak zazvoní a musím ho vzít do ruky / reagovat (nemám a nechci párování BT nebo jinak s autem). A popravdě mě sere i když spolujezdci za jízdy telefénujou (ti můžou, ale mně to jako řidiči prostě vadí) .....
Re: Znefunkčnění mobilu v autě
gsm rusicky samozrejme existujou ale neni to uplne levna sranda myslim a v eu to myslim neni legal...
- pavproch
Zároveň ale ta rušička nesmí blokovat GPS signál + musí mít napájení 12V (car) - existuje vůbec něco takového?
- pavproch
Tohle vypadá zajímavě.
A tohle ještě víc:
A tohle ještě víc:

EDIT: tak nic, no, bo to ruší i GPS.UPOZORNĚNÍ:
•Zařízení není schváleno pro provoz na území Evropské unie, EFTA, Švýcarska a jiných zemí přidružených k EU.
•Nákup tohoto produktu je umožněn pouze podnikatelským subjektům a složkám státní správy.
•Prodej je možný pouze za účelem následného exportu na trh vně Evropskou unii, EFTA, Švýcarsko a jiné země přidružené k EU.
•Nákup produktu je umožněn složkám státní správy, které mají pro provoz zařízení příslušný certifikát.
Nevím, jaký používáš telefon, ale u iOS je možnost při řízení (tj. spojení s BT v autě) automaticky aktivovat funkci nerušit. Nastavení-Nerušit- Při řízení nerušit - Při přpojení Bluetooth v autě. To by nestačilo? Android neznám.
- pavproch
už sem to tu psal: To bych musel mít (jako že NEchci) v mobilu trvale zapnutý modrozub. Tudma cesta pro mne nevede. Mám totiž v mobilu trvale vypnutá veškerá připojení, zapínám je jen když potřebuji (asit 1x do roka).
Abych si nemusel při každým vlezení do auta vzpomenout (už sem tu psal, že zapomínám), by pro mě byla ideální nějaká "věc" trvale v autě spojená (její napájení) s běžícím motorem a přitom rušící mobil. Tj. bych na to nemusel myslet a v jedoucím autě by mi nikdy nic nekdákalo. Stačilo by s dosahem cca 2 metry ie uvnitř auta. .... a pokud možno legální.
Abych si nemusel při každým vlezení do auta vzpomenout (už sem tu psal, že zapomínám), by pro mě byla ideální nějaká "věc" trvale v autě spojená (její napájení) s běžícím motorem a přitom rušící mobil. Tj. bych na to nemusel myslet a v jedoucím autě by mi nikdy nic nekdákalo. Stačilo by s dosahem cca 2 metry ie uvnitř auta. .... a pokud možno legální.
- pavproch
EDIT: A ještě dodatek (úplně ideální stav by byl) kdybych byl v autě, měl rušený mobil a přitom se volajícím ukazovalo, že sem nedostupný a v okamžiku, kdy bych zhasnul motor v autě, by se mobil "oživil" a těm volajícícm pípla SMS, že už sem dostupný. Oach, to by byla paráda.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Máš dvě možnosti rozpoznání přítomnosti v autě:
- bezdrátově - nechceš, jsi paranoidní
- drátově vložením telefénu do "kolébky" - nefunguje, jsi zapomnětlivý
- bezdrátově - nechceš, jsi paranoidní
- drátově vložením telefénu do "kolébky" - nefunguje, jsi zapomnětlivý
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- pavproch
Bezdrátově nelze (mám všechny připojení vypnutá) a drátově taky ne (kolébku nemám a nebudu pořizovat.
Ať to nemusím někde studovat: režim "letadlo" (kterým jsou některé mobily vybaveny) = nepřijímá hovory ani SMS, v síti je "nedostupný" ?
Pokud je to tak, tak musím zjistit, jestli ho můj stávající (RG500) resp. budoucí (N8110) tydlifoun umí a jestli to jde aktivovat rychle = nejlépe "jedním kliknutím". To bych se naučit mohl, při vlezu do auta kliknout (než ho odložím do stř. přihrádky)
Ať to nemusím někde studovat: režim "letadlo" (kterým jsou některé mobily vybaveny) = nepřijímá hovory ani SMS, v síti je "nedostupný" ?
Pokud je to tak, tak musím zjistit, jestli ho můj stávající (RG500) resp. budoucí (N8110) tydlifoun umí a jestli to jde aktivovat rychle = nejlépe "jedním kliknutím". To bych se naučit mohl, při vlezu do auta kliknout (než ho odložím do stř. přihrádky)
Ta N8110 je pěkná žumpa. Na obrázku to vypadá pěkně, ale je to plastovej šunt, ten flip jezdí tak nějak divně. Vrátil jsem ho v zákonné lhůtě.
K tomu vypínání mě napadá jedna věc, pořídit u operátora ještě jednu SIM kartu se stejným číslem (u O2 se jmenuje Duo SIM karta Smart) a druhej telefon, co se bude zapínat a vypínat se zapalováním v autě a nastavit tam třeba schránku. Zapnutím toho druhýho telefonu by se měla deaktivovat ta karta v hlavním telefonu. Ale je potřeba to vyzkusit
K tomu vypínání mě napadá jedna věc, pořídit u operátora ještě jednu SIM kartu se stejným číslem (u O2 se jmenuje Duo SIM karta Smart) a druhej telefon, co se bude zapínat a vypínat se zapalováním v autě a nastavit tam třeba schránku. Zapnutím toho druhýho telefonu by se měla deaktivovat ta karta v hlavním telefonu. Ale je potřeba to vyzkusit
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
- pavproch
Myslím, že vyřešeno.
Stávající RG500 má režim létadlo na jedno dlouhé stisknutí a pak klik. Snad se to naučím.
A u budoucí N8110 to zjistím, až ji zprovozním.
Stávající RG500 má režim létadlo na jedno dlouhé stisknutí a pak klik. Snad se to naučím.
A u budoucí N8110 to zjistím, až ji zprovozním.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
"Vytapetovat" přihrádku kovovou folií a odstínit, tím telefonu znemožnit komunikaci? Nemusíš pak cokoli mačkat a vypínat, prostě budeš nedostupný.pavproch píše:... při vlezu do auta ... než ho odložím do stř. přihrádky.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- pavproch
Tak jo, režim létadlo funguje. To byl klid za kniplem.
Fčíl sa ešče naučit to létadlo automaticky s vlezením do auta aktivovat a hlavně po vylezení z auta deaktivovat.

Fčíl sa ešče naučit to létadlo automaticky s vlezením do auta aktivovat a hlavně po vylezení z auta deaktivovat.

A nestačí jen vypnout vyzvánění?
- pavproch
Nestačí, to by volající mohli začít panikařit, proč to nezvedám. Létadlo = nedostupný, to je šance že budou panikařit menší.