Zdravím,
mám problém s automatem ZF 6HP19 na E90 330i. Diagnostika píše chybu 4F81 a automat se při zařazení D nebo R nerozjede a po přidání otáček spadne do nouzáku.
Začali jsme sundáním vany a odpojením mechatroniku, proměřením solenoidů - hlavní tlakový solenoid (černý) neměl žádný odpor a byl tedy vadný. Vyměnil jsem ho spolu se sadou těsnění mechatroniku (zásuvka, adaptér, 4 čudlíky), zkontroloval pojistku u spolujezdce, vyměnil vanu s filtrem a doplnil olej. Výsledek žádný, auto pořád nejede.
Dále jsme zkusili vyměnit mechatronik, vymazat adaptace, nastavením mechatroniku a provedli jsme překalibrování mechatroniku (ISTA). Opět žádný výsledek.
Podle INPY jsem zjistil, že řídící jednotka pozná, který kvalt je zařazený, ale spojka měniče je pořád zavřená. Jednotlivé solenoidy se sepnou při aktivaci. Spínač brzdy funguje.
Všiml jsem si, že olejové čerpadlo automatu nenasaje žádný olej z vany po doplnění a ani po několika minutách volnoběhu a prořazení všech stupňů je v převodovce stejné množství oleje. Zkontroloval jsem kabely u zásuvky a kostru u převodovky, vypadá vše ok. Vyměnil jsem baterku a ani po tom všem žádný rozdíl.
Olej se v převodovce vůbec neohřeje.
Stalo se to bez předchozích potíží, prostě jsem jel a najednou auto přestalo zrychlovat a motor jen točil otáčky na prázdno a převodovka po chvíli spadla do nouzového stavu.
Napadá prosím někoho, jak dál postupovat a co by to mohlo způsobovat? Předem moc děkuji za každou radu
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém s automatem E90 330i ZF 6HP19
Re: Problém s automatem E90 330i ZF 6HP19
Točí se ta převodovka/měnič?