Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E63 Diagnostika
Ahoj, mám dotaz. Čím diagnostikujete svojí E63? Stačí k tomu obyč K+DCAN USB kabel a INPA? Včera jsem se byl na jednu podívat a chtěl jsem ji diagnostikovat, ale nějak se nepovedlo, jednotky prostě nekomunikovali. V Inpě nemám E63, tak jsem zkoušel Jak E60 tak i E65 a oboje bezúspěšně. Ještě mě napadlo zkusit to načíst NCS Expertem, ale ani to se mi nepovedlo. Je možné že to bylo tím konkrétním autem, že tam bylo něco špatně (třeba i úmysl prodejce)? Nebo nemám kompatibilní diagnostiku a je potřeba něco jiného? Děkuji za rady
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
Nejposlednější nejspíš nemám, ale co jsem hledal tak by to asi neměl být problém, auto by mělo jít tím načíst jako 5er E60. Spíš mi bylo divný že ani NCS Expert se nechytnul. Budu muset asi vyzkoušet, až se zase na nějakou pojedu podívat, případně pak zkusit upgradovat na novější verzi. Jinak bezproblémů diagnostikuju E36,E46 a E9X včetně kódování přes NCS Expert
Re: E63 Diagnostika
Mam e63 635d (tedy poface). Rozsvitil se mi servis - vymena brzdovky. O vikendu jsem to udelal, ale nevim, jak vymazat upozorneni. Zkousel jsem pres tlacitko ODOmetru podle navodu, youtube atd., ale po 10 vterinach mi nenaskoci symbol oleje, ale nejake skryte menu (maly font). Vyzkousel jsem vsechny mozne navody a stale stejne. Rozbehl jsem tedy INPA, ale v sekci Instrument Cluster nemam polozku k mazani servisnich intervalu, jen testy atd., jine reseni uz me nenapadlo a vedomi sviticiho checku mi zpusobuje tik v oku
Nejake napady? Dekuji.

Servisní intervaly jsem vždy resetoval přes odo reseter. Měl jsi zavřené dveře? Prý to bez nich nefunguje
Ano, zkousel jsem to uz ruzne, zavrene/otevrene dvere, nastartovano/nenastartovano, ruzne polohy zapnuti "klicku"... a vzdy se dostanu jen do toho skryteho menu - viz. tady https://www.m5board.com/threads/the-3rd ... enu.96047/. Tak nevim, co delam blbe...
To se mi stalo u 3er. Pak přišel kámoš, kterýho jsem to naučil a měl to hned.
Dodnes nevím, co jsem dělal blbě. Zkoušej… musí to jít.

Uz jsem na to prisel, tak jen pro uplnost... mel jsem spatnou polohu "klicku" - zastrcil jsem klicek, nabehly budiky a ja mackal tycku, coz je malo. Musi se jakoby nastartovat bez seslapnute brzdy a ono to hodi jeste jednu polohu, ve ktere uz stisk tycinky funguje k vynulovani servisnich intervalu.
Mam bezklickove startovani, takze me nenapadlo, ze tam jeste jedna pozice je. I tak diky za vas cas. Prijemny den.
Mam bezklickove startovani, takze me nenapadlo, ze tam jeste jedna pozice je. I tak diky za vas cas. Prijemny den.