Zdravím. Sedmičky jezdím cca. už 20 let. Začínal jsem na E38 735 V8. Poté V8 v E65 , V8 v F01 750 , v tuto chvíli mám G11 740XD.
vždy jsem si kupoval cca 4-5 let starý auto s cca. 100tkm.
E38.
Najela bez větších problémů a servisů cca. 300tkm než jsem ji prodával. Vždy se řešili pouze spotřební věci ( řemen, nějaký silentblok apod.).
E65.
Skoro to samé - bez větších problémů cca 250 -280tis . Byla tam nějaká spotřeba oleje ( gufera) , ale auto velice spolehlivé. Nikde mě nikdy nenechalo.
Poruchy byly většinou elektronika - radio, nefunkční CD ( na to auto nejezdí) .
F01 V8.
Zde si myslím nastal dost zásadní zlom k kvalitě
v cca. 140-150tkm odešel komplet motor , 160tkm VGT převodovka, 170tkm komplet tlumiče ( díky bohu na prodlouženou záruku).
ale poté auto do cca. 280 tkm. drželo.
G11 740XD kupováno jako 3 roky staré 120 tkm.
cca. ihned po koupi 130tkm měněny všechny měchy, 150 tkm poloosy , 160 tkm VGT. To se vůbec nerozepisuji o problémech s EGR ( svolávací akce). Plno těch G11 již shořelo.
Auto už jelo do servisu 2x na podvalu ( nepojízdné) - a to s ním určitě nikde nezávodím.
Po těchto zkušenostech plně souhlasím s názorem Jarexe na G11 + mám shlédnuto dost recenzí pana Vaculíka například o 3er BMW a spolehlivosti.
Nové auta jsou bohužel na max 3-4 roky - poté už je to auto dobré jen pro servis. Bohužel najít dobrý servis je velice těžké - myslím, že opravdu opravovat ty novější 7er dokáže már lidí v ČR. Autorizák je zabitej čas - dobrý tak na brzdy nebo olej.