JohnyB píše:
A když jsme u toho, tak jak je na tom G řada s celkovou kvalitou zpracování, vrže to? To je věc, co mě vytáčí k nepříčetnosti.
Psal jsem to hned v prispevku predtim. Nic nevrze ani po par letech provozu. To mohu potvrdit i za G30/31.
K celkove kvalite... na oko a dotyk to vypada daleko lip nez predchozi generace. I motorovy prostor je daleko vic "vyfinten". Nicmene, mam z toho takovy vic spotrebitelsky dojem. Uz tam uplne tu "fortelnost" necitim. Na druhe strane, co bychom chteli. 20 let zpet stala rozumne vybavena 7 kolem 180-200 tisic euro a ted to stoji stejne vc. inflace, takze nekde se to projevit musi. Jestli je to vsak spatne nebo ne, se pozna az casem. Nemusi to nutne znamenat, ze to uz nema tu vydrz (mame i technologicky postup v materialech atd). Zaklad je vsak kupovat zaruku 5 let/200 tisic km a delat servis jeste i mezi ofiko servis
JohnyB píše:
Zároveň, když si zmiňoval příplatek za audio, tak jak to hraje? (i třeba v porovnání s L7 v e65)
Tohle se mi uz porovnava docela blbe. V E generaci jsem nesedel uz hodne dlouho. Co si pamataji, tak nejvetsi zmena byla, ze se pridali tusim 3 repro navic (vysky) a hlavne byla generacni zmena zesiku, co tomu pomohlo asi nejvic. Pocitove posun, ale o kolik - to uz bych ted kecal.
Mohu vsak porovnat aktualne v G generaci HK vs BW (ve druhe firme je ve flotile jedna 5 s BW - spolecnik vybral). Ano, BW je lepsi nez HK (taky oznacovano jako TOP HIFI v nekterych materialech). A ne, za ten priplatek je to naprosta blbost (kolem 5 tisic euro tusim). Rozdil HK vs BW je tak do 10%.
Za mne, pokud nekdo uvazuje, ze by chtel dat v konfigu BW, tak rikam, at se na to rovno vybodne. Staci dat HK (stejne draty jako BW) a za tech 5 tisic rozdilu bude mit 2x lepsi audio. A zaruka neni problem, protoze se do elektroinstalace nezasahuje. Proto preferuji default HK. Horsi dva stupne vsak ne - tam uz nejsou draty a je problem s dalsimi vecmi.