Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dotaz na majitele BMW řady 7 r.v 2017+

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: Dotaz na majitele BMW řady 7 r.v 2017+

#161 Příspěvek od Filozof »

Jestli mohu svuj komentář co mám sepsáno k 7er g11.

Servis rolls royce co má stejný motor i automat má přísné normy a lze se řídit dle toho. U BMW se to totiž nepíše kdy vyměnit olej v automatu.
Automat ZF GA8HP90 má výměnu bud 2roky nebo po nájezdu 80tis km. Případně tato servisní doporučení ROLLS ROYCE klidně můžeš přebrat na svoji 760ku.

ZF GA8HP90 - v automatu nejpozději v 80tis km. Pak dalších 60-80tis km nebo co 2roky dle ROLS ROYCE i servisu.
Diferencial 24měsíců nebo 80tis km. (60tis mil)
VTG - 24m nebo max 80tis km. (60tis mil)
Brzdy olej 24m.
Motor co 15tis km LL. Doporučení.
Takto bych postupoval já dle doporučení rolls royce a stejného motoru i automatu.

Platí pro všechny benzínové 7er s automatem.

PS: hodně majitelů aut toto nedodržuje a servis je třeba si pohlídat zda to skutečně vymění nebo výměny neprovedou obvzlášt v ČR!!!

At ti to jezdí.

Spotřeba je na V12 OK .... možná dám vědět kolik žere .... 750Li :)
Naposledy upravil(a) Filozof dne sob 24.07.2021 22:52, celkem upraveno 1 x.
jazet

#162 Příspěvek od jazet »

:lol: :lol: :lol:
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#163 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Fido píše:
Chystám se na výměnu oleje v diferácích, VTG a převodovce, všude mi tvrdí, že to při tomhle nájezdu je to zbytečně brzy, zajímal by mě názor někoho fundovaného prosím. Děkuju.
nevím jestli sem fundovaný, ale podle používání auta a jak už psal filozov to +- sedí a dá se to použít univerzálně ..... do max 100K převody a dif , motor osobně dělám každej rok , bez ohledu na km ale max 10 K , na long life bych nevěřil..... V-8-12 chce dobrej kvalitní olej , tady se šetřit nevyplácí kor, když někdo jezdí "čočku" tak i převody max 60-70 s difem ;) ale každej to má jinak
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Fido

#164 Příspěvek od Fido »

Olej měním každých 15kkm a vždy jsem u toho osobně, abych viděl, co z toho vyteče a co do toho nalejou. Jezdím řekněme docela svižně, tak asi nebude od věci udělat teď i to ostatní. Díky.

Budu rád za každou praktickou zkušenost.

Jo a perlička, když jsem najížděl na autovlak směr Sylt, mají tam i váhu tak jsem se mohl přesvědčit, že plně naložené auto s rakví a ve čtyřech lidech váží příjemných 2 800 kg :-)
ettore

#165 Příspěvek od ettore »

Fido ta rakev na géčkové 760li musí působit docela exoticky :D
Fido

#166 Příspěvek od Fido »

No je fakt, že to není úplně standard :-) Ale už jsem viděl rakev i na Panameře a nedávno mě napodobil kamarád s G12 B7, tak se to asi dostává do módy :-)

Fakt je, že G12 má dost malej kufr (třeba ve srovnání s E23 nebo E32 až směšně malej) a s dětmi se tam bez rakve prostě nenaskládám (kočářek a tak). Musel jsem vyndat i ledničku z kufru :-(.
Fido

#167 Příspěvek od Fido »

Tak jsem se na příští týden objednal, nechám to vyměnit komplet. Kdo maže, ten jede :-)
Fido

#168 Příspěvek od Fido »

Vse vymeneno, dusicka ma pokoj, videl jsem i co z prevodovky, diferaku a VTG vyteklo a jsem prijemne prekvapen, ze to bylo v podstate uplne cisty, tak zase za 80kkm :-)
macher

#169 Příspěvek od macher »

Dnes jsem si uvedomil, ze uz budu mit jubileum (100k km) tento tyden, takze nejake poznatky z praxe. G11 740xd, do provozu 05/2019, zaruka 5/200. 80% najezdu dalnice. Mimo bezny servis byl jediny problem s SOS baterii (vydrzala presne 2 roky). Jinak vse ok. Nic nevrze. Jedine, co mi asi vadi, ze jsem neporidil Lko...

Od pocatku mi vadil hluk. Mi prijde, ze od E generace je to stale horsi (v G11 jsou priplatkove lam. skla). Ted jsem dal udelat prvni cast odhlucneni, tak uvidim, jak to pomuze, az bude cele auto (udelane jsou dvere+kapota+viko, na poradi jsou podbehy, podlaha a strop).

Na maly kufr jsem si zvykl. Sice jsem to nemeril, ale rekl bych, ze 5 ma mozno o neco vic prostoru. Ve vysledku mi to vsak nevadi (nevozim blbosti aspon:-). Dle potreby vezmu jine auto.

Sedacky jsou pohodlne i na dlouhe trasy (nemam problem s najezdem 600km za den). Ventilaci v kuzi zapinam jenom pres leto.

Executive Drive Pro a Integral Active Steering funguje velice dobre. Parkovaciho asistenta defacto nepouzivam, ale Surround View ano.
JohnyB

#170 Příspěvek od JohnyB »

Zajímavý zkušenosti.

A když jsme u toho, tak jak je na tom G řada s celkovou kvalitou zpracování, vrže to? To je věc, co mě vytáčí k nepříčetnosti.

Zároveň, když si zmiňoval příplatek za audio, tak jak to hraje? (i třeba v porovnání s L7 v e65)
Ewou

#171 Příspěvek od Ewou »

V prvním odstavci píše, že nic nevrže. ;)
macher

#172 Příspěvek od macher »

JohnyB píše: A když jsme u toho, tak jak je na tom G řada s celkovou kvalitou zpracování, vrže to? To je věc, co mě vytáčí k nepříčetnosti.
Psal jsem to hned v prispevku predtim. Nic nevrze ani po par letech provozu. To mohu potvrdit i za G30/31.

K celkove kvalite... na oko a dotyk to vypada daleko lip nez predchozi generace. I motorovy prostor je daleko vic "vyfinten". Nicmene, mam z toho takovy vic spotrebitelsky dojem. Uz tam uplne tu "fortelnost" necitim. Na druhe strane, co bychom chteli. 20 let zpet stala rozumne vybavena 7 kolem 180-200 tisic euro a ted to stoji stejne vc. inflace, takze nekde se to projevit musi. Jestli je to vsak spatne nebo ne, se pozna az casem. Nemusi to nutne znamenat, ze to uz nema tu vydrz (mame i technologicky postup v materialech atd). Zaklad je vsak kupovat zaruku 5 let/200 tisic km a delat servis jeste i mezi ofiko servis :-)
JohnyB píše: Zároveň, když si zmiňoval příplatek za audio, tak jak to hraje? (i třeba v porovnání s L7 v e65)
Tohle se mi uz porovnava docela blbe. V E generaci jsem nesedel uz hodne dlouho. Co si pamataji, tak nejvetsi zmena byla, ze se pridali tusim 3 repro navic (vysky) a hlavne byla generacni zmena zesiku, co tomu pomohlo asi nejvic. Pocitove posun, ale o kolik - to uz bych ted kecal.

Mohu vsak porovnat aktualne v G generaci HK vs BW (ve druhe firme je ve flotile jedna 5 s BW - spolecnik vybral). Ano, BW je lepsi nez HK (taky oznacovano jako TOP HIFI v nekterych materialech). A ne, za ten priplatek je to naprosta blbost (kolem 5 tisic euro tusim). Rozdil HK vs BW je tak do 10%.

Za mne, pokud nekdo uvazuje, ze by chtel dat v konfigu BW, tak rikam, at se na to rovno vybodne. Staci dat HK (stejne draty jako BW) a za tech 5 tisic rozdilu bude mit 2x lepsi audio. A zaruka neni problem, protoze se do elektroinstalace nezasahuje. Proto preferuji default HK. Horsi dva stupne vsak ne - tam uz nejsou draty a je problem s dalsimi vecmi.
JohnyB

#173 Příspěvek od JohnyB »

Wow, 10% rozdilu. Tak to si me vcelku dostal.

A to zni dobre. Porad doufam, ze G serie bude dobra ojetina nakonec :D
Fido

#174 Příspěvek od Fido »

Tak uběhlo trochu času, na M760 už mám 111kkm, ale není moc co psát, vše funguje, nic nevrže, teď v lednu mě jen čekají už potřetí destičky a asi to půjde i s kotoučem, uvidíme.

Hezké svátky!
MUF_IV

#175 Příspěvek od MUF_IV »

Přátelé,

Máte někdo osobní zkušenost s 745e ? Jak je na tom spolehlivost tohoto hybridu. Plánuju něco kolem 20/21 rok s nižším nájezdem kolem 50tkm. Jak se popř. Potom řeší baterie, Koukal jsem že CARTEC píše že na vysokonapěťového baterie je záruka až 8 let. Ale nezjistil jsem jak přeně, do jaké kapacity, jestli je to jako s FVE, nebo popř. kolik stojí nové.

motorizace by tam měla být 6válec benzín. Teď mám N55i což bude asi koncepčně stejný motor ne ? Ten totiž znám osobně až po kliku a písty :)
MUF_IV

#176 Příspěvek od MUF_IV »

Tak jsem se trochu zajímal a je tam B58, tedy to bude asi čaji, tedy spíše by mě zajímala eletrická část a zkušenost ani ne tak s provozem jako spíše jestli to třeba 5-8 let vydrží..
Odpovědět