Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 kola styling 134
E39 kola styling 134
Ahoj, chci se zeptat uvažuji že bych dal na auto tyto kola ale nevím jestli na ně budou pasovat pneu 235? Zatím jsem všude našel že tam mužou být jen 225. Mám totiž doma zánovní zimní 235/60 R16 a rád bych je použil. Vím že to bude jako balon když tam bude 60 ale příjde mi prostě škoda ty pneu co mám nevyužít.
Re: E39 kola styling 134
Mas ty gumy v TP ? ANO/NE
Pokud NE - Umis je do TP dopsat ? ANO/NE
Pokud NE = Konec diskuze !
Pokud NE - Umis je do TP dopsat ? ANO/NE
Pokud NE = Konec diskuze !
Proč mu odpovídáš když se ptal na něco úplně jiného?
- Don
podle rozmeru bych rekl, ze se to tam nemuze vejit
Stejne tak jako ty reagujes na mě (a nemusels), jsem reagoval ja na nej, aby se zamyslel a nedaval na auto neco, co nema v TP ! Ja myslim, ze to byla z my strany relevantni pripominka, nebo myslis, ze je v poradku davat na auto rozmery gum a kol ktere nejsou v TP, co ?PRAHAV8 píše:Proč mu odpovídáš když se ptal na něco úplně jiného?
Souhlasím, pokud to není v TP a nedá se zapsat do TP, tak tam ty gumy nemají co dělat. Prodej je a kup takové, které tam patří dle TP.
Jeho ale nezajímá TP nebo ano? Kde se na to ptal? Ty víš že bude auto provozovat na silnici nebo někde na soukromém pozemku?
Jirke píše:Stejne tak jako ty reagujes na mě (a nemusels), jsem reagoval ja na nej, aby se zamyslel a nedaval na auto neco, co nema v TP ! Ja myslim, ze to byla z my strany relevantni pripominka, nebo myslis, ze je v poradku davat na auto rozmery gum a kol ktere nejsou v TP, co ?PRAHAV8 píše:Proč mu odpovídáš když se ptal na něco úplně jiného?
Šířka pneu by měla korespondovat s šířkou ráfku, jinak by to mohlo blbě vypadat a blbě dopadnout v zatáčce.
Dle tabulky (viz odkaz) je vhodná šířka 8"-8,5": https://www.pneuleader.cz/poradenstvi-p ... pneumatiky
Dále se musí pneu fyzicky vejít do podběhu/blatníku, nesmí kolidovat s rameny či řízením apod., proto bývá v TP uvedeno jaké pneu na jakém ráfku je použitelné. A také výsledný obvod kola by měl být přibližně shodný s originálním.
Jinak souhlas s výše uvedeným, nejlepší je mít pneu i kola dle TP (osobně preferuji základní rozměr, ne dopsané alternativy). Případně alespoň dle původní dokumentace k vozidlu od výrobce (někdy v TP údaje chybí nebo jsou špatně), to bude sice technicky v pořádku, ale legislativně ne, neprojde to STK ani kontrolou PČR.
Dle tabulky (viz odkaz) je vhodná šířka 8"-8,5": https://www.pneuleader.cz/poradenstvi-p ... pneumatiky
Dále se musí pneu fyzicky vejít do podběhu/blatníku, nesmí kolidovat s rameny či řízením apod., proto bývá v TP uvedeno jaké pneu na jakém ráfku je použitelné. A také výsledný obvod kola by měl být přibližně shodný s originálním.
Jinak souhlas s výše uvedeným, nejlepší je mít pneu i kola dle TP (osobně preferuji základní rozměr, ne dopsané alternativy). Případně alespoň dle původní dokumentace k vozidlu od výrobce (někdy v TP údaje chybí nebo jsou špatně), to bude sice technicky v pořádku, ale legislativně ne, neprojde to STK ani kontrolou PČR.
Kdo si z toho chtěl vzít ponaučení, tak si vzal...Anebo nevzal, a provozuje auto s nepovolenými rozměry doufejme jen na letišti atd. dveřma napřed...PRAHAV8 píše:Jeho ale nezajímá TP nebo ano? Kde se na to ptal? Ty víš že bude auto provozovat na silnici nebo někde na soukromém pozemku?
Jirke píše:Stejne tak jako ty reagujes na mě (a nemusels), jsem reagoval ja na nej, aby se zamyslel a nedaval na auto neco, co nema v TP ! Ja myslim, ze to byla z my strany relevantni pripominka, nebo myslis, ze je v poradku davat na auto rozmery gum a kol ktere nejsou v TP, co ?PRAHAV8 píše:Proč mu odpovídáš když se ptal na něco úplně jiného?
PRAHAV8: