Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
reset palubáku bmw1
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravím lidičkové, potřeboval bych poradit
měl jsem defekt, palubák pořád hlásil defekt i po opravě pneu, jeden kolega se nabídl, že mi to smaže z palubáku nějakým resetem či co a povedlo se, gumu už to nehlásí, ale hned po resetu se objevila jiná hláška s vyzdvihnutým autíčkem, v servisu mi řekli, že je to přední brzdový systém, že je to na výměnu desek i čidla, já se ptám, nemohl mi tím resetem chybky pneu smazat i nějaký servisní interval na kontrolu brzd, že mi to hned začlo hlásit? ptal jsem se v servisu a řekli že ne, že to byla asi náhoda, že se to objevilo hned po tom resetu, ale když se zamyslím, tak při tom resetu pneu auto stálo nic jsem nenajel a hned začlo hlásit servis a svítí mi vykřičník.
poraďte pls co s tím jestli se dá případně resetovat ten interval nebo je to opravdu na výměnu desek
dikec
měl jsem defekt, palubák pořád hlásil defekt i po opravě pneu, jeden kolega se nabídl, že mi to smaže z palubáku nějakým resetem či co a povedlo se, gumu už to nehlásí, ale hned po resetu se objevila jiná hláška s vyzdvihnutým autíčkem, v servisu mi řekli, že je to přední brzdový systém, že je to na výměnu desek i čidla, já se ptám, nemohl mi tím resetem chybky pneu smazat i nějaký servisní interval na kontrolu brzd, že mi to hned začlo hlásit? ptal jsem se v servisu a řekli že ne, že to byla asi náhoda, že se to objevilo hned po tom resetu, ale když se zamyslím, tak při tom resetu pneu auto stálo nic jsem nenajel a hned začlo hlásit servis a svítí mi vykřičník.
poraďte pls co s tím jestli se dá případně resetovat ten interval nebo je to opravdu na výměnu desek
dikec
U pětky to znamená pravidelnou inspekční prohlídku, desky to ukazuje samostatně, jak přední, tak zadní. Předpokládám, že u jedničky je to stejně.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Vlasta píše:U pětky to znamená pravidelnou inspekční prohlídku, desky to ukazuje samostatně, jak přední, tak zadní. Předpokládám, že u jedničky je to stejně.
jj když kouknu do těch servisních intervalů, tak tam najdu data kiláky kdy mám jet najdu tam zadní desky přední filtry výfuk atd a právě, že když najedu na ten předek, tak je tam jen km ------- jako by to fakt bylo smazané a nebo možná opravdu už je třeba výměna no nevím, jen mi přišlo divné, že právě po tom resetu to začlo řvát

-
to jsi postupoval podle tohodle navodu dole? (v prilozenem obrazku)
http://img521.imageshack.us/img521/3128/inforeset.png
http://img521.imageshack.us/img521/3128/inforeset.png
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
Zdravím a děkuji za rychlou reakci. Ano, v podstatě mám stejný návod, i s obrázkama. Postup se zdá jednoduchý, ale když držím tlačítko počítadla denních km (resetu ujetých km) tak se mě asi po deseti vteřinách objeví zkryté funkce (menu) palubního počítače. Je tam 21 položek, včetně kontroly budíků, VIN čísla, datum výroby auta v továrně, napětí baterie, apod... Ale žádný reset servisních údajů se mi neobjeví...
Jinak auto je rok výroby 2005. Neměl někdo podobný trable?

-
Pořád to nefunguje
Přestávám si myslet, že to bez diagnostiky vůbec jde... Jak to dělám: (zkoušel jsem už kdeco)
1. zapnu klíč,
2. zmáčknu start/stop tlačítko(zapne se zapalování),
3. hned na to zmáčnu tlačítko resetu km a čekám...
Výsledek: Oběví se skryté menu palubního PC... A to pokaždé, když držím tlačítko resetu km... Ať už to zkouším kdekoli.
Zkoušel jsem taky najet po zapnutí zapalování do servisního menu, kde vidím pěkně servisní intervaly, najedu na červěně svítící olej zmáčknu tlačítko resetu km a čekám... Výsledek je zase skryté menu palubního PC...
Ještě nějaká rada prosím?
Už si připadám jak lama, nebo že si ze mě autíčko dělá prdel

1. zapnu klíč,
2. zmáčknu start/stop tlačítko(zapne se zapalování),
3. hned na to zmáčnu tlačítko resetu km a čekám...
Výsledek: Oběví se skryté menu palubního PC... A to pokaždé, když držím tlačítko resetu km... Ať už to zkouším kdekoli.
Zkoušel jsem taky najet po zapnutí zapalování do servisního menu, kde vidím pěkně servisní intervaly, najedu na červěně svítící olej zmáčknu tlačítko resetu km a čekám... Výsledek je zase skryté menu palubního PC...
Ještě nějaká rada prosím?
Už si připadám jak lama, nebo že si ze mě autíčko dělá prdel

Tady je video, jak se to dělá u E9x. Jednička by měla bejt to samý
http://www.youtube.com/watch?v=k3GiIdy5Dto
http://www.youtube.com/watch?v=k3GiIdy5Dto
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
jestli mu rozumim dobre, musi po START/STOP bud, jednou zmacknout tlacitko BC nebo primo tlacitkem BC namackat nejakou funkci
tedy zkus
1)zapnout zapalovani
2)start/stop
3)1x stiskni BC packovy tlacitko
4)drz nulovac budiku
dale stejny
kdyz to nepude, zkus tim BC nejdrive natukat nejakou funkci
tedy zkus
1)zapnout zapalovani
2)start/stop
3)1x stiskni BC packovy tlacitko
4)drz nulovac budiku
dale stejny
kdyz to nepude, zkus tim BC nejdrive natukat nejakou funkci
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
Tak děkuji pánové za spolupráci... Vymazáno! Ale neptejte se prosím jak
PŘESNĚ podle návodu to určitě nebylo... Snad podobně. Zkoušel jsem různé kombinace tlačítek, S/S, reset km, BC... Až jsem se k tomu doklikal. Měl jsem těch tlačítek fakt plný ruky a při tolika pokusech fakt nevím, který byl ten správný. Mějte se.

-
Určitě to bylo podobný, tomu, co jsi popsal. Tlačítkem Start/Stop jsem zapnul zapalování, na displeji se objevil nutný servis, v tom okamžiku jsem zkoušel mačkat tlačítko BC a tlačítko mazání km a ono to klaplo...
Myslím, že když člověk zkusí pár variant tomuto podobných tak že se dokliká k výsledku
Asi za dva měsíce, mě bude reset palubáku čekat znovu, tak si dám záležet a zapamatuju si to a pak to tu napíšu. Ale jak říkáš, aspoň víme, že to jde, páč já jsem o tom už dost pochyboval.
Ještě jednou díkec za spolupráci.
Myslím, že když člověk zkusí pár variant tomuto podobných tak že se dokliká k výsledku

Asi za dva měsíce, mě bude reset palubáku čekat znovu, tak si dám záležet a zapamatuju si to a pak to tu napíšu. Ale jak říkáš, aspoň víme, že to jde, páč já jsem o tom už dost pochyboval.
Ještě jednou díkec za spolupráci.
ked som to tak narychlo precital - ten navod je dobry. Ale asi ti pomoze jednoducha rada: ak sa chces dostat do skryteho menu nestartuj, ak potrebujes zmazat olej a pod. nastartuj a postupuj podla navodu. Ved tam sa aj spomina 2-ha poloha, co je nastartovane, ci nie?
Kazdopadne u mna to funguje v pohode (120d/2005)
Kazdopadne u mna to funguje v pohode (120d/2005)
Mít zapalování v poloze kdy svítí i kontrolky a hlavně zavřené dveře, bez nich to nejde. Stisknout a držet tlačítko pro nulování. Objeví se ikonka oleje. Potom bu´d jednotlivými stisky nebo na páčce BC listovat v seznamu a vybírat dle symbolů. V Případě že chceme vyresetovat stiskneme BC a držíme. Objeví se po chvilce nápis " Reset?" povolit tlačítko a znova stisknout a držet. objeví se ----- a potom naskočí interval v KM a je hotovo. pak stačí párkrát stisknout start/stop (vypnout a zapnout a je to) Jinak autíčko na zvedáku znamená pravidelný "Vehicle check" po 30 tis km. (Nevím jistě)
-
Podařilo se mi vynulovat interval vymeny prednich brzdovych desticek. Puvodne tam byla hodnota 4400 km, nyni tam misto poctu kilometru zbyvajich do vymeny jsou jen "-------"
Zkousel jsem ruzny navody, jak ty co jsou zde, tak podle videí na Youtube, ale ani za boha se mi to nedari z tech "-----" nastavit na nejakou hodnotu v km, aby kontrolka zhasla. Neni prijemny jezdit s cervene rozsvicenou kontrolkou brzd a pri kazdym startu a vypnuti motoru slyset ten neprijemnej zvuk a videt "cervene auticko na zvedaku