rychlik píše:Ahoj ahoj ahoj

.
Mám na příští sezónu zálusk na M5 e34, tudíž bych rád vychlechl Vaše osobní zkušenosti s tímhle báwem. očekávám super svezení, ale je mi jasné, že je to spíš dálniční expres a na žádné velké kravení to zrovna dvakrát neni stavěný.
Měli e34 nějaký konstrukční vady v určitých letech výroby?
Jakou mám očekávat spotřebu?(né že by mi o ní šlo, ale nechci aby to vzalo 100/100

)... to bych oželel jen u minimálně 800 koňovýho auta

.
Jak je to s cenou náhradních dílu?
Co životnost motorů? Podle mě je to poslední poctivej M/// engine.. mýlím se?
Díky všem za reakce, jestli nějaké budou

.
Ahoj, E34 M5 je hodně dobrá volba. Bohužel zachovalých a kvalitně servisovaných jich je už hodně málo.
M5 je o něco méně přetáčivá než M3, ale ve vyšších rychlostech je zas stabilnější a při správném používání plynového pedálu budeš překvapen, kam až tě podvozek a bezvadný mechanický samosvor pustí. Vzhledem k váze auta je až neskutečné, co se s ním dá dělat.
Životnost - zdaleka největší ze všech M5. V8 i V10 nesrovnatelně poruchovější pří využívání možností auta. Podmínkou je ale slušný majitel, který nešetří na každé blbosti a chová se k autu jako k Mku a ne k běžné 5er za 50tis...
Jediná větší konstrukčí vada je šnekové řízení tj. vůle v řízení. Má ji 95% provozuschopných kusů...
Já mám se svou 3.6 spotřebu cca. 10-11 mimo město 140-160km/h, v centru Prahy v kolonách i 15l na to buď připraven, protože volnoběh má u ostrých aut velmi velkou spotřebu... u 3.8 je spotřeba o něco vyšší a motor je o něco choulostivější.