Hanz píše:SMG prevodovka je stejna krome kulisy, kterou ti kdokoliv co nekdy rozebiral prevodovku prohodi za 30min... jednu mas treba tady za 1200,- Euro... http://cgi.ebay.de/BMW-E46-M3-SMG-Getri ... eile_Zubehör?hash=item350117987491&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318
To je asi fakt, ale zatim vsichni davaj ruce pryc od toho rozlysovat ten obal. Kdyby to bylo easy jako na převodovce z favorita, tak si to asi každej udělá sám
no me uz v Bmw tvrdili veci... v podstate jde cokoliv si umanes... i pouzit 6M ze Supry, ktera je mimochodem skoro stejna... ale SMG misto 6M 100% jde, je to jen o prohozeni te kulisy razeni (sver to nekomu kdo rozebira prevodovky, pak bude vedet co a jak)...
PET77 píše:no co ja vim, tak jediny rozdil mezi E36 smg a E36 6g je, jak spravne pise Speedy, v te aretaci neutralu (jde to nicmene po rozebrani prevodovky upravit) jinak jsou obe prevodovky totozne - stejna skrin. jestli ma e36 6g totoznou skrin s e46 6g taky stejnou skrin nevim, ale jak uz ti nekdo psal, z etk se dozvis vic...
Speedy píše:SMG prevodovka z e36 M3 nema aretaci neutralu, urcite se lisi v obalu, takze budes muset upravovat konzolu razeni, ale to neni takovy problem. Je treba zjistit, jeslit je stejny tisicihran na mrkvi, aby jis nemusel menit lamelu, ale to se taky nejhur da udelat, staci ji vymenit za spravny typ, ktery padne k te prevodovce. Nejak jsem nepochytil, co ti to dela, pokud radi dobre, tak spis bych hledal chyby mimo prevodovku.
Nechci oporovat,ale e36 smg ma neutral,vcera byla venku k vuli spojce,a neutral tam normal je......
PET77 píše:no co ja vim, tak jediny rozdil mezi E36 smg a E36 6g je, jak spravne pise Speedy, v te aretaci neutralu (jde to nicmene po rozebrani prevodovky upravit) jinak jsou obe prevodovky totozne - stejna skrin. jestli ma e36 6g totoznou skrin s e46 6g taky stejnou skrin nevim, ale jak uz ti nekdo psal, z etk se dozvis vic...
Speedy píše:SMG prevodovka z e36 M3 nema aretaci neutralu, urcite se lisi v obalu, takze budes muset upravovat konzolu razeni, ale to neni takovy problem. Je treba zjistit, jeslit je stejny tisicihran na mrkvi, aby jis nemusel menit lamelu, ale to se taky nejhur da udelat, staci ji vymenit za spravny typ, ktery padne k te prevodovce. Nejak jsem nepochytil, co ti to dela, pokud radi dobre, tak spis bych hledal chyby mimo prevodovku.
Nechci oporovat,ale e36 smg ma neutral,vcera byla venku k vuli spojce,a neutral tam normal je......
No, neutral tam je, ale co já vím, tak řadící páka v neutrální poloze padá na bok.
Zdravím pánové.
Tak mám konečně koupenou druhou převodovku M3 e46 manuál a nevím jaký olej a kolik do ní příjde. Možná jste to tady už řešili, ale snad nebude problém toto napsat.
A potom jsem se chtěl zeptat, jestli je DOBRÝ do M3 tento olej: CASTROL EDGE SPORT RS 10W60
Dík Draci!!
xxRobertoxx píše:Zdravím pánové. Tak mám konečně koupenou druhou převodovku M3 e46 manuál a nevím jaký olej a kolik do ní příjde. Možná jste to tady už řešili, ale snad nebude problém toto napsat. A potom jsem se chtěl zeptat, jestli je DOBRÝ do M3 tento olej: CASTROL EDGE SPORT RS 10W60 Dík Draci!!
je tam předepsaný Castrol TWS 10W60, ale tohle je asi něco takovýho, co se týče do převodovky tak to nevím...
xxRobertoxx píše:Zdravím pánové. Tak mám konečně koupenou druhou převodovku M3 e46 manuál a nevím jaký olej a kolik do ní příjde. Možná jste to tady už řešili, ale snad nebude problém toto napsat. A potom jsem se chtěl zeptat, jestli je DOBRÝ do M3 tento olej: CASTROL EDGE SPORT RS 10W60 Dík Draci!!
je tam předepsaný Castrol TWS 10W60, ale tohle je asi něco takovýho, co se týče do převodovky tak to nevím...
Ten Castrol Edge je nový označení TWS. V podstatě tam můžeš nalejt cokoliv, co má specifikaci SAE 10W-60 a je označený pro motory BMW. Já leji Valvoline 10W-60 a motor se míň hřeje a to ho leji i do závoďáka.
Ten Castrol Edge je nový označení TWS. V podstatě tam můžeš nalejt cokoliv, co má specifikaci SAE 10W-60 a je označený pro motory BMW. Já leji Valvoline 10W-60 a motor se míň hřeje a to ho leji i do závoďáka.
WinCent píše:[quote="xxRobertoxx"]Zdravím pánové. Tak mám konečně koupenou druhou převodovku M3 e46 manuál a nevím jaký olej a kolik do ní příjde. Možná jste to tady už řešili, ale snad nebude problém toto napsat. A potom jsem se chtěl zeptat, jestli je DOBRÝ do M3 tento olej: CASTROL EDGE SPORT RS 10W60 Dík Draci!!
Speedy píše:[quote="WinCent"][quote="xxRobertoxx"]Zdravím pánové. Tak mám konečně koupenou druhou převodovku M3 e46 manuál a nevím jaký olej a kolik do ní příjde. Možná jste to tady už řešili, ale snad nebude problém toto napsat. A potom jsem se chtěl zeptat, jestli je DOBRÝ do M3 tento olej: CASTROL EDGE SPORT RS 10W60 Dík Draci!!