Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M5 E39 bez koncovek výfuků?
-
Zvuk to ma opravdu nebezpecnej, hojne to delaji v USA, odstrani se koncove tlumice a protahne se jen trubka dozadu plus nejake koncovky.
Vzhledem k tomu, ze mam jeden vyfuk navic, zkousel jsem tlumice uriznout a nasadil na auto. Na zkousku se mi nechtelo navarovat trubku az za auto a kupovat koncovky, nicmene jsem to tam nechal jedno odpoledne a zvuk to ma jako kdyz ti u jineho auta upadne vyfuk hned za svodama
Asi to bylo dany i tim, ze nekoncily trubky az za autem, ale v nizkych otackach je zvuk tak hluboky, ze se chveje cely auto. Od nejakych 3k rpm pri zatezi to ma zvuk uz pekny, ale ten spodek je tak rusivy, ze bych s tim dele jak jedno odpoledne jezdit nevydrzel
Mozna se jeste dostanu k vyzkouseni i s trubkama az na konec a pak poreferuju, driv jak po zime se mi do toho ale urcite chtit nebude
Vzhledem k tomu, ze mam jeden vyfuk navic, zkousel jsem tlumice uriznout a nasadil na auto. Na zkousku se mi nechtelo navarovat trubku az za auto a kupovat koncovky, nicmene jsem to tam nechal jedno odpoledne a zvuk to ma jako kdyz ti u jineho auta upadne vyfuk hned za svodama

Asi to bylo dany i tim, ze nekoncily trubky az za autem, ale v nizkych otackach je zvuk tak hluboky, ze se chveje cely auto. Od nejakych 3k rpm pri zatezi to ma zvuk uz pekny, ale ten spodek je tak rusivy, ze bych s tim dele jak jedno odpoledne jezdit nevydrzel

Mozna se jeste dostanu k vyzkouseni i s trubkama az na konec a pak poreferuju, driv jak po zime se mi do toho ale urcite chtit nebude

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si hrál různě s výfukem - sice na 540i, ale efekt byl takovej, že když se trubka nenatáhla až úplně na konec auta, tak jak má být, tak byl zvuk fakt nesnesitelnej. V nízkých otáčkách při jízdě zalehly uši a bolela hlava. Ujel jsem asi jen 1km a měl jsem dost. Delší trubka to víc ztlumí. Ale pro mě není nad originální výfuk.
-
ja jsem nechal koncovy tlumice (jen ty hrnce - nechal jsem i origo koncovky) vejfuku odstranit na svoji M5 e39 a nemohl jsem si to vynachvalit (loni jsem ji - bohuzel - prodal znamymu). Vyslo to na par korun a pocitove to byla asi ta nejlepsi vec co se s tim da udelat. Pri jizde ustalenou rychlosti na dalnici skoro nebyl poznat rozdil oproti serii, a naopak pri plnym plynu to byl neskutecnej narez. Upozornuju ale na jednu vec - ty oba tlumice vazej dohromady tak 50 kilo a ponevadz jsou az za zadni napravou, tak ten ubytek hmotnosti je docela znat a kontrolka DSC blikala o dost castejc nez predtim.
Takze ja to muzu doporucit!
Takze ja to muzu doporucit!
-
s hlukem neni pri normalni jizde problem - jak rikam, skoro nepoznas rozdil oproti seriovymu vejfuku. Akorat kdyz se ten vejfuk hodne zahreje - napr. pri ostrejsi jizde - tak potom hlasite bubla i na volnobeh a pri prudkym ubrani plynu to obcas trochu strili. Ale to taky neni na skodu
Proste to zkus - ty tlumice tam prece muzes pak kdyztak navarit zpatky...
Ono to vypada jako bastleni, ale na americkejch forech (m5board.com) jsou o tom popsany stovky stran zkusenosti a v podstate kazdej si to pochvaluje.

Proste to zkus - ty tlumice tam prece muzes pak kdyztak navarit zpatky...
Ono to vypada jako bastleni, ale na americkejch forech (m5board.com) jsou o tom popsany stovky stran zkusenosti a v podstate kazdej si to pochvaluje.
-
A co zkusit cherry bomb glasspack tlumiče (stojí pár stovek, jen se prohodí za stávající tlumiče a zvuk famózní. Tenhle amík to rval do svejch aut a nemohl si to vynachválit.
http://www.youtube.com/watch?v=CrgBd-nP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=CrgBd-nP ... re=related