Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X3/5er e61 - Panoramatická střecha
Ahoj,řešil někdo problém s panoramatickou střechou na e61 nebo na X3 ? Když jsem měl oba díly pouze vyklopené,tak pak už mi ten zadní menší díl nechtěl zajet zpět a tím pádem ani nechtěl zajet předek a pořád se vracel,jako kdyby tam něco vadilo,pak jsem zjistil že neodjíždí takovej trojůhelníček a brání zajetí toho zadního okna.Zajel jsem do BMW tam mi to aspoň zavřeli,abych mohl jezdit i v dešti.Teď když je už hezky tak mě štve že jí nemůžu otevřít Pokudto někdo řešil,co přesně se tam podělalo a kolik to zhruba stojí? v BMW mi řekli že 8tis. když to bude jen ta součástka co si myslí je to přá včetně práce,což by docela šlo,ale pokud to bude něčím jiným tak to bude stát 40tis.
Zdravím, mám X5 verze E53 a stalo se mi to stejné co Vám. Pan. střecha se zavřela pouze v přední části a zadní zůstala vyklopená(nereagovala)
V servisu mi ji zavřeli mechanickou cestou a odpojili elekto ovládání.
Verdikt Bmw zněl nový rám bez možnosti opravy dílu. Chci se zeptat jak jste vyřešil problém u X3? Zvažuji opravu u někoho kdo by se tím více zabýval ale nevím jakou má šanci. Díky za info
V servisu mi ji zavřeli mechanickou cestou a odpojili elekto ovládání.
Verdikt Bmw zněl nový rám bez možnosti opravy dílu. Chci se zeptat jak jste vyřešil problém u X3? Zvažuji opravu u někoho kdo by se tím více zabýval ale nevím jakou má šanci. Díky za info
na e34 jsem mel problem s panoramatickou strechou taky. nastesti jsem nebyl u menicu dilu
nakonec to byl jeden spatny zub pastorku na pohonu ...
sehnal jsem jiny pohon z jine e34 (nebo e30?), pastorky se vymenily a vse fungovalo bez problemu ..
taky jsme hledal problemy ve vedeni, ramu apod ...
to jen pro inspiraci ..

sehnal jsem jiny pohon z jine e34 (nebo e30?), pastorky se vymenily a vse fungovalo bez problemu ..
taky jsme hledal problemy ve vedeni, ramu apod ...
to jen pro inspiraci ..
Já to nakonec vyřešil tak,že ten zadní díl jsem odšrouboval od pojezdů které ho vyklápějí,jsou to dva šroubky a dostaneš se k nim zevnitř auta.Tím pádem šlo zadní okno dolu a už se nevyklápí a přední díl se normálně vyklápí dál,zajíždí do střechy a maká to v pohodě,akorát mě to taky v BMW zablokovali přes tlačítko a hodili to do nouzáku a já si to pak musel znovu zaktitovat,ale to je jednoduchý.
Zdravím, nevíte o nějakém mechanikovi od bmw, který by se zabýval opravou mechanických pojezdů panoramatické střechy u E53? Zadní sklo zůstalo otevřené a nejde zavřít elektromotorkem(prý špatný rám střechy, tak to pouze zabouchli mechanicky). Ostatní díly střechy normálně reagují. Zatím mám pár informací jak to kdo opravoval sám, ale já nejsem žádný kutil a v BMW to opravují kus za kus, na to tedy nemám.