Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Předehřev motoru

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
geof

#1 Příspěvek od geof »

Zdravím všechny.
Jak je určitě většině známo,dnešní diesly maji již z výroby montované přihřívače.Protože u x3 je tento elektrický,ne jako u x5 benzin/diesel ptám se tímto zkušenějších jestli je možnost toto předělat na předehřev např přes doplňkovou baterii nebo přes trafo a dál na 220 voltů.Protože jsem už konečně dodělal stání pro auto a parkuju vedle zásuvky 220,přemýšlím nad tím.Je mi jasné že většina navrhne teplovodní webasco ale do 7 let starého auta se mi 35 tis investovat nechce.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

mam jej v 530i e39, je od Normans, vyjde na necelych 5tis, prace na hodku, v narazniku mas malou zasuvku a napojis kabelem na 240V do site (idealne pres casovac, takze kdyz odjizdis v 7, das zacatek na 6tou, konec na 7mou, jen to nesmis zapomenout pripojit/odpojit)...
motor je pak i pri treba -15 vlaznej a topi po par metrech...
ma tusim 400W, ikdyz to nechas jet celou noc, nic se nestane, ten vykon neni takovej, aby to "vyvarilo" motor a pod...
“Ability is what you're capable of doing.”
geof

#3 Příspěvek od geof »

Nad tím nsem taky přemýšlel,jen bych chtěl montáž od firmy,když pak rupne ať je nějaká záruka.Už jsem je i kontaktoval přes mail,kde mají servisní/montážní střediska Děčín a okolí-zatím bez odpovědi.Jsem rád že ses ozval právě s tímhle,máš to do bloku místo zátky nebo do hadice?Je to i s čerpadlem nebo samotíž?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

nn, je to jako zehlicka prisroubovana na bloku dole u vany... to zvladnes i doma a neni duvod cokoliv hrotit se zarukou, je to kdykoliv demontovatelne behem 10min...
geof

#5 Příspěvek od geof »

Takže to ohřívá olej nebo vodu?Píšeš že na bloku,takže to není vsunuté do chladící/olejové soustavy ale ohřívá to tím že ohříváš vnějškem blok?
vlastnemec

#6 Příspěvek od vlastnemec »

Ahoj, můžeš k tomu hodit více infa fotky atd. celkem mě to zajímá, jelikož na e65 webasto nemám, cena není zas tak hrozná to se dá sehnat ale dodělat komplet kabeláže atd mě sere.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p ... &_from=R40

něco najdeš tady.. jinak voda s oběhovým čerpadlem je lepší.. prohřeje to totiž kompletně celej blok...

jednou jsem viděl i někde nějakou firmu která to dělá origo.. jestli se npeltu.. vyšlo to na ca. 10tkč.. teď to bohužel nemůžu najít..

tady ještě nějaký pdf:
http://www.seehase.de/Calix_Handbuch_komplett.pdf
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jendix »

Tak jsem nakonec našel i toho výrobce:

http://www.waeco.com/de/produkte/pkw/4194.php
vlastnemec

#9 Příspěvek od vlastnemec »

Díky celkem zajímavé, potřebuji provizorku na zimu, jelikož když se dívám na net, tak tam to webasto fouknu Jarda se asi posere, když mu to řeknu co tam chci dát a že po něm budu chtít instalaci webasta.
geof

#10 Příspěvek od geof »

geof

#11 Příspěvek od geof »

Jinak nikdo nic?Jak jsem už v založení témata psal,přemýšlel někdo o předělání toho stávajícího příhřevu?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

a co chces slyset vic? ze zmacknes trojhmat "saltrpaka, volant a tlacitko na klime" a bude to ready?
na 12V to tezko pojede, baterka bude ko behem chvilky, na 240V jsi si nasel reseni sam, pripadne to moje... necelych 5tis mi neprijde zrovna moc...
geof

#13 Příspěvek od geof »

5000 mi rozhodně nepřijde moc a tvoje řešení mi přijde určitě dobrý.Jen mě to zajímalo jestli je možné stávající topení nějak rozšířit nebo ne.Na německým foru kde hodně čtu se o tom dlouho špekulovalo do té doby,než vyšla nová x3,pak to uhaslo.Vím ale že češi jsou vynalézavější a proto jsem to tu nadhodil.Od jara přebírá auto manželka,ja pokoukávám po větším a tak tohle nebude tolik v pohybu,právě proto volím normans,čekám na rozpočet a objednávám ho.Díky za reakci.
vlastnemec

#14 Příspěvek od vlastnemec »

No ještě jsem se tak moc nezamyslel, ale je tu pár otazníků zatím přemýšlím nad prvním: Když budu honit tím předehřevem vodu, vím že tam je nějakej ventil na okruhu který se musí otevřít a to elektronicky, u origo webasta to dělá automaticky klimapanel a když mě JaraX dokódoval předehřev do e53 tak to musel udělat. Vono to asi nebude tak jednoduchý, když si vemu že servis a opravy webasta v bmw ti origo servis webasta neudělá, maj vlastní soft.
geof

#15 Příspěvek od geof »

Dopis od normans.cz

Dobrý den, Blokové ohřívače jsou vyráběny pro konkrétní motory osobních vozů a bohužel pro model Vašeho vozu vhodný typ není. Výrobce nabízí tzv. kontaktní ohřívač s umístěním na olejovou vanu. Zasílám Vám nabídku na použití kontaktního ohřívače a také univerzálního průtokového ohřívače:

1.) BLK-F2885, 300W/230V za cenu 3302,-Kč s DPH.
Jedná se o výlisek z hliníkové slitiny, který kopíruje povrch konkrétní části olejové vany a ohřívá ji celou svojí plochou. V příloze „2885“ naleznete náhled ohřívače a jeho umístění v originálních montážních pokynech, které k objednávce překládáme. K ohřívači je nutné zakoupit sadu kabelů bez které není možné přístroj zapojit. V nabídce máme dvě varianty, které se liší pouze délkou „zeleného“ kabelu, který se napojuje do sítě 230V. Více informací a cenu naleznete v příloze „sada kabelu“. I když ohřev oleje primárně neřeší studený start vozidla, je nezanedbatelný a teplo se šíří i do okolních součástí v motoru. Velkou předností je jeho snadná montáž pro motor minimálně invazivní. Pasta vodící teplo se nanese na kontaktní ohřívač a připevní přiloženou konzolou a šrouby a provede se elektroinstalace.
Možnost dodání: do cca 4 týdnů od objednávky.

2.) BLK-F723, 1500W/230V, termostat 70/80°C, za 3225,-Kč s DPH
Jedná se o univerzální průtokový ohřívač, který se skládá z hliníkové nádržky s topnou spirálou uvnitř. Je vybaven termální pojistkou zabraňující přehřátí a řídícím termostatem 70/80°C. Ohřívač se napojuje na hadice chladícího systému a pracuje na principu samotížné cirkulace. Nejčastěji se vpust ohřívače napojuje na spodní hadici od chladiče a od výpusti se vede hadice, která se napojí na horní hadici od topení. Vznikne takto okruh s předehřevem. Před zakoupením předehřevu, je důležité podívat se s technikem do motoru a zvolit vhodné místo (mimo okruh termostatu vozidla) a následně vybrat hadice vhodné pro napojení. K montáži jsou zapotřebí dva T-kusy, které slouží jako redukce (nabídka v příloze „t kusy mc“) na zvolené hadice k napojení ohřívače do systému. Topenářská 16mm hadice, pro napojení stojí 1m/74,-Kč bez DPH a máme ji také v nabídce. V příloze „priklady zapojeni“ naleznete příklady zapojení na chladící systém.
Je mi líto, ale v Ústeckém kraji vhodný servis nemáme. Doporučujeme nechat ohřívač namontovat v servisu, kde provádíte údržbu vozu a kde motor znají. Montážní pokyny naleznete v příloze „montaz serie 700“. Montážní pokyny jsou univerzální vzhledem k povaze ohřívače. U tohoto typu nemáme přesné návody na každou značku a typ auta a ani sám výrobce nedisponuje takovými dokumenty.
K ohřívači je opět nutné zakoupit sadu kabelů, bez které není možné přístroj zapojit.Více informací a cenu naleznete v příloze „sada kabelu“.
Ohřívač je za stejnou cenu i v provedení 2000W/230V.

Celková objednávka:
BLK-F723 3225,-Kč
Sada kabelů 2,5m 1790,-Kč
2x T-kus 456,-Kč
Celkem 5471,-Kč s DPH
Možnost dodání: do týdne od objednávky.

3.) Časové spínací mini hodiny
jsou určeny na pevnou instalaci v interiéru vozidla. Mají viditelný displey a několik užitečných, volitelných funkcí. Cena je 2590,-Kč s DPH i s relé, protože jsou na napětí 12V. Prostřednictvím tohoto ovládacího prvku lze vozidlo připravit podle požadavků řidiče. Všechny doplnky Defa jsou vzájemně kompatibilní, propojitelné a s jednou výslednou zasuvkou na vozu pro napojení na pevnou síť. Přehled najdete v přiloze "doplnky defa".

Zboží zasíláme na dobírku Obchodním balíkem České pošty nebo PPL za 180,-Kč s DPH.
Neváhejte se mne na cokoli zeptat!
Přílohy
2885.pdf
(170.81 KiB) Staženo 237 x
geof

#16 Příspěvek od geof »

doplnky defa
Přílohy
doplnky_defa.pdf
(474.86 KiB) Staženo 222 x
geof

#17 Příspěvek od geof »