Atila píše:tomascz2 píše:prosím tě s těma opravama bych byl opatrnej - ona AUDI není bez poruchová včetně elektroinstalace a o cenách raději nemluvit
Ja nikde netvrdil, ze je Audi bezporuchova. Tyhle novejsi vlajkove lode chteji vsechny svoje. Rekl bych, ze asi nejhorsi servisne je S-klasse, kde se krome standardnich veci navic jeste serou prevodovky a ma AIRMATIC coz je asi nejhorsi varianta z pokrocilych podvozku, protoze nevydrzi a ma velmi drahe dily. U BMW a Audi alespon ty prevodovky drzi a podvozek u Audi je ac na vzduchu tak odolnejsi a zaroven servisne levnejsi a BMW E65 ma na vzduchu akorat zadek, coz je sice taky docela drahe na opravy, ale stale mnohem levnejsi nez Merc a jeho tricet tisic kazdy mech plus ctyricet tisic kompresor a k tomu jeste elektronika a tuna cidel.
Cirou nahodou jsem neco hledal na Google a objevil jsem tenhle topic a musim rict ze tenhle clovek co napsal viz vyse by se mel rozbehnout a skocit do zdi protoze o tom nic nevi.
Upozornuji ze vlastnim jiz 3. S-classe ....
Nechci Vam hanit Vase BMW ale muj nazir je tento
Kazdy vyrobce automobilu ma svoje chyby a o tom zadna.
Bohuzel at chcete nebo ne Mercedes tridy S stanovuje vzdy limity v segmentu nejvyssi tridy. Jedine cim BMW oslnilo je iDrive a ten zase neoslnil me.
Vsechno co ma Vase BMW dnes jako napr aktivni tempomat Distronic, mel MB pripraveno jiz v roce 1988...
A ted muj nazor na nejvyssi tridu
Myslete si co chcete ale pro mne je nejzasadnejsi komfort, komfort ridice a komfort jizdy a v tom je pro mne BMW 7 opravdu nejhorsi
1.Male sedacky/mimo individual/
2 celkova stisnenost prostoru ridice
3. tvrdost podvozku
Z tohotle jsem u BMW ve smrti a VW A8 a Phaethon ho o mnoho predci A8 mi vadi snad jen nizko posazene sedaky
A ted co do techniky.
Mercedes tridy S ma nejkomfortnejsi podvozek v Vzduchovym a nebo hydropneumatickym podvozkem s Mb klasickou napravou Double Wischbone v predu a 5ti prvkovym multilinkem vzadu a ve spojeni s tlumici Airmatic jde o absolutne v teto tride bezkonkurencni podvozek
Neni pravda ze tlumic stoji 30000 a kompresor 40000
Tlumic Airmatic stoji v MB 27000 /U nas 23000/ a primo od vyrobce je prodavame za 15000kc, kompresor stoji u nas 7200 a vyrobce urcuje vymenu rele a dvou hadicek v cene 1200kc.
U BMW v originale stoji tlumic 14500 plus vyrobce narizuje vymenu pruziny 3500 plus ulozeni plus spodni ramena
Pokud Vim tak BMW E65 ma predni napravu Mac Pherson a vzadu 4prvkovy multilink
zatimco u MB tridy S se tlumice pri standartni jizde meni predni ve 250 000 a zadni az ve 400 000 najetych kilometrech u BMW je to diky naprave v polovicni dobe a to se u Bmw musi ve 150 000 menit komplet ramena predni napravy a komplet ramena zadni napravy plus cepy naboje
Nemluvim o stabilizatorech coz je bezny spotrebak u bou znacek.
A ted co se tyce prevodovky
Standartni prevodovka Mercedes Benz vydrzi pri beznem uziti 300 000 s pravidelnou vymenou oleje a filtru kazdych 60 000 a u BMW je to tusim 120 000km
Mezi bezne poruchy patri Wandler a opotrebeni prevodovek , a pak mechanicke zavady zpusobene spatnym servisem. Obcas zakuka ridici jednotka a jelikoz se bavime o roku 2000-2006 a o 5Q AT tak rodoco jednotka stoji 6000 original MB v pripade 7Q AT stoji asi 25000kc
muj kamarad ma na vsem 320 cdi 480 000 na prevodovce a akorat delal jednotku a meni oleje...
Za mne bych hovoril o tom ze nejvetsi problem Mercedesu do rv 2006 je koroze... bohuzel doba je takova a setrilo se kde to slo a lemy spodnich dveri a platniky je maler a ostuda...
Mercedes Benz ma jeste jeden typ podvozku a to je Hydropneumaticky
tam je maler je to lelktronickou jednotkou ovladana nivelace a tlumic stoji 36000 a vyrobce sachs s tim nemuze nic delat skrz embargo vyrobce
servopumpa co to cele pohani stoji 30 000 a pak tu mame 3 ventyly 2 za 24000 a jeden za 35000 je to tzv Active body control
Mercedes chysta novinku je to MBC- Mobilio Body control a 6 laserovych kamer snima povrch vozovky daleko pred jednoucim vozidlem a podvozek na cokoli pripravi....
Prosim nehazejte ciframi.... a servisnimi intervaly
BTW ze zkusenosti vim ze nejvetsim problem MB jsou dve veci
INOVACE- sam bych se z nich nekdy po... co vsechno Stutgartsti technici vymysli
Stazene kilometry u ojetin- u Mercedesu stahnete 200 000 anz by bylo cokoli divne a z toho plynou tyhle famy
zatomco Mercedes ma v prumeru ve ve 300 vymenu zadni jedne tyce odklonu a cepu ramene a