Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od JaraX »

zajímavej názor, až na obratnost a vzhled celkem souhlasím,
- E65 před FL je škaredá jen zepředu, ale boky sou pěkny, zadek celkem taky, každej majitel si pak prej zvykne a začne se mu libit i předek, na první pohled to auto ale odrazuje, s tím souhlasím,jenže E60 zase pusobí zepředu strašně šmejdsky, když člověk vidí korejsky světla jak jim jdou vidět ty slepeny hrany, hruza

- co se obratnostni týče, sedma bez EDC a hlavně bez DD je strašně neobratná, pusobí těžce a do zatáčky se sune jako tank. servisuju asi 5 e65 a teprve ted jsem jel autem bez DD, všechny ostatní mají DD, nestačil jsem se divit jak šilenej je to rozdíl, to auto bez dynamic drivu působí jako by bylo lehčí. E60 s DD jsem ještě nejel, tedy jen kdysi davno 550i, ale jinak DD v E60 je vzácnost, a E60 bez DD se chová těžkopádněji jako E65 s DD, takže to s tou obratností je realtivní, je to o výbavě. samozřejmě že E60 s EDC a DD bude obratnější jako kdejaká E65.

jinak hážu tvoje shrnutí na přední stranu :)
hurvajs77

#262 Příspěvek od hurvajs77 »

souhlasim s danbrownem. Jsou to naprosto rozílná auta. Jen ten design před FL, mě osobně se líbí víc ne po FL, ale to je jen záležitost v kusu. Jsou lidé, kteří E65 nenávidí, ale i lidé co ji oslavují.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od JaraX »

on ten před FL má zase takovou nasranost, ktera poFL chybí, ale po FL je prostě nejhezčí BMW :)
hurvajs77

#264 Příspěvek od hurvajs77 »

nasranost... :cool2:
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Filozof

#265 Příspěvek od Filozof »

Jste tady jak malí kluci na hřišti - kdo má lepší angličák :D
Znám člověka co občas dojede má 535d v plné palbě za asi 2,6mega a to je prostě luxus a navíc super rychlé auto zrychlení pod 5s na sto a tvrdí že jede 285km/h podle GPS. ( pohrál si stím dvorní upravce v DE)

Mu osobně přijde 7er zbytečné auto navíc jako řidič je spokojen. On jezdí trasu 1,5-2tis. km na jeden zátah a od předchozího auta Audi A6 je velice spokojenej.
Má větší výbavu než polovina 7er tady na klubu včetně nočního vidění parkovací kamery DVD, TV internet a masáže s panorama soft-close a další serepetičky, včetně ledničky. Sedačky na zakázku dvoubarevná kůže a ve vnitř je to jak v pohádce. Ale o to tady nejde.

Jen chci říci že i 5er muže bejt famozní luxusní stihačka která vypadá suprově a jede taky úžasně.
Člověk kdyby chtěl muže mít klidně 7er v plné palbě protože na to má ale říká že není potřeba se zbytečně ukazovat a navíc je spokojenej když jsem se ho jednou zeptal proč nechce něco jako bentley a podobně.

A to vydělává v řádech miliony měsíčně a nemá potřebu se ukazovat.
Je to němec takže jedinná věc že 95procent nalítá na pěkných silnicích německo francie itálie apod. sem tam přijede do ČR ale i tady to auto pluje krásně po našem tankodromu což jsem hleděl - má regulaci světlé výšky auta tak asi lepší podvozek.

přihodil jsem jinej názor do placu když se tady stále plácáte po ramenou jak máte úžasné 7er a nic jiného není možné a 5er tady haníte jak kdyby to byla fabie... :D

PS: existují 5er co strčí velké množství 7er do kapsy :wink:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od JaraX »

filozofe, ty jsi to nepochopil,
ja tady celou dobu vysvětluju že třeba koupít E65 bez DD sou vyhozeny prachy, prostě je je to i o vyabavě apod, ale kolik takovych 535d je a kolik stojí, tydle našlaply pětky stojí furt 400 a víc, kdežto našlaplou e65 koupíš ve slušném stavu už za 230, znam lidi co koupili E65 už za 170 a není to vylitana mrdka.
borec je po A6 spokojenej a nadšenej s E60, až bude mít E65 bude spokojenej a nadšenej po E60 :D :D
nemam proti pětce nic, ale na to jak je předražena proti e65 je to pěknej pekáč, pokud bych si to kupoval novy, koupím si E60, protože ten víc jak pul milionu rozdíl mezi E60 a E65 bych neskousl, ale když mužu mit E65 levněji jak E60, tak je blbost brát E60. chápeš?
Filozof

#267 Příspěvek od Filozof »

JaraX píše:filozofe, ty jsi to nepochopil,
ja tady celou dobu vysvětluju že třeba koupít E65 bez DD sou vyhozeny prachy, prostě je je to i o vyabavě apod, ale kolik takovych 535d je a kolik stojí, tydle našlaply pětky stojí furt 400 a víc, kdežto našlaplou e65 koupíš ve slušném stavu už za 230, znam lidi co koupili E65 už za 170 a není to vylitana mrdka.
borec je po A6 spokojenej a nadšenej s E60, až bude mít E65 bude spokojenej a nadšenej po E60 :D :D
nemam proti pětce nic, ale na to jak je předražena proti e65 je to pěknej pekáč, pokud bych si to kupoval novy, koupím si E60, protože ten víc jak pul milionu rozdíl mezi E60 a E65 bych neskousl, ale když mužu mit E65 levněji jak E60, tak je blbost brát E60. chápeš?

Jasně pro E60-E61 hraje jinej prim. jak zde někdo naznačil.
Ale nelíbí se mi když někdo ponižuje 5er když je to tak skvělé auto s porovnáním s ostatníma automobilkama.
Navíc obě tyto varianty jsou co se servisu týče docela nákladné když jsem viděl zrcátko za 8000kč hned jsem vystřízlivěl si kupovat 7er. A to jsem chtěl 740i.
Zatím zustávám u své E34 a jak bude lepší cenové období pujdu do novějšího BMW ale možná do 545i nebo 530i zatim u mě vede, nevim proč.
Prostě to auto jede... A nežere v porovnání s 7er. A vím že mohu jezdit častěji a nemusím se bát lidí že mi ho doškrábou závistivě a že nedám dvě výplaty za servis.

Jinak k těm cenám. Porovnáváš stejné ročníky jaraxi ? Viděl jsem zde na klubu pěknou 530i E60 za 199tis.
Sice žádná velká výbava ale zase servis bude poloviční oproti 7er která bude i dražší řekněme 200-250k. a většině lidí bude stačit a vyblbne se s autem slušně.

OT:
7er je podle mě k dnešnímu datu stále kasička na prachy a dost velká ostatně i 5er e60-61.

OT: Pokud chce někdo levnej luxus a nebude lpět na BMW pujde do Superbu za 150tis má v plné palbě ročník 06. a bude spokojenej.
I servis bude v klidu a nezrujnuje ho. :D
texxx

#268 Příspěvek od texxx »

na kterou sedmu stojí zrcátko 8000?e38 nebo e65-6?na x5 e53 chtěli za zrcátko v renocaru 32000.... :D
Rejchy Moderátor
Moderátor

#269 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Tak jsi jim měl říct že potřebuješ jen to zrcátko,a né celý dveře i s čalouněním :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od JaraX »

Filozof píše:

Ale nelíbí se mi když někdo ponižuje 5er když je to tak skvělé auto s porovnáním s ostatníma automobilkama.
Navíc obě tyto varianty jsou co se servisu týče docela nákladné když jsem viděl zrcátko za 8000kč hned jsem vystřízlivěl si kupovat 7er. A to jsem chtěl 740i.
Zatím zustávám u své E34 a jak bude lepší cenové období pujdu do novějšího BMW ale možná do 545i nebo 530i zatim u mě vede, nevim proč.
Prostě to auto jede... A nežere v porovnání s 7er. A vím že mohu jezdit častěji a nemusím se bát lidí že mi ho doškrábou závistivě a že nedám dvě výplaty za servis.

Jinak k těm cenám. Porovnáváš stejné ročníky jaraxi ? Viděl jsem zde na klubu pěknou 530i E60 za 199tis.
Sice žádná velká výbava ale zase servis bude poloviční oproti 7er která bude i dražší řekněme 200-250k. a většině lidí bude stačit a vyblbne se s autem slušně.

OT:
7er je podle mě k dnešnímu datu stále kasička na prachy a dost velká ostatně i 5er e60-61.

OT: Pokud chce někdo levnej luxus a nebude lpět na BMW pujde do Superbu za 150tis má v plné palbě ročník 06. a bude spokojenej.

tak zrovna superb 06 je na provoz drahej jako prase, furt rozvody, v automatu žere i tdi přes 10, prostě mrdka.
kolega s e65 745i jezdi za 12 LPG, jasně že 530i na LPG bude lepší, ale ten rozdíl v plynu není tak velkej a svezení uplně někde jinde.

co se týče zrcátek, obyč zrcátko je skoro bezceny, kolem 2000 se prodava, samozatmatovací jety se prodava za 5-6, no a novy stojí kolem 25 000 at je to E90. E60, E65, E38, prostě samozatmavovací zaklápěcí zrcátko je drahý no.
naklady jako E34 nemá žadný z těchto aut.
Filozof

#271 Příspěvek od Filozof »

JaraX píše:
Filozof píše:

OT:

tak zrovna superb 06 je na provoz drahej jako prase, furt rozvody, v automatu žere i tdi přes 10, prostě mrdka.
kolega s e65 745i jezdi za 12 LPG, jasně že 530i na LPG bude lepší, ale ten rozdíl v plynu není tak velkej a svezení uplně někde jinde.

co se týče zrcátek, obyč zrcátko je skoro bezceny, kolem 2000 se prodava, samozatmatovací jety se prodava za 5-6, no a novy stojí kolem 25 000 at je to E90. E60, E65, E38, prostě samozatmavovací zaklápěcí zrcátko je drahý no.
naklady jako E34 nemá žadný z těchto aut.

Souhlasím se vším až na toho superba. V práci kolega má 2,8benzín v plné a je to pěkné auto pohodlné sedačky 4x výhřev sedaček velký 16:9 display a další výbava ... ano má to třetinu výbavy 7er ale jeho auto má hodnotu cca 120tis rok je to 2005 a má ho rok a pul a moc do toho nevrazil dělal udržbu a zatim je docela spokojenej říkal skoro jako oktávka co se týče nákladů pokud kupuje druhovýrobu.

Nesrovnávám to s BMW ...bych si nedovolil ale jedno je jasné ...levné a luxusní svezení to je.
A zrovna benzín 2,8 spolehlivej nebo klasika 1,9tdi jede v klidu a za pakatel.

Ale vím že zde je debata o něčem jiném tak končím s OT :-)

Stejně jsem BMW fanda a skočil bych za ty prachy do dobře vybavené 5er 530i s lpg. Ale to jen protože jsem pacient BMW jinak ne !!!

By mě zajímalo jedna věc vás 7mičkářů. Máte ty káry pojištěné nebo jste takový vataři že to neřešíte a pokud vám někdo ukopne zrcátko vysolíte 5-10tisic a pohoda jazz ? Či škrábne lak nebo podobně ? Osobně bych asi nemohl spát mít takové auto v top stavu bez pojistky.
Maca

#272 Příspěvek od Maca »

Filozof píše:By mě zajímalo jedna věc vás 7mičkářů. Máte ty káry pojištěné nebo jste takový vataři že to neřešíte a pokud vám někdo ukopne zrcátko vysolíte 5-10tisic a pohoda jazz ? Či škrábne lak nebo podobně ? Osobně bych asi nemohl spát mít takové auto v top stavu bez pojistky.

E65 sice nemám, ale seš z levnýho kraje, komplet zrcátko na E65 bude jedno stát tak 25tis. bez DPH (origo nové s lakováním, samozatmavovací, servo, rámeček, atd. :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od JaraX »

až mi někdo ukopne zrcátko, tak si ho za 2ku pořídím. :) havarijko na E38 mam a ještě jsem ho nevyužil, letos ho ruším, předpokladam že pak ho budu potřebovat :D
hurvajs77

#274 Příspěvek od hurvajs77 »

Jak pise Jara, samozatmavovaci stoji neco kolem 5tis. Kupoval jsem ho. Osobne pojisteni mam, myslim si, ze na 7er se to fakt vyplati. Uz jsem mel jeden karambol, sice ne moji vinnou, ale pokud bych to nemel pojistene, tak bych zbytecne vysolil 80tis - a to byla jen mala nehoda...

Proste moc filozofujes Filozofe. Jasne, ze najdes 5er ktera ve vybave prevalcuje i 7er, ale neni to tak obvyklé. Osobně jsem v jedné takové seděl. Ale prostě i tak bylo poznat, že je to 5er - je prostě pocitově menší.

Jinak superb je mrdka, podle me. Zrujnovat Te muze jakykoliv servis, ono bohuzel je dost velky mytus, ze servis BMW je drahy. Ano, hraje tam cenu i znacka, ale neni to zase tak strasne. Muj nazor. Posrat se muze jak BMW, tak koktavka ci jiny Skoda Shit 8)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
shwaaraa

#275 Příspěvek od shwaaraa »

Luxus a superb? Mno...věc názoru. Nemůžeš srovnávat větší oktávku se 7er.. Občas mi přijde, že lidi berou jako luxusní auto všechno, co má kůži, navi a 4 obsaditelná místa. Ale zrovna do škodovky polovinu výbavy 7er prostě nenacpeš, proti superbu je luxus i lehce nadprůměrná A6 ;) Sry za rozmazání OT..
Filozof

#276 Příspěvek od Filozof »

shwaaraa píše:Luxus a superb? Mno...věc názoru. Nemůžeš srovnávat větší oktávku se 7er.. Občas mi přijde, že lidi berou jako luxusní auto všechno, co má kůži, navi a 4 obsaditelná místa. Ale zrovna do škodovky polovinu výbavy 7er prostě nenacpeš, proti superbu je luxus i lehce nadprůměrná A6 ;) Sry za rozmazání OT..

Pro běžného pruměrného čecha co jezdí fábïí nebo oktávkou je superb luxusní auto.

Ne tady pro smetánku BMWKLUBU a vyznavačů 7er.

To je trochu nebe a dudy.

Řeknu ti že po týdnu ježdění v oktávce jsem si v superbu v plné náloži připadal jak v ráji. Asi tak. Takže proti pruměru je to slušné auto.
Klidně bych jej jako služební na delší cesty bral.

Sry ale přečti si co jsem psal. Nesrovnával jsem a ani bych si nedovolil Superb s BMW 7.
Jen jsem napsal levnej luxus za pakatel pro běžného člověka.
To tady nemohu snad ani napsat jinej názor pokud to není BMW ???
Nebuďte až tací BMW-pacienti existuje plno aut... :D

hurvajs77: souhlas ale ber to tak že pro běžného smrtelníka je třeba superb levná alternativa pohodlného auta - místo třeba oktávky která je děsná jen proto že jich je tady asi milion v čr, bolí zní záda už po 300km a taky hlava pokud je to 1,9tdi ...

KONEC OT : :D
shwaaraa

#277 Příspěvek od shwaaraa »

Klídek, já BMW nezbožňuju, žádné jsem nikdy neměl a mám proti nim předsudky, protože a) si myslím, že v zimě maj handicap a b) si je často kupují blbečci v basebolce, co potřebují být cool a sportovní (i přesto o 760i silně uvažuju). Superb ale chápu spíš jako normální použitelné auto, nic víc. Oktávky a menší jsou už prostě makety auta, ale když to lidi chtěj... (a není to o penězích, jetý superb, 607 apod. stojí zlomek nové fabie a svezení je nesrovnaelný).
Thang

#278 Příspěvek od Thang »

zkusme se vratit k podstate topicu a nepisme tu neco o predsudkach a o tom, ze bmw ma v zime problem, prosim :D

Jinak se to tu rozmaze jako E38 X E39....

Zalozte si superb vs vychodonemecky dvoutakt, cokoli, ale tady zkuste psat klady a zapory tech dvou modelu, diky :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od JaraX »

Thangu, ja myslím že na první strance už je vše podstatne,
Thang

#280 Příspěvek od Thang »

Na prvni strance je toho spousty, bezesporu, ale postupne se mohou objevit skutecnosti, ktere ukazuji na rozdily diskutovanych dvou modelu. Kdyz se nekdo bude rozhodovat, zda 5 ci 7, tak dane osobe urcite nebude prijemne cist XY dlouhe vlaknite tema, ktere misty nesouvysi s topicem... Bude chtit nazory ci fakta. Informace o superbovi si bude hledat urcite jinde. Jinak super topic plny zajimavych informaci ( az na odpovedi nesouvysejici s topicem)
Odpovědět