Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nějaký díly na lehký tuning
čau lidi
tak si asi báwo (328i Touring) nechám, a potřeboval bych info kde sehnat nějaký díly
mám celkem pěkný el.kola BBS 16" a řeším jestli koupit 17"
ty samý za 15 tis, nebo podložky pod kola, má je Renocar cca. za
2500 pár a šrouby 1 ks za 100 kč.
pak bych chtěl zadní bílý blikače, nevíte zda jde koupit jen sklo, či musím celý světlo ?
pak filtr, ale po zkušenostech asi K&N ?
no a pak bych chtěl nějakej laďáček, ale taky tápu, jestli Remus,Sebring,Supersprint či si nechat udělat ?
jo a chtěl bych někde sehnat přední spoiler z M3, dá se někde z druhý ruky, nebo na vrakáči ?
prosím o radu
díky
tak si asi báwo (328i Touring) nechám, a potřeboval bych info kde sehnat nějaký díly
mám celkem pěkný el.kola BBS 16" a řeším jestli koupit 17"
ty samý za 15 tis, nebo podložky pod kola, má je Renocar cca. za
2500 pár a šrouby 1 ks za 100 kč.
pak bych chtěl zadní bílý blikače, nevíte zda jde koupit jen sklo, či musím celý světlo ?
pak filtr, ale po zkušenostech asi K&N ?
no a pak bych chtěl nějakej laďáček, ale taky tápu, jestli Remus,Sebring,Supersprint či si nechat udělat ?
jo a chtěl bych někde sehnat přední spoiler z M3, dá se někde z druhý ruky, nebo na vrakáči ?
prosím o radu
díky
1. se zaregistruj prosim
ty kola ti asi neporadim
podlozky bych osobne nedaval, pak bys musel vytahovat blatniky a snizovat, jinak to nema efekt...
blikace : jenom skla nelze = cely lampy, nevim jak na touring, ale na vrakaci se objevi cas od casu origo, nebo maji relativne porad neorigo (dobra kvalita)
filtr : K&N je dobry, ale uz mi nekolik nezavisle na sobe lidi ze servisu rikali, ze to zadnej velkej efekt nema, spis to je esteticky a lip to zni ve vyssich otackach...
osobne nevim, ale uz jsem si to rozmyslel a davat ho nebudu
vyfuk : ... nebyls na srazu, tak asi nevis jak co zni ja mam Bosal a zni hodne dobre ovsem taky dost stoji
(11k)
spojler : vrakac, pokud sezenes v barve ... pocitej cca 3tis, pokud jina barva tak cca 500-1000 lak
that's all

ty kola ti asi neporadim
podlozky bych osobne nedaval, pak bys musel vytahovat blatniky a snizovat, jinak to nema efekt...
blikace : jenom skla nelze = cely lampy, nevim jak na touring, ale na vrakaci se objevi cas od casu origo, nebo maji relativne porad neorigo (dobra kvalita)
filtr : K&N je dobry, ale uz mi nekolik nezavisle na sobe lidi ze servisu rikali, ze to zadnej velkej efekt nema, spis to je esteticky a lip to zni ve vyssich otackach...
osobne nevim, ale uz jsem si to rozmyslel a davat ho nebudu
vyfuk : ... nebyls na srazu, tak asi nevis jak co zni ja mam Bosal a zni hodne dobre ovsem taky dost stoji

spojler : vrakac, pokud sezenes v barve ... pocitej cca 3tis, pokud jina barva tak cca 500-1000 lak
that's all

No, nevim, jestli bych tam daval 17" na kombala... Vypadat to bude asi urcite lip... Obouvat se to bude o polovinu draz...
A bude to tvrdsi...
Ty zadni lampy budes muset bohuzel koupit cely... Daji se poridit novy origo za 6.400,- kus... (na Saloona), na toho Touringa se to bude asi trochu lisit v cene a pujdou asi hur sehnat... Nebo koupit neorigo, tam ceny netusim. Popripade neco z vraku.
Potom existuje jeste jedno reseni... Prodava se bily spray a tim se daji blinkry, nebo cely svetla prekryt... Bude to budit dojem bileho plastu, skrze ktery prosvita cervena, nebo oranzova... A kdyz to sviti, tak je to prej supr. Ale jeste jsem to v realu nevidel. Celkem by me to zajimalo... Kriznik se o to zajimal. Mozna bude vedet vic.
Vzduchovej filtr je naopak dobra vec. Kazdej ladic vykonu si to velice chvali. S dobre navedenym vzduchem sani a dobreho tepelneho odizolovani je to znat i dost na vykonu, motor se lepe vytaci a lepe nasava. Klakson Ti urcite povi vice, ma s tim prakticke zkusenosti... K&N je klasika...
Co se tyce vyfuku, Remus ma krasny dunivy zvuk. Sebring je spis kovove rvavy a jeho ton je vyssi... Laiting taktez...
Predni M3 spoiler lze sehnat z vrakace pouzitej za 2.500-4.000 dle stavu a llak pocitej tak 1.500-2.500. Je tam hodne malych ploch a spousta zahybu. Mlhovky pasujou z klasickyho spoilace. Potom Te jeste tak na 900 vyjde ta tuningova mrizka dle Tveho vyberu (barva, hustota pletiva, motiv). Budes muset sehnat jeste cerne listy (ty okolo toho narazniku), pokud na nem samozrejme jiz nebudou. A ty vyjdou tak na 1.500 nove z AuTecu. Celkem draha sranda, ale vypada to super. Jeste mame problemy s tim oplastovanim pod ten spoilac. Jdou tam jine nafuky na brzdy (ja je tam teda nedaval - nepotrebuji ty svoje kotoucky chladit, ale Ty je tam dat musis). Dale cele nasavani vzduchu k filtru a v neposledni rade ta krasna cerna lista pod ten spoilac...
Tesime se, az to uvidime...

Ty zadni lampy budes muset bohuzel koupit cely... Daji se poridit novy origo za 6.400,- kus... (na Saloona), na toho Touringa se to bude asi trochu lisit v cene a pujdou asi hur sehnat... Nebo koupit neorigo, tam ceny netusim. Popripade neco z vraku.
Potom existuje jeste jedno reseni... Prodava se bily spray a tim se daji blinkry, nebo cely svetla prekryt... Bude to budit dojem bileho plastu, skrze ktery prosvita cervena, nebo oranzova... A kdyz to sviti, tak je to prej supr. Ale jeste jsem to v realu nevidel. Celkem by me to zajimalo... Kriznik se o to zajimal. Mozna bude vedet vic.
Vzduchovej filtr je naopak dobra vec. Kazdej ladic vykonu si to velice chvali. S dobre navedenym vzduchem sani a dobreho tepelneho odizolovani je to znat i dost na vykonu, motor se lepe vytaci a lepe nasava. Klakson Ti urcite povi vice, ma s tim prakticke zkusenosti... K&N je klasika...
Co se tyce vyfuku, Remus ma krasny dunivy zvuk. Sebring je spis kovove rvavy a jeho ton je vyssi... Laiting taktez...
Predni M3 spoiler lze sehnat z vrakace pouzitej za 2.500-4.000 dle stavu a llak pocitej tak 1.500-2.500. Je tam hodne malych ploch a spousta zahybu. Mlhovky pasujou z klasickyho spoilace. Potom Te jeste tak na 900 vyjde ta tuningova mrizka dle Tveho vyberu (barva, hustota pletiva, motiv). Budes muset sehnat jeste cerne listy (ty okolo toho narazniku), pokud na nem samozrejme jiz nebudou. A ty vyjdou tak na 1.500 nove z AuTecu. Celkem draha sranda, ale vypada to super. Jeste mame problemy s tim oplastovanim pod ten spoilac. Jdou tam jine nafuky na brzdy (ja je tam teda nedaval - nepotrebuji ty svoje kotoucky chladit, ale Ty je tam dat musis). Dale cele nasavani vzduchu k filtru a v neposledni rade ta krasna cerna lista pod ten spoilac...

Tesime se, az to uvidime...
18ctky .. nechapu
co na tom je za gumy?
ja mam proste tuseni ze mejch 235/45/17x7.5
je maximum co tam jde
v plnym rejdu to bere plast, takze 18 si nedovedu predstavit
zadek kdyz nalozim lidi uz je tak tak...
fakt nechapu jak to tam muze jit
ale vypada to super
k tomu laku : zajimal, ale nikdy nevidel v praxi, obecne neverim, ze bys mohl lakem prerazit tu oranzovou barvu.... treba to jde, ale nechapu technologii...
a k tomu filtru : "vyrazne" to vykon urcite nezvysuje... fakt

co na tom je za gumy?
ja mam proste tuseni ze mejch 235/45/17x7.5
je maximum co tam jde
v plnym rejdu to bere plast, takze 18 si nedovedu predstavit
zadek kdyz nalozim lidi uz je tak tak...
fakt nechapu jak to tam muze jit

ale vypada to super
k tomu laku : zajimal, ale nikdy nevidel v praxi, obecne neverim, ze bys mohl lakem prerazit tu oranzovou barvu.... treba to jde, ale nechapu technologii...

a k tomu filtru : "vyrazne" to vykon urcite nezvysuje... fakt

diky vsem za odpovedi
to kriznik: zaregistrovany jsem č.16
filtr chci jen aby to trochu lepe dychalo, vim ze se vykon nezvedne
takze podlozky nebrat rozhodi se to pry o 20 mm .. myslite ze to bude s tema 16- ctkama skrtat o blatniky ????
s tim vyfukem se mi to zda dobry Bosal kde to prodavaj a jak to vypada ?11 tisic se mi o proti 20 tis za Remuse zda velmi dobry
poradte adresy dobrejch vrákáčů žádný neznám ???
díky moc
to kriznik: zaregistrovany jsem č.16
filtr chci jen aby to trochu lepe dychalo, vim ze se vykon nezvedne
takze podlozky nebrat rozhodi se to pry o 20 mm .. myslite ze to bude s tema 16- ctkama skrtat o blatniky ????
s tim vyfukem se mi to zda dobry Bosal kde to prodavaj a jak to vypada ?11 tisic se mi o proti 20 tis za Remuse zda velmi dobry
poradte adresy dobrejch vrákáčů žádný neznám ???
díky moc
registrovat ve foru jsem myslel
16ctky podle obuti... ja mam 235/45/17x7.5
kdybych tam dal 5mm podlozku, tak mam vyrasenej blatnik vzadu
predek by to snesl, ale opet by se zmensil rejd, protoze by to kolo bylo "sirsi" a driv by narazilo na plast podbehu
takze pokud by podlozky byla jedina uprava, urcite bych do toho nesel...
Bosal je high end "normalni" vyfuk. Nevim presne z ceho je, ale ma na sobe spesl vrstvu proti reziveni.
Me ho tam montovali akutne v Plzni, protoze mi u hotelu (nastesti) upadl urezlej lauf s koncovkou
puvodniho vejfalu,
takze jsem nesel po zadnym ladenym nebo nejakym brutalnim 105dB vyfuku (roure od kamen)
doporucili mi Bosal jako jeden z nejlepsich vyfuku k dostani, tak tam je..
zalezi na vkusu, muj zvuk se mi libi protoze to jeste neni rev a ani to neni tichounky
jinak zkus AutoKrasny mam s nima dobry zkusenosti, jsou dovozci dilu, koupis u nich snad vsechno a velmi levne, protoze jsou prvni clanek...
Vrakac:
Autocentrum Praha
Fr. Diviše 329, Praha 10 - Uhříněves
0602/309699
0602/331499
02/67712582
-----------------------------
Pouzite/Nove dily:
Schindelar s.r.o.
Trhanovské Nám. 1015
Praha 10
02/71751082
jeden vrakac je jeste u CKD na konci kolbenky myslim, ale nevim presne, byl jsem tam jednou a jsou maliccky
mno a pokud nesezenes co potrebujes, tak staci auto annonce tusim ze rubrika 430 (dily na zahranicni auta, a tam je dalsich 10-20 vrakacu)

16ctky podle obuti... ja mam 235/45/17x7.5
kdybych tam dal 5mm podlozku, tak mam vyrasenej blatnik vzadu

predek by to snesl, ale opet by se zmensil rejd, protoze by to kolo bylo "sirsi" a driv by narazilo na plast podbehu
takze pokud by podlozky byla jedina uprava, urcite bych do toho nesel...
Bosal je high end "normalni" vyfuk. Nevim presne z ceho je, ale ma na sobe spesl vrstvu proti reziveni.
Me ho tam montovali akutne v Plzni, protoze mi u hotelu (nastesti) upadl urezlej lauf s koncovkou

takze jsem nesel po zadnym ladenym nebo nejakym brutalnim 105dB vyfuku (roure od kamen)

doporucili mi Bosal jako jeden z nejlepsich vyfuku k dostani, tak tam je..
zalezi na vkusu, muj zvuk se mi libi protoze to jeste neni rev a ani to neni tichounky

jinak zkus AutoKrasny mam s nima dobry zkusenosti, jsou dovozci dilu, koupis u nich snad vsechno a velmi levne, protoze jsou prvni clanek...
Vrakac:
Autocentrum Praha
Fr. Diviše 329, Praha 10 - Uhříněves
0602/309699
0602/331499
02/67712582
-----------------------------
Pouzite/Nove dily:
Schindelar s.r.o.
Trhanovské Nám. 1015
Praha 10
02/71751082
jeden vrakac je jeste u CKD na konci kolbenky myslim, ale nevim presne, byl jsem tam jednou a jsou maliccky

mno a pokud nesezenes co potrebujes, tak staci auto annonce tusim ze rubrika 430 (dily na zahranicni auta, a tam je dalsich 10-20 vrakacu)
Autocentrum Uhrineves je zbytecne drahy. Zkus Kladno. Dva vrakace jsou hned na kraji u benzinky. Cisla jsou v kazde annonci. Pak jeste Procars Unhost u Kladna.
Vyfuk doporucuji Supersprint.
Filtr JR
podlozky jsou na hovno, radsi poradny kola.
pneu je optimal 225/45/17 takze disk cca 8palcu
Ty svetla budou asi problem.

Vyfuk doporucuji Supersprint.
Filtr JR
podlozky jsou na hovno, radsi poradny kola.
pneu je optimal 225/45/17 takze disk cca 8palcu
Ty svetla budou asi problem.

A o to "áčko" právě jde. Jakej obdélníček? Když máš pořádný kola a lezou ti tak akorát z auta, tak musíš mít áčko, aby ti ta guma lícovala přesně z blatníkem. Když máš kola zalezlí ( a tím pádem na ho..., jako mám já
), tak z tý gumy můžeš mít třeba čtverečky a je to úplně jedno. Tohle je na tuningu ta největší magie: vybrat ty správný kola podle ksichtu a podle velikosti, potom ty pravý boty na ně a pak hupky šupky ke klempíři a do lakovny, protože musíš koukat, jak vypadá guma + blatník a ne jenom, "že jako mám nějaký sedumnáctky a shlus flus"
:D A pak zjistíš, že to chce přidat (ubrat) tak dva cen?áky a jedeš nanovo :ble: No a kola ti daj zabrat na pár měsíců až se na to vys... jako já 

myslim ze na tomhle regionalu byla debata o tom ze se nedoporucuje Ackovej profil (clanek na autotuningu)
sice "o to jde" ale jenom proto aby sis neodrasil blatnik
jsou to sice dejme tomu upravy ala DTM (zalezly kola do blatniku)
ale prave DTM maji striktne obdelniky (gumu stejne sirokou jako rafek)
mno kdybysis tam dal 225 nebo 235 / 7.5 tak budes mit kola jako vino
sice "o to jde" ale jenom proto aby sis neodrasil blatnik

jsou to sice dejme tomu upravy ala DTM (zalezly kola do blatniku)
ale prave DTM maji striktne obdelniky (gumu stejne sirokou jako rafek)
mno kdybysis tam dal 225 nebo 235 / 7.5 tak budes mit kola jako vino

Ty vole Roberte ja tady z tech tvejch hlasek nemuzu... Ruzovou kosilku, teplaky maceni v cigine... No to me podrz!
Proste sila! Jinak muj nazor je pekny kola a na ne uplne presne gumy krasne do hrany. Co nejvetsi kola a co nejsirsi gumy se tam vlezou... Jen mit na to obouvat ty 18ky
To by se mi libilo... Vem si priklad z M3 E46... A na nejaky "Acka" prefoukany ve stylu Audi A3 - Bob - kola z Porsche - Seidl tuning se vyser... Efektivita = 0, cena = 1.000.000 

Originál zaslal poblitto
[B]Ja mam na saloone obute disky 8x18 a 9x18 na gumach 225/35 a 225/40 z 7rady. V zadu to robi Acko v predu normal a jazdi sa na tom dobre. Je treba vytiahnut zadne blatniky... Musim to nafotit a dam foto resp sa vidime v Brne...
Pokud teda jedeš do Brna, tak se zaregistruj ve "srazy - akce", protože to vypadá tak, že budeme mít vyhrazený plac, ale jenom pro ty, co se přihlásili, tak by byla škoda, kdyby jsi byl někde mimo.