ma tu nekdo zkusenosti s vysokooktanovym benzinem? konkretne mam na mysli 103 oktanu... behem pristiho tydne bych mel mit zdroj prave 103-oktanovky... tak kdyby mel nekdo z Ov zajem...
Originál zaslal abdul ma tu nekdo zkusenosti s vysokooktanovym benzinem? konkretne mam na mysli 103 oktanu... behem pristiho tydne bych mel mit zdroj prave 103-oktanovky... tak kdyby mel nekdo z Ov zajem...
Docela by me zajimalo jestli se ten benzin chova vic jako cernej strelnej prach a nebo jako zeleny granule strelnyho prachu.
Cernej prach- pozvolna hori, dukladne, hodne zplodin, velak rozpinavost.
Zelenej-hori rychle jako svine, spise se to chova jako vybusnina, taky nejaky plyny ale ne tolik jako cernej,
Pokud hodne rychle hori a spise traska tak bych rek ze to moc fajn nebude
Originál zaslal Lada Zuzjak Docela by me zajimalo jestli se ten benzin chova vic jako cernej strelnej prach a nebo jako zeleny granule strelnyho prachu.
Cernej prach- pozvolna hori, dukladne, hodne zplodin, velak rozpinavost.
Zelenej-hori rychle jako svine, spise se to chova jako vybusnina, taky nejaky plyny ale ne tolik jako cernej,
Pokud hodne rychle hori a spise traska tak bych rek ze to moc fajn nebude
to už má a to na max co to šlo, moc pěknej zvuk :ucta: teď potřebuju předělat podvozek protože mám moc tvrdý péra a tlumiče to neutáhnou, skáču jak kamzík :mihihi:
Tak to tam abdule nalej a uvidíš. A když ti to vyjde, tak budeš průkopník a všichni v klubu tě budou oslavovat
Darmone: já mam pocit, že jsem ve svým manuálu viděl napsáno "95 a víc", takže jelikož 103 je víc než 95, tak by to třeba i mohlo fungovat.
nutnost okt cisla se ridi dle kompresniho pomeru, resp. tlaku ve valci na konci komprese, tak aby nedochazelo k samozapalum a detonacnimu horeni /oboji no gut pro to pod kapotou /... takze pokud panove v bmw udelali motor s urcitym kompresnim pomerem, napsali do TP Ba95 tak benalem s okt cislem 96 a vyse nic nevylepsis /otazkou je, zda to na benzinach ma vzdy tech 95 nebo o neco min... + starsi motory maji diky ruznym vlivum tendenci pozadovat palivo s vyssim okt cislem k dosazeni max vykonu, ale to je uz vyssi divci/ ... proste bud snizit hlavu nebo zvednout plnici tlak u turbo benzinu /+ zmenit predstih/ a pak ma zavodni beno smysl, jinak )))
hanz ma recht, subjektivne auto na 98 pojede "klidneji" nez na 95 ale paklize ma pocitac na 95 tak to na vykonu proste neprida, paklize tam nemas MoTEC nebo neco v tomhle stylu.
Originál zaslal Klakson já bych možná zájem měl tak jenom 20l, dalo by se? narval bych to do Corsy :mhihi: a? si s tím ten karbec z Tatry poradí :mhihi:
urcite by se dalo, behem pristiho tydne by v tom melo by jasno a prvni dodavka by mela byt doma:)
presne uvidime pristi tyden... tusim ze na zavodech se prodava 103 oktanu 100Kc/litr tak kdyby to bylo za 40kc/litr tak je to myslim v poho... ale presne uvidime...