Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Seznamovajda

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pitr »

Jsem se stal tak nejak o vykendu majitelem obstarozniho dedulina BMW 730 E32 z 91. A to hnedle z nekolika duvodu. financni deficit pri koupi. Vysoke naroky na vybavu. Chteje neco slusneho a spolehliveho. Rozflakal jsem si totiz Octavii 1,9TDi Prodal vrak. Potrebuju jeste prisetrit na pokutu. :o(( Mim osudem bylo horko a velka nesoustredenost. Nedal jsem prednost :o((
A po zkusenosti jsem trval na klimatizaci!!! Nikdy vice bez ni. Kdyz jsem BMW obhlizel. pusobylo na me auto nevalnym dojmem. Okrapane od nejakeho idiota motor od oleje. Predni naprava vymlacena. Nic moc. puv cena 99tis. A pac jsem ze Zlinska a jel jsem za tim az do H.K. TAk jsem rekl ze za vic jak 87tis to nechci. NO a jsem si ho odvezl. Po 300km co jsem jel domu jsem se zamiloval do automatu, ktery fakci jako hodinky motor krasne sevelil A celkove si me BMW podmanilo. Rozhodle jsem se BMW dat poradne do kopy. A jeste mam tendence se stat soucasti neceho. Prahnouce po klubu. :o)) :ucta: Proto jsem zde.
A predne bych mel par otazek.

K te naprave. NEco tam pri pomale jizde prez hrby mlati pr. koleje. Pri rychlostech nad 120 mi vibruje volant. Pak se ustali. Auto je celkove ne dobre ovladatelne, obzvlaste v kolejich geoska v riti. jasna vec. Ale co ty cepy. Zjistoval jsem ceny vseho. A celkova vymena vseho je pekne mastna :o(( spodni zaveseni kola je reseno dvouma slitinovima ramenama s cepem a tohle je nejdrazsi cast. nutnost koupit cele ramena :o(( cena kolem 16tis komplet. Proto potrebuju poradit jak ucine zjistit co je v riti, nejaka zkusenost. at nemusim menit i to co je zpravidla v poradku. Cepy rizeni jsou za pakatel to je i stou tyckou vcetne za 1600,-
DAle motor byla tam plna syntetika to jsem hnedle vylel a hodil tam polosint. Doufaje ze to nepotece. Ale bohuzel tece nekudy. Nevim presne kde. Nejde tam videt. Ale mnohem mene nez se sintetikou. Ze by hlava. Jenze v chladici kapaline nemam vubec olej. Ani kapalinu v oleji. Vetsinou se to tak pozna ze tesneni pod halvou je v haji.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

zkontaktuj darmona, ten ti k E32 rekne snad uplne vsechno mailto:?subject=&body= (stejne se ti tady ozve sam) :D :D :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pitr »

jo mluvil jsem snim po telefonu ale to je uplne na hovnajs nedokazu se do toho kramu poradne vymacknout a na spoustu veci zapomenu. :o((
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pitr »

Jo diky proverim to u sveho dodavatele ci to bude schopen zajistit 8tis vydaj me asi nemine :o(((... A nebude potreba to podivne gumove ulozeni ??? popripade jake to ma cisilko to jsme se nebyli schopni dopidit :o(((
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pitr »

A sakra se tam toho objevilo vice tak to uz nic nechci je tam vsechno :o))) diky moc :o))
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Shrek »

Hmm, nic moc (s DPH):

VZPĚRA BEZ GUMOVÉHO ULOŽENÍ LEVÁ - 31 12 1 139 999 - 4372,76 Kč
VZPĚRA BEZ GUMOVÉHO ULOŽENÍ PRAVÁ - 31 12 1 140 000 - 4372,76 Kč

Silentblok do těhle ramen 31 12 1 139 456 jsem v ceníku nenašel. 2x

pak provedení hliník:

PŘÍČNÉ ZÁVĚSNÉ RAMENO LEVÉ ALUMINIOVÉ - 31 12 1 139 987 - 6039,46 Kč
PŘÍČNÉ ZÁVĚSNÉ RAMENO PRAVÉ ALUMINIOVÉ - 31 12 1 139 988 -6039,46 Kč

nebo ocel:

PŘÍČNÝ ZÁVĚS LEVÝ - 31 12 1 139 991 - 4327,91 Kč
PŘÍČNÉ ZÁVĚSNÉ RAMENO PRAVÉ OCELOVÉ - 4442,98 Kč

GUMOVÉ ULOŽENÍ OCELOVÉ 31 12 1 124 622 - 414,00 Kč - 2x

Zkusil bych ty silentbloky koupit u BMW (vyplatí se to, ikdyž budou o kilo dražší). Pak bych zašel do Auto.Primy a mrknul se do katalogu QH, jestli ty čepy nebudou v katalogu. Pokud tam budou, půjdou vylisovat. Takhle jsem si já udělal generálku předku na E36.

Ještě jsem přihodil picture.
Přílohy
iviewcapture_date_12_09_2003_time_11_16_55.png
iviewcapture_date_12_09_2003_time_11_16_55.png (11.98 KiB) Zobrazeno 1619 x
iviewcapture_date_12_09_2003_time_11_16_55.png
iviewcapture_date_12_09_2003_time_11_16_55.png (11.98 KiB) Zobrazeno 1619 x
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Shrek »

Ty první silentbloky, co jsem jmenoval, jsou (8), ty druhý (14) - jen do ocelového ramene

Ještě jsem objevil jeden silentblok (2) GUMOVÉ ULOŽENÍ - 31 12 1 130 444 - za 749,42 Kč

Jo a prodejce ti bude nabízet s těma silentblokama i šrouby, vem je, jsou super, žádný blátíčko a pasujou tam jak do ... :)
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od vir2l »

Odkud presne ses? Ja jsem z Luhacovic a nedavno jsem menil komplet rizeni.. vyslo to na tech 16k ale vsechno prvovyroba Febi/Bilstein + Loemfeder.. hlavne neber nic z Kelly!! Auto mi spravuje velice sikovny kamos taky v Luhacovicich.. sam ma E34ku a mel plno bavoraku predtim, neda na ne dopustit, takze se vnich i patricne vyzna. Neni problem knemu kdykoli dojet a auto ti hodi na zvedak, se vsim zahyba, proklepe a projede ti ho a zjisti vcem je problem. Kdybys mel zajem to u nej prubnout tak rekni a ja mu brnknu a dam mu o tobe vedet.
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pitr »

To: vir :o)) Supr špica.. Luhaačky nejsou tak daleko abych tam nedojel :o)) Velice rad prubnu tvou nabidku. Potřebuju nekoho spolehliveho šikovneho do začátku než se v tom naučím chodit. Určitě to chci nechat prozkoumat a? vim jak na tom jsem. Gdybych mohl prosit vzal bych si na něj phone. A domluvim se snim.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od patras Čestný člen »

Kamos kupoval tyhle dily nedavno v polsku na burze, origio BMW (z kradenejch aut samo :D ), ato VZPĚRA VČETNĚ GUMOVÉHO ULOŽENÍ LEVÁ za 400,-

Da se tam sehnat fsechno, vsak to tam znate coz :D :D :D

Jen ze Zlina je to kvapku z ruky (nohy)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od darmon »

rad bych se nak vyjadril ale jiz druhy tyden ziju nastridacku s kocovinou nebo zlitej, je mi lito panove :D
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od patras Čestný člen »

Originál zaslal darmon
[B]rad bych se nak vyjadril ale jiz druhy tyden ziju nastridacku s kocovinou nebo zlitej, je mi lito panove :D

co slavis ??? ZIVOT ??? :D :D :D
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pivson »

Originál zaslal darmon
[B]rad bych se nak vyjadril ale jiz druhy tyden ziju nastridacku s kocovinou nebo zlitej, je mi lito panove :D

u mě bejvávalo :D :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal patras
[B]co slavis ??? ZIVOT ??? :D :D :D

tak nak :) kdyz to shrnu tak vcera od osmi UJEZD, U SUDU, ROCKCAFE, opet UJEZD, odchod nekdy ve ctyri, probouzim se dopoledne doma, nejsem v posteli sam, a doma je silenej bordel, a tak to vypada vlastne porad :)
TT
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od TT »

Originál zaslal darmon
[B], a doma je silenej bordel, a tak to vypada vlastne porad :)

:D ..ty čuně:D
Fugo

#16 Příspěvek od Fugo »

koukni na http://www.bmw-e32.net do diskuze (teď momentálně to teda nějak nejde, co je za problém Dane?) řešili jsme to tam docela dost, věř tomu že to bude až ta poslední věc co vyměníš. Hoď sem nějaký foto.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od darmon »

on mi volal, jemu to vibruje vejs, ale zacal bych po tom co si nasel kolama, jestli nema oemy
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Pitr »

MOmentálně stím budu muset nejaky ten pátek vydrzet hrkat. Fota prihodím. JAk to pujde.
Dnes nebo zítra to zkouknu na zvedáku a poradne to projdem. Vir4l mi to domluvil.
Sam jsem zvedav co je v loji :o)) Apropos jsem vcera prosel Dvere a seridil jejihc povadlost. Krasne se ted zaviraji. Ale Kurwa zapomel jsme na zamky a na ty spinace. Ted to name beka pri kazdym drnu ze nema zavreny dvere. Jeste ted jsem slusne nasrany, jak me to cestou do prace otravovalo. gong, gong, gong.. :o)))
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od vir2l »

Jak jsi seridil tu povadlost? Taky jsi snima musel hodne bouchat aby se zavreli? Ja myslel ze bych musel koupit nove zamky.. jde to i nejak doladit?
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pitr »

Jiste ze to jde.... A tak neuveritelne snadno. Aspon me. Srouby povolily jedna basen.. Radost stim pracovat :o))) Normalne povolis srouby co drzi dvere. Jsou ctyri ale me stacilo povolit jen ty na hornim pantu a dvere hrkly dolu :o)) TAk jsem je za pouziti mensi syly jedne ruky zvedl do polohy kterou jsem uznal ze bude v pohode a druhou pritahl. Privrel. Podival jak pasuji zavrel A sledoval jsem jak se zvednou kdyz zaklapne zamek. A kdyz se zvedly tak jsem to zopakoval a jeste to prizvedl.. A vcera jsem dosteloval zamky. Je tam torx. Nastesti jsem ho mel ale velikost nevim asi 8.8 na tom mem je to dost necitelne vyrazene. Povolil jsem zamek a tak dlouho jsem ho steloval az se dvere zaviraly hladce bez krapani a spinal spinac. proste jsem zamek soupl malinko nahoru a ven kvuli spinaci. A taky byly propadle. :o))
Odpovědět