Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jak se vyhnout u stk vypisu dat z dekry u stareho auta(rv88)
kupuju z nemecka od kamarada e34 520i. r.v. 88,najeto 118tis -perfektni stav - klasika, zadne upravy atd.
volal jsem k nam na stk a tam mi rekli, ze u vozu z roku 88 nemaji v databazi vsechny informace potrebne pro cesky tp-spotreba,vaha,rozmery,emise atd. (maji pouze auta od 92) a musim mit vypis technickych udaju z prahy (dekra).to ale stoji 2000kc:(
nevite zda to jde vyresit i jinak (abych usetril 2000?) jit jinou stk s vetsi databazi je prej blbost,pac databaze je centralni a data z autokatalogu technika nezajimaji.
predem diky za rady
volal jsem k nam na stk a tam mi rekli, ze u vozu z roku 88 nemaji v databazi vsechny informace potrebne pro cesky tp-spotreba,vaha,rozmery,emise atd. (maji pouze auta od 92) a musim mit vypis technickych udaju z prahy (dekra).to ale stoji 2000kc:(
nevite zda to jde vyresit i jinak (abych usetril 2000?) jit jinou stk s vetsi databazi je prej blbost,pac databaze je centralni a data z autokatalogu technika nezajimaji.
predem diky za rady
- Lion
- Kontaktovat uživatele:
RuDoSh píše:2000? Za co? Ja jsem platil za vypis od BMW cca 5000..... ted uz nevim presne....
Přesně tak, já dostal na STK na výběr: buď to bude za 5000,- Kč z BMW a nebo za stejné údaje od nich za 2000,-Kč..

-
- Kontaktovat uživatele:
bmw520i88 píše:kupuju z nemecka od kamarada e34 520i. r.v. 88,najeto 118tis -perfektni stav - klasika, zadne upravy atd.
predem diky za rady
pokud máš originál německý návod k použití tak tam ty hodnoty jsou a tím se oni řídí aspon tam kam jezdím já. nikdy po mě žádný peníze navíc nechtěli.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fx píše:Třeba proto, že nepřeložej rozsypanej čaj?
presne tak.... nikdo by nerisknul prihlasit jen tak japonskou specifikaci..... stejne tak jako by jen tak neprihlasili dovoz z USA.....

Buďte rádi že to dneska jde udělat jenom papírově, dřív se jezdilo na homologaci přímo do Dekry a to buď do Prahy nebo ČB. A stálo to 5000.- + cesta + čas + úplatek 1000.- aby to nedělali celý den, ale jenom 3 hoďky. A 2000.- je za výpis z centrální datbáze Dekry a 5000.- je za homologaci od Importéra, alias výrobce, alias v tomto případě BMW. 

-
- Kontaktovat uživatele:
RuDoSh píše:Fx píše:Třeba proto, že nepřeložej rozsypanej čaj?
presne tak.... nikdo by nerisknul prihlasit jen tak japonskou specifikaci..... stejne tak jako by jen tak neprihlasili dovoz z USA.....a pocital jsem, ze dostat to na znacky bude Xkrat drazsi (pocital jsem ze to bude pres 30k ve statni zkusebne), takze me to velice mile prekvapilo....
technik z stk co tam jezdím si z USA nechal přivést Mazda CX-7 a snad za tři dny jí měl už na RZ. hlavní je že se to povedlo bez zbytečně vyhozených peněz

pokud je ta amerika mladsi 8let nebo splnuje evropsky normy pro provoz, tak to prihlasit jde, me vypis z dekry uplne znicil zivot a aby se na ten vypis nikdo nedival, tak sem musel vyplaznout 13klacku, takze by me taky zajimalo jak se to da obejit poradne a ne za tolik penez
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
taky mi na STK dali vybrat - sežeň si origo návod k obsluze nebo výpis z Dekry. Prý musí mít všechno v TP nějak podložené. Tak jsem vyplázl 2000 za výpis, aby se na něho ve finále úředník na registraci ani nekoukl "tohle nepotřebujme..."
Takže kdyby si tam něco vymyslel, nebo bych mu to donesl stažené z netu, byl bych na tom při přepisu stejně a ušetřil bych 2000,-
Takže kdyby si tam něco vymyslel, nebo bych mu to donesl stažené z netu, byl bych na tom při přepisu stejně a ušetřil bych 2000,-