jezdim na to na to s turbinou a me to vychazi zhruba 45% navic ale mam bohatsi afr takze tech 30%+ asi sedi, jen nevidim nikde moc usporu, u me to ma vyznam pouze na EGT a octanove cislo a trosku vykon ale co se spotreby tyce tak oco je to levnejsi o to se vic spotrebuje:) viz stechiometrie to nikdo neochcije AFR N95 14,7 , AFR E85 9,7 zcehoz vyplyva, spotreba musi byt vetsifidotune píše:Rad slysim, ze do toho nekdo selJirous píše:Udělal jsem si mapu předstihu pro E85. V částečném zatížení to jde teď fakt PĚKNĚ za plynem a zvedl se krouťák. Vypadá to, že možná klesne v tomto režimu i spotřeba. V částečném zatížení jsem zvedl předstih o 2–4 stupně. V plném kotli mám o 6 stupňů víc oproti benzínu a možná je to moc, přemýšlím, že uberu. Nahoře to jede tak nějak stejně, ale je možný, že to je i tím počasím, přecijen je 30st.
Co se týče palivové mapy - nechal jsem ji přibližně stejnou. Originál se motá i pod AFR 14:1, v plném plynu lehce obohatil až k 13:1. E85 má sice 9,6:1 ale to je hodnota pro lambdu 1 a to je stejné jako 14,7:1 pro benzín., takže nemělo smysl nic moc měnit. Vlastně vycházím z originálních hodnot lambdy v autě, ale mám tam větší vstřiky z M50B25. Ten předstih udělal ale pozitivní změnu.Ja jsem brachovi (Doxa) delal tu E46 330i. Uz zkousime treti verzi. Upravoval jsem konstantu vstriku (v tuhle chvili asi +30%), protoze tam jsou originalni vstriky, upravoval jsem enrichment mapu a posouval jsem predstih. Posledni verze skoncila s 10% LTFT, coz je bohuzel u BMW maximalni rozsah adaptace, takze jsem jeste 7% pridaval a jeste jsem posouval predstih.
Predstih udela hodne, ale doporucuju ho posouvat hlavne ve strednich otackach a ve vysokych zase snizovat, jinak to klepe. Stejnou zkusenost mam z ladeni saabu.
Mozna si muzeme pomot vymenou nejakych map a definic. Mam docela slusne zmapovanou MS43 pro TunerPro, a mam napsany programek, ktery mi dokaze najit definice v binarce s jinou verzi firmware prostym hledanim podobnosti. Diky tomu jsem dal dohromady svuj XDF fajl, k verzi firmware, ktery se nikde zmapovany nedal najit. Chybi mi ale cold-start mapa, na kterou jsem nemel ani zdrojovy vzorek, coz bych potreboval vyresit predtim, nez prijde chladnejsi pocasiNemas tip?