Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
závěs e39
-
- Kontaktovat uživatele:
ja si to klido udelam sam a i mozna bych nasel cloveka kterej mi na to da razitko... ale me de hlavne o BC, kde moc elektrice nerozumim.... predbezne sem premejslel jak udelat system jistenejch relatek, to by asi nebyl problem... ale potreboval bych vedet (od Vas) nebo kdo s tim ma zkušenosti jestli mi to i prez ty relatka nebude hlasit chyby..???
svejda_BMW píše:ja si to klido udelam sam a i mozna bych nasel cloveka kterej mi na to da razitko... ale me de hlavne o BC, kde moc elektrice nerozumim.... predbezne sem premejslel jak udelat system jistenejch relatek, to by asi nebyl problem... ale potreboval bych vedet (od Vas) nebo kdo s tim ma zkušenosti jestli mi to i prez ty relatka nebude hlasit chyby..???
No myslím,že by jsi se měl nejdříve ze všeho poptat jaký jsou možnosti koupi tažného. Jak jsem psal, tak když jsem kupoval tažné já a upřesnili jsme si typ auta, rok, výbavu atd, tak mi k tomu tažnému přihodili samostatnou krabičku s drátama, tuším že za 500-1000,- Kč na víc s tím, že to tam musí být. Ta krabička nebude zřejmě nic jiného, než to co popisuješ, nějaké relátka a pod. Raději bych to koupil k tažnému už hotové se zárukou atd., než něco bastlit doma, navíc, když sám píšeš, že elektrice nerozumíš. Výrobců na tažné je 3 prde... Nemusíš kupovat zrovna originál Brink za 12.000,- bo kolik.... Já dal za tažné i s tou krabkou před 3 roky tuším 5.500,- a věř mi, že tomu vozíku a autu je to úplně jedno

Originál je Westfalia. Brink je celkem dobrá volba, na předchozím Transitu jsem měl Brink a naprosto v pohodě, na současnýho se stupačkou Brink tažný nedělá, tak jsem sehnal od nějakýho výrobce z Brna a po dvou letech je rezavý, jak liška. Co se týká tý elektriky, tak já bych koupil typovou přípojku od Brinku přímo pro E39 a máš to bez problémů.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
jurasis píše:milonovo píše:Sorry že se Vám to toho navážím,ale není to úplně OT.Nevíte někdo kolik má na kouli 520i TA?
Jinak u mě elektrika taky v pohodě(univerzal BOSAL),ale nemám velkej BC.
Kolik čeho? Předpokládám, že hmotnost vleku...Vždy podle TP, pokud výrobce neorigo tažného neřekne jinak...(dolů)
![]()
Většinou je to tak, že výrobce tažného uvádí víc, než výrobce auta. Pak platí hodnoty v TP.
No,hned jsem chytřejší

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to probíral s mechanikem, který motoval tažný do e39 asi 5x a prý je rozhodující stupeň výbavy. Pokud má auto velký BC s check controlem je nutná řídící jednotka pro úpravu signálu ...jinak háže chyby. Když je auto bez, tak stačí obyčejná kabeláž. Kdyby měl někdo zájem tak v Brně na vrakáči má origo tažné Westfalia bez kabeláže za 5,5tis Kč.

-
- Kontaktovat uživatele:
milonovo píše:jurasis píše:milonovo píše:Sorry že se Vám to toho navážím,ale není to úplně OT.Nevíte někdo kolik má na kouli 520i TA?
Jinak u mě elektrika taky v pohodě(univerzal BOSAL),ale nemám velkej BC.
Kolik čeho? Předpokládám, že hmotnost vleku...Vždy podle TP, pokud výrobce neorigo tažného neřekne jinak...(dolů)
![]()
Většinou je to tak, že výrobce tažného uvádí víc, než výrobce auta. Pak platí hodnoty v TP.
No,hned jsem chytřejšíKdyž pěkně poprosím prozradíš mi kolik to je?
Nemáš TP nebo neumíš číst...?

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Zrovna to resim: potrebuju tazny, ale problem je prave ze mam velkej BC. Je to E39 rok 2001, zatim jsem se byl zeptat jen v Kobrasu a tam prave problem s elektrikou (jeste budou zjistovat a daji mi vedet), takze zkusim i jinde. Nekde jsem cetl, ze kdyz ma auto zadni park. senzory tak se pri pripojeni voziku (a samozrejme pri spravnem typu a zapojeni elektroinstalace ;) automaticky deaktivuji, no uvidim jeste jak dopadnu...
Zdravim taky jsem si nechaval dodelavat tazne cena i s montazi a multifunkcni elektrikou kvuli pocitaci 9000.
Ale do dneska nadavam na tak fuserske provedeni, tazne OK, ale mam na mysli elektriku, prasacky odvedena prace. Ted "umelec" co to zapojoval(oficialni firma pro tazne....VAPOL....nikdy vice) to zapojil tak ze nesvitila leva parkovacka vzadu, na zasuvce nefungoval blinkr a mlhovka.
Vsecko uz je dane do kupy, ale od toho jejich zasahu nefunguje PDC, pri couvani jenom zacne piskat a to porad, takze ho vypinam(neni potreba, ale kdyz uz to tam je tak je skoda ze to nefunguje)
Ale do dneska nadavam na tak fuserske provedeni, tazne OK, ale mam na mysli elektriku, prasacky odvedena prace. Ted "umelec" co to zapojoval(oficialni firma pro tazne....VAPOL....nikdy vice) to zapojil tak ze nesvitila leva parkovacka vzadu, na zasuvce nefungoval blinkr a mlhovka.
Vsecko uz je dane do kupy, ale od toho jejich zasahu nefunguje PDC, pri couvani jenom zacne piskat a to porad, takze ho vypinam(neni potreba, ale kdyz uz to tam je tak je skoda ze to nefunguje)
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Maciiiiik píše:Zdravim taky jsem si nechaval dodelavat tazne cena i s montazi a multifunkcni elektrikou kvuli pocitaci 9000.
poradím ti jak to jde obejít aby PDC fungovalo. Je nutné otočit střední čidla o 90° aby paprsek který snímá v ploše ve tvaru písmene "V" nešel vodorovně a nechytal o kouli ale šel svisle. Pokud máš kouli oddělávací tak jeď znovu do servisu at dají dokupy kabeláž čidel.