Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

červená tečka za symbolem km

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelP

#1 Příspěvek od PavelP »

Zdravím, možná blbá otázka,co znemená červená tečka za symbolem km na E 39ce.Jednou svítí pak zas ne.????
PP
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Znamení, že bylo s počitadlem km manipulováno.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Radim046 »

Vlasta píše:Znamení, že bylo s počitadlem km manipulováno.

a proč mu tedy někdy svítí a někdy ne? Mě se rosvitila po pul roce a 17000km co jsem s autem najel od doby co jsem ji koupil a vim rozhodně že po celou dobu mi nikdo s tachákem nemanipuloval.A neměnil jsem ani žádnej díl kam by se ukladali km.U mě to je E46.
PavelP

#4 Příspěvek od PavelP »

Je možné,že když jsem odpojil obrazovku a rádio ( oba dva konektory ),tak se potom rozsvítí????Protože jen tak jsem s autem " manipuloval ".
PP
154

#5 Příspěvek od 154 »

udajne to signalizuje zasah do ridici jednotky. (takze se to nutne nemusi tykat jen km)
Maca

#6 Příspěvek od Maca »

Kdysi dávno se mi to objevilo na E39 a servisák říkal něco ve smyslu, že při zapnutí klíčku hlavní modul v palubovce zkouší ostatní připojené moduly a pokud dojde k chybě komunikace (jako když tam je modul třeba z jinýho modelu nebo tam není vůbec) tak se prej tohleto rozsvítí.
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

V těch modulech/řj/ jee elektronicky natisknut VIN kod,a když je tam v modulu jiné či žádné VIN,tak to pak svítí.Bylo to děláno také i pro stk či dříve celníky,že tam proběhla určitá manipulace,tedy takové pozor,prozkoumat.
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

Měl jsem taky problém s tečkou. Při startování se někdy rozsvítila a jindy (většinou) ne. Nakonec to bylo baterkou, byla KO. Byl tam takovej pokles napětí, že to někdy skončilo chybou komunikace jednotek.
PavelP

#9 Příspěvek od PavelP »

Zdravím Tě Birkoffe - BATERIE !!!,tak to je ono!!!! Když jsem zkoušel zapojení mp3 ky,tak jsem si totálně vytřískal baterku. :lol:
LuCKy69

#10 Příspěvek od LuCKy69 »

Tiež mi to svieti a baterka ide pa-paaa... :lol:

LuCKy
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Radim046 »

Hm tak na tom jsem podobně.Startuje ale už jsem ji během chvilky total vymlatil v zimě a i se mi občas stane že pokud xenony zapnu se startem tak jeden nenaběhne.Pokud par vteřin počkám naskoči hned.To taky přisuzuji baterce.Takže mě to asi taky čeká a pak tečka snad zmizí.
LuCKy69

#12 Příspěvek od LuCKy69 »

Radim046 píše:Hm tak na tom jsem podobně.Startuje ale už jsem ji během chvilky total vymlatil v zimě a i se mi občas stane že pokud xenony zapnu se startem tak jeden nenaběhne.Pokud par vteřin počkám naskoči hned.To taky přisuzuji baterce.Takže mě to asi taky čeká a pak tečka snad zmizí.

Včera som menil origo výbojky za výbojky s vyššou svietivosťou (6000K) a samozrejme, že som ich skúšal (ako inak, bez naštartovania... :lol: ). Asi 3x som ich zapol a ako je známe, na naštartovanie výbojky treba chvíľkovo niekoľko ampérov (cca +/- 10A na pár ms), čo dáva baterke trošku do hlavičky, no a ako inak, už som nenaštartoval... Rádio hralo, budíky svietili ale štartnúť to už nechcelo. Tak som na pomoc zobral štartovacie káble a moje druhé báwo... :roll: :lol:
Takže baterka K.O. .

LuCKy
porsacek

#13 Příspěvek od porsacek »

Mě to udělalo když jsem dla fl light modul
Maxiczech

#14 Příspěvek od Maxiczech »

[quote="LuCKy69"][quote="Radim046"]Hm tak na tom jsem podobně.Startuje ale už jsem ji během chvilky total vymlatil v zimě a i se mi občas stane že pokud xenony zapnu se startem tak jeden nenaběhne.Pokud par vteřin počkám naskoči hned.To taky přisuzuji baterce.Takže mě to asi taky čeká a pak tečka snad zmizí.[/quote]

Včera som menil origo výbojky za výbojky s vyššou svietivosťou (6000K) a samozrejme, že som ich skúšal (ako inak, bez naštartovania... :lol: ). Asi 3x som ich zapol a ako je známe, na naštartovanie výbojky treba chvíľkovo niekoľko ampérov (cca +/- 10A na pár ms), čo dáva baterke trošku do hlavičky, no a ako inak, už som nenaštartoval... Rádio hralo, budíky svietili ale štartnúť to už nechcelo. Tak som na pomoc zobral štartovacie káble a moje druhé báwo... :roll: :lol:
Takže baterka K.O. .

LuCKy[/quote]

Máš mrtvou baterku, toť vše..
Kup pořádnou novou a bude klid. ;)
Si snadno spočteš, kolik ti bude svítit xenon při 100 A baterii..
Rozhodně jí nedostaneš tím, že před startem zapneš světla.. :roll:
Tedy.., pokud nejezdíš na startér.., myslím město.. Start - Stop...
To ti nepomůže ani zlatá accu z kosmické lodi.. 8)
LuCKy69

#15 Příspěvek od LuCKy69 »

Maxiczech píše:Máš mrtvou baterku, toť vše..
Kup pořádnou novou a bude klid. ;)
Si snadno spočteš, kolik ti bude svítit xenon při 100 A baterii..
Rozhodně jí nedostaneš tím, že před startem zapneš světla.. :roll:
Tedy.., pokud nejezdíš na startér.., myslím město.. Start - Stop...
To ti nepomůže ani zlatá accu z kosmické lodi.. 8)

Napíš niečo, čo neviem... :lol:
PS: xenon bude na každej baterke svietiť dlhšie než halogen... :wink:

LuCKy
Maxiczech

#16 Příspěvek od Maxiczech »

Tak to jsi mě vůbec nepochopil..
Ale nesnaž se prosím o to... :lol:
Už se mi z jednoho podobnýho človíčka málem sekla pumpa.. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět