No jak Vás tak čtu,tak by to znamenalo (statisticky),že s takovou 316i se ve městě dostaneš na maximum 3,5 litru .
Já měl 535i v sedanu,bez katu (úspora 12 - 15%) a i s důchodcovskym stylem jízdy se mi o Vašich hodnotách ani nezdálo...
soused z naší chalupářské oblasti-starý pán,dost přes šedesát,pracháč-má 540i,osmihrnec,šestikvalt,2000 výroba,kupoval nové-říkal,že když jede domů do Prahy (silnice 1. a 2. třídy),tak normál kolem 14 litrů. Jezdí ležérně,občas předjíždí - takový dnešní styl jízdy.
DirtyHarry píše:soused z naší chalupářské oblasti-starý pán,dost přes šedesát,pracháč-má 540i,osmihrnec,šestikvalt,2000 výroba,kupoval nové-říkal,že když jede domů do Prahy (silnice 1. a 2. třídy),tak normál kolem 14 litrů. Jezdí ležérně,občas předjíždí - takový dnešní styl jízdy.
Coz je podle me naprosto OK hodnota. Proste hodnoty uvadene vyrobcem jsou OK a sedi. Pokud nekdo jezdi o 7 litru mene, tak neco neni v poradku.
Ještě když jsem jezdil na benál, tak byl průměr 12.5l. A to byla většinou dálnice tak kolem 140km/h. Teď jezdím za 16 plynu, což je při poloviční ceně 8l benzínu. Dálnice 200+(ne D1 to rozhodně neni) a okreska tak 120. Super volba je 530i manuál. Ale 540 je 540 málem bych zapomněl mám automat. manuál jezdí o 1-2 l méně. Obvzláště ve městě.
Ono je to vacsinou v tom, ze clovek jazdi 60-80% mimo mesta na pohodu za 9-10, potom chodi dva dni v meste, mrkne na BC a uvidi tam 11.2, tak si povie, "jeeej, mesto mi to jazdi za 11" . Takych expertov som uz stretol dvoch co mi toto predviedli nazivo a ja som nasledne zacal pochybovat o ich urovni IQ . Si dakedy vynulujte to BC rano vtedy ked v MESTE sadnete do auta a potom ked sa po 5 kilometroch rano dakam dosuchtate tak si kuknite hodnotu na BC... Su ludia, ktori jazdia 95% taketo trasy a ked si po precitani prispevkov ako zeru 540i a 740-750i v meste do 11L takyto voz kupia, tak budu zo spotreby asi TROSKU frustrovani.
Svatá pravda,někdo najede 150 km v kuse,z toho projede 20 km městem a pak to vydává za kombinovanou spotřebu. Když budeš dělat 100 km město po deseti kilácích a dvaceti startech,tak z té spotřeby budeš trochu víc zděšenej .
15-20 podla toho ci ides relativne plynulo alebo sa fakt len postrkujes. Kamarat mal E38 740i automat (M60B40) a s vynulovanim boli ranne postrkovacky za studena okolo 26L, ale to bol fakt extrem, 3km plazenie sa mestom. Ked mi niekto prejde moju rannu cestu do roboty (5 semaforov, niektore z nich sa prechadzaju na 2krat, 4-5km celkovo, studeny motor) za 11L v 540i/740i, tak mu dam metal a pozyvam ho na husacie hody v chorvatskom grobe na moje konto .
město okolo 18 litrů, záleží jak je to zasekaný, jinak mám dlouhodobej průměr (asi za 1700km) nejakejch 16litrů, ale to jezdím jak město, tak dálnice a nějak to nešetřím. Motor M62 4,4l steptronic
presne tak ja jazdim iba mesto jedine kam chodim mimo je rodina a to je 20km od bratislavy a to tak 5x do roka inak len mesto a s 520i vanosom som sa pod 12,5 nedostal a rano cca 7,5km do prace cez 8 semaforov 15 jak nic a to idem s este zalepenymi ocami cize ziadne kotle...