Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Stoupla Vám s příchodem zimy spotřeba? A o kolik?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak pro info by mě zajímalo, o kolik a zda vůbec, Vám stoupla spotřeba s příchodem chladného počasí.
Já (se Steptronikem 528i) jezdím denně do práce cca 25km tam i zpět (60% okresky, 40% město) a v létě se mi spotřeba pohybuje tak kolem 10,5 l/100km. Dálky kolem 9 lt/100km. Teď co je kolem 2 st. C mi spotřeba vystoupala na 11,5 - 12 l/100km.
Jak jste na tom s obdobnou motorizací vy???
Já (se Steptronikem 528i) jezdím denně do práce cca 25km tam i zpět (60% okresky, 40% město) a v létě se mi spotřeba pohybuje tak kolem 10,5 l/100km. Dálky kolem 9 lt/100km. Teď co je kolem 2 st. C mi spotřeba vystoupala na 11,5 - 12 l/100km.
Jak jste na tom s obdobnou motorizací vy???
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 530iT a spotřeba mi vzrostla poslední dobou na 13l. Ale bude to spíš tím, že mě klesla noha na plynu
Ale k věci: Poslední zimu sem jezdil za 10,5l a léto před tím 9,5l. Takže cca o litr navíc. Ale pokud bych jezdil v nějakejch opravdu zimních podmínkách, tak si myslím, že by stoupla klidně o 2-3l

Ale k věci: Poslední zimu sem jezdil za 10,5l a léto před tím 9,5l. Takže cca o litr navíc. Ale pokud bych jezdil v nějakejch opravdu zimních podmínkách, tak si myslím, že by stoupla klidně o 2-3l
Jezdím téměř jen delší trasy cca do 100km, občas město a v létě mám spotřebu 8,6 - 9,0 litrů, na dálnicích 8,3l a v zimě se mi spotřeba pohybuje téměř stejně jak v létě max. o 0,2l víc. Auto mám necelý rok a bc jsem ještě nenuloval, takže to jsou průměrné hodnoty za cca 25 tkm.
Takže z mé strany žádný rozdíl léto-zima.
Takže z mé strany žádný rozdíl léto-zima.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Mě se u 530dA trošku zvedla spotřeba, asi +0,2l/100km. Při teplotách pod 10 st. Celsia se spouští Webasto, dohřívá motor, takže si taky něco vezme. U benzíňáku teď trochu déle trvá, než dosáhne provozní teploty a do té doby mu řídící jednotka dává trochu bohatší směs (obdoba sytiče) a to se taky musí někde projevit.
Pokud si myslíš, že je něco špatně, tak se zastav, napíchnem to na diagnostiku. Z Hamrníků to máš na Plzeňskou kousek.
Pokud si myslíš, že je něco špatně, tak se zastav, napíchnem to na diagnostiku. Z Hamrníků to máš na Plzeňskou kousek.

-
- Kontaktovat uživatele:
Mě webasto (teda zdá se mi..) dohřívá jen pod 3°C... Co by mě ale zajímalo je teplota - měnil jsem termostat, protože se motor ochlazoval při kloubokovi a z kopce - a po výměně (mimochodem na oko v dobrém stavu) termostatu to není znatelně lepší. Zkrátka 530dA se mi ochlazuje a nepřipadá mi to úplně normální.. Bavim se o 2°C a méně..
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
S tou teplotou, od kdy to začíná dohřívat si jistý nejsem, ale dalo by se to někde najít. Ale všimnul jsem si, že třeba při sjíždění dlouhého kopce se to Webasto znova spustí a dohřívá, i když byl předtím motor dávno ohřátý na provozní teplotu. Vracel jsem se z K.Varů do Mariánek a od Závišína je klesání cca 5 km do ML a Webasto začalo dohřívat, protože teplo od motoru nestačilo na vytápění vozu.
-
- Kontaktovat uživatele:
starML píše:Mě se u 530dA trošku zvedla spotřeba, asi +0,2l/100km. Při teplotách pod 10 st. Celsia se spouští Webasto, dohřívá motor, takže si taky něco vezme. U benzíňáku teď trochu déle trvá, než dosáhne provozní teploty a do té doby mu řídící jednotka dává trochu bohatší směs (obdoba sytiče) a to se taky musí někde projevit.
A kam přesně na Plzeňskou, můžu-li se zeptat?
-
- Kontaktovat uživatele:
U me je spotreba o nejakou tu decku mensi, jezdim vetsinou mesto, a to se pri normalni jizde pohybuje spotreba okolo 11.5 l na zimnich 15"
na letnich 17" jsem jezdil mesto okolo 12.5 l
u dalky na letnich 17" jsem byl okolo 9 l
minulou zimu jsem jel Praha Davos a zpet , plne nalozene auto + 4 lidi + 520l rakev na strese, a spotreba 8.4 l - take na 15" zimakach
na letnich 17" jsem jezdil mesto okolo 12.5 l
u dalky na letnich 17" jsem byl okolo 9 l
minulou zimu jsem jel Praha Davos a zpet , plne nalozene auto + 4 lidi + 520l rakev na strese, a spotreba 8.4 l - take na 15" zimakach
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz napadnul snih, tak jsem vynuloval BC, abych zjistil, jaka bude spotreba, a hodne to kolisa.
Jezdil jsem ted jen mesto, a jak dost casto zabira ASC pri rozjezdech, tak spotreba kolisa od 12 do 14
Hodne zalezi jake jsou rozjezdy, pokud jedu na pohodu, je to na spodni hranici, kdyz jedu ostreji, tak jsem se dostal az na tech 14
Zkousel jsem i eko jizdu, kdy jsem radil manualne pres steptronic, a to jsem schopnej jezdit do 11ti, ale moc me to nebavilo.
Koncem mesice jedu dalku smer Alpy, opet nalozenej s 520l rakvi na strese, tak uvidime, kolik to ukaze.
Jezdil jsem ted jen mesto, a jak dost casto zabira ASC pri rozjezdech, tak spotreba kolisa od 12 do 14
Hodne zalezi jake jsou rozjezdy, pokud jedu na pohodu, je to na spodni hranici, kdyz jedu ostreji, tak jsem se dostal az na tech 14
Zkousel jsem i eko jizdu, kdy jsem radil manualne pres steptronic, a to jsem schopnej jezdit do 11ti, ale moc me to nebavilo.
Koncem mesice jedu dalku smer Alpy, opet nalozenej s 520l rakvi na strese, tak uvidime, kolik to ukaze.
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Zvedla se mi sptřeba o cca 0,5-1L Ale ani ne tak mrazem, jako radostí z jízdy po sněhu a tak, takže to zvednutí chápu. E30 318iA takže jezdim za cca 10L rovnych
Moje každodenní trasa
17 km v praze - kolonky popojiždění
33 km dalnice
5 km okreska + okraj města
cca 54 km a tohle po praci zpatky takže dohromady cca 110km
od ponděli do patku 

Moje každodenní trasa
17 km v praze - kolonky popojiždění
33 km dalnice
5 km okreska + okraj města
cca 54 km a tohle po praci zpatky takže dohromady cca 110km

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!