Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Pneu 225/40 na 18" alu?
Zdravim, mám možnost levně koupit pneu Dunlop SP Sportmaxx v rozměru 225/40 R18 (90% stav za 700kč/ks), ale půjdou takhle úzké gumy na BMW disky? Nebo kdybych třeba koupil nový, vejde se to na ET15 nebo E20 + jakou šířku disku, 8 nebo 8,5? Nebo to tam vůbec nedám, když koupím užší ráfek, bude to dělat problémy? Mám E39 kombi...
-
- Klubové ID: 788
- Kontaktovat uživatele:
Já si tedy zase myslím,že je trochu hloupost kvůli jednorázové výhodné koupi gum v tomhle nezvyklým rozměru kupovat méně palcový disky.Co až ty gumy sjedeš,co pak,myslíš,že je zase seženeš a imho tak levně?!Já myslím,že je škoda,když chceš jít do 18-tek nepořešit klasickej rozměr vepředu 8-8.5palců a vzadu 9 palců a gumy 235 vepředu a vzadu 255 popř.265.,bude to na tom autě vypadat i mnohem líp.Ale to je jen můj názor samozřejmněSvenCZ píše:Zdravim, mám možnost levně koupit pneu Dunlop SP Sportmaxx v rozměru 225/40 R18 (90% stav za 700kč/ks), ale půjdou takhle úzké gumy na BMW disky? Nebo kdybych třeba koupil nový, vejde se to na ET15 nebo E20 + jakou šířku disku, 8 nebo 8,5? Nebo to tam vůbec nedám, když koupím užší ráfek, bude to dělat problémy? Mám E39 kombi...

nehlede na to, ze to je rozmer na 3ku a ne 5ku, tudiz kdyz pominu estetiku, legislativu, porad to bude mit podstatne nizsi profil a tim degradovat jizdni vlastnosti, diky mensimu obvodu vzadu (pokud je das i tam) to bude i vic tocit (na stejnou rychlost) a tim padem i zrat... ale chapu, ze usetrenych par stovek se za ty vsechny s+acky kolem vyplati, statut chudaka co nemel na spravny rozmer je pak uz jen bonus 

“Ability is what you're capable of doing.”
Měl jsem letní michelin na zadku na sedanu a v pohodě. Je to spíš na pohodlí. Do předu bych je nedavál. Ta guma je na průměru o 20mm větsí, takže se Ti zvedne auto o cenťák. Ta guma bude mít asi i větší zátěžovej index, což u toho kombíka taky neni mínus. Pro případnou kritiku: vím že to není povolenej rozměr, ale nebyl s tim problém jak při silniční kontrole, tak na jízdní vlastnosti. Na STK by mě nejspíš vyhodili. Auto jsem na nich koupil, vzorek super, tak jsem je prostě dojel.roman530d píše:Zdar,vím že to tady nepatří,ale mohl bych nahradit 225/55/16 rozměrem
225/60/16? Máte někdo zkušenost?
Je to 530d touring Dík
-
Zdravím, nechci zakládat nové téma, ale sháním pneu na zadek a mám možnost koupit 235/50 r17 a chci se zeptat jelsti mi tam vlezou vpohodě a nebudou případně drhnout o lem při větším zhoupnutí třeba?
Lepší by byli 235/45 ale zase si říkám že to bude o něco mkečí tak bych ty na 50 i vzal...? díky za radu!
Lepší by byli 235/45 ale zase si říkám že to bude o něco mkečí tak bych ty na 50 i vzal...? díky za radu!
-
a neví někdo ten muj rozměr? zítra je mám kupovat tak bych to potřeboval vědět..Dresic píše:Zdravím, nechci zakládat nové téma, ale sháním pneu na zadek a mám možnost koupit 235/50 r17 a chci se zeptat jelsti mi tam vlezou vpohodě a nebudou případně drhnout o lem při větším zhoupnutí třeba?