Ahoj, v manuálu pro E39 Touring 530d píšou, že přední kola mají mít 2.3 a zadní 2.7 atm. Není to blbost? Zadek je přece lehčí, tak by měl stačit menší tlak.
Chlapy chtěl jsem se zeptat na kolik foukáte 18ctky? Mám na své 5er (r.v. 2000) 18ctky vpředu 225/40 a vzadu 265/35. Kolik do nich prosím hustíte? Díky
je mytus ze je lepsi nizsi tlak..ba naopak nynejsi konstrkce gum uz je jina nez driv.. takze ted lepsi prefoukla guma nez malo... ja mam vepredu 225/45R17 foukam 3.5atm a vzdau 245/40R17 a foukam na 4atm
Když už je tu toto téma, nemá někdo tabulku s TLAKY v pneu pro různé modely BMW v různých motorizacích? Vim že auta mají štítky u dveří, ale tam je většinou jen pár rozměrů pneu, tak kdyby měl někdo něco obsáhlejšího...sem s tim
Tak jako na 4.0 foukáme v práci dodávky,ale osobáky vůbec... Já mám 235/45/17 a pro mě je optimální cca 2.5... K čemu je dobrý to zbytečně přefukovat? Akorát se sjíždí střed pneu...
lepsi je vetsi tlak nez mensi.. aby se nesjizdel stred.. jelikoz kdyz mas mene nafoukle gumy tak pri vetsi rychlosti se ta guma natahuje zvysuje svuj profil a tak se pak vic sjizdi stred.....
smocek píše:lepsi je vetsi tlak nez mensi.. aby se nesjizdel stred.. jelikoz kdyz mas mene nafoukle gumy tak pri vetsi rychlosti se ta guma natahuje zvysuje svuj profil a tak se pak vic sjizdi stred.....
Jsi si tím jistej jo? Střed se ti více sjíždí naopak když pneu přefoukneš...
Každopadně důležitější je snad přilnavost pneu k vozovce než její sjiždění.
byl jsem loni na nejakym promo dnu od bridgestone .. a tam gumar rikal ze to je mytus ze kdyz se sjizdi stred ufouknout... ba naopak... ja foufam na 4... a guma se mi sjizdi rovnomerne skoro, vice spis boky.