Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

klimatizace - není klima větrák ani chladič..potřebuju info!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
easy_target

#1 Příspěvek od easy_target »

zdravím všechny bawcaře... v létě jsem si pořídil E36 compact ročník 1998 s motorem 1,6 75kW. Pročetl jsem snad všechny témata ohledně nefunkční klimatizace a moc moudrej jsem z toho nebyl.. můj problém č. 1. Všude se píše o chladiči klimatizace a druhým větráku, který jsou hned za ledvinama mezi světlama a jsou vidět ze předu. Když jsem to zkoumal, tak tam nic takovýho není (je vidět akorát hlavní chladič) a po sepnutí tlačítka klimatizace se spouští hlavní větrák, kterej je viditelnej od motoru a je vlastně za chladičem.. K mýmu dotazu - je možný, že se do některých modelů nedávaly chladiče klimy s klima větrákem a všechno se to řešilo hlavním chladičem + hlavním větrákem?
radokrno

#2 Příspěvek od radokrno »

beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

jestli tam nemáš díly z odkazu tak nemáš klimu a někdo tam je namontoval vypínač AC
PepaPepino
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PepaPepino »

easy_target píše:zdravím všechny bawcaře... v létě jsem si pořídil E36 compact ročník 1998 s motorem 1,6 75kW. Pročetl jsem snad všechny témata ohledně nefunkční klimatizace a moc moudrej jsem z toho nebyl.. můj problém č. 1. Všude se píše o chladiči klimatizace a druhým větráku, který jsou hned za ledvinama mezi světlama a jsou vidět ze předu. Když jsem to zkoumal, tak tam nic takovýho není (je vidět akorát hlavní chladič) a po sepnutí tlačítka klimatizace se spouští hlavní větrák, kterej je viditelnej od motoru a je vlastně za chladičem.. K mýmu dotazu - je možný, že se do některých modelů nedávaly chladiče klimy s klima větrákem a všechno se to řešilo hlavním chladičem + hlavním větrákem?

A co klimakompresor? Je tam :D
easy_target

#5 Příspěvek od easy_target »

kompresor jsem zatím neřešil... spíš mě zarazilo to, že tam nemám ten větrák! Jinak kámoš co dělá klimatizace se mi díval do motoru a trubky od vysokýho a nízkýho tlaku tam jsou (bavili jsme se o doplnění chladící kapaliny).. takže možnost, že by tam dal jenom někdo tlačítko se mi zdá jako blbost..
Sweden

#6 Příspěvek od Sweden »

Koukni jestli tam máš klimakompresor jak psal pepino a budeš mít jasno.Zas tak časově náročná operace to není,lepší než hledat větráky,trubky,apod. :wink:
Levrone

#7 Příspěvek od Levrone »

easy_target píše:zdravím všechny bawcaře... v létě jsem si pořídil E36 compact ročník 1998 s motorem 1,6 75kW. Pročetl jsem snad všechny témata ohledně nefunkční klimatizace a moc moudrej jsem z toho nebyl.. můj problém č. 1. Všude se píše o chladiči klimatizace a druhým větráku, který jsou hned za ledvinama mezi světlama a jsou vidět ze předu. Když jsem to zkoumal, tak tam nic takovýho není (je vidět akorát hlavní chladič) a po sepnutí tlačítka klimatizace se spouští hlavní větrák, kterej je viditelnej od motoru a je vlastně za chladičem.. K mýmu dotazu - je možný, že se do některých modelů nedávaly chladiče klimy s klima větrákem a všechno se to řešilo hlavním chladičem + hlavním větrákem?
Ahoj. Mohl by byt ten stary kondenzator (klimachladic) deravy a nekdo ho vyhodil aby ti nesla vlhkost do systemu a na trubkach jsou zaslepky (i kdyz vlhkost jde pred plnenim odvakuovanim odsat) Ted si nejsem jist jak rikas ze se pri zapnuti klimy se rozbehne hlavni vetrak. Tim padem neni VISCO ale EL. Myslim ze i nove 1er maji hl. vetrak EL ale ted si nejsem jist. To znamena ze tam KLIMA na 99% je podle toho jak to popisujes.
Levrone

#8 Příspěvek od Levrone »

Pripadne se podivat i na pojistky zdali jsou osazene nebo prazdne pole pro KLIMU,KOMPRESOR,VETRAK ATD.....................vcetne prislusnych rele........................
easy_target

#9 Příspěvek od easy_target »

ten klimakompresor poznám jak a kde ho mám hledat? su v tomto začátečník... s těma pojistkama a relé si nejsu jistej, jestli jsou nějak dobře označený, ale asi to bude menší problém než s tím kompikem...

Levrone> nemám nastartovaný, jenom klíč v poloze II. stisknu tlačítko vločky a rozeběhne se větrák z vnitřní strany motoru.. vypnu tlačítko a větrák se vypíná, takže jsi to nejspíš pochopil správně.. že by tam bylo jen tlačítko mi přijde hodně divný vzhledem k tomu větráku a trubek na nízkej a vysokej tlak...
easy_target

#10 Příspěvek od easy_target »

právě jsem se byl na to mrknout a zjitil jsem toto.. pojistky které mají co společnýho s klimatizací tam jsou všechny a relé, pokud platí toto rozložení Obrázek (našel jsem ještě jiný z 325tds, ale to se mi nezdálo), tak reléčka od klímy tam jsou... nejvíc se to barvama i rozmístěním relé podobá této fotce Obrázek
až na rozdíl, že nalevo od černýho vysokýho já relé mám (tmavě modrý), místo dvou oranžových vedle sebe mám obě tmavě zelený (pouze jiná barva, což asi nehraje roli) a červený a šedý na kterých je napsaný ABS, tak nemám (přitom ABS by to mělo mít) 8O

pak jsem se dál díval, že za předním světlem u spolujezdce jak je jeden z těch ventilů na chladící kapalinu, tak pod touto trubkou je menší kruhovitej bazmek do kterýho vede ta trubička na plnění kapaliny...

poslední čeho jsem se dopátral, tak že z této soustavy trubiček vede jedna do čehosi co je připevněný na bloku motoru a vypadá to jako vodní pumpa nebo co (vede k ní klíňák od klikovky)

tak nevím co je ten kompresor a co je to druhý :) díky za rady a kdyby byly potřeba fotky reálnýho stavu, tak je mám v mobilu a můžu je sem dodatečně naházet, ale snažil jsem se to popsat co nejlíp! jinak není problém nafotit na mobil cokoliv..
easy_target

#11 Příspěvek od easy_target »

sorry za lamácký dotazy, ale chcu abych měl tu klimu funkční, když už tam většina z toho je :)
easy_target

#12 Příspěvek od easy_target »

zase jsem se v tom trochu vrtal a zjistil jsem, že tam jsou 2 chladiče, akorát to nebylo poznat! takže bych to viděl tak, že tam je prostě jeden velkej větrák na obojí, protože je fakt festovní (řekl bych průměr tak 30cm)... v tom případě je asi problém v kompresoru, nebo v chladivu... mám pravdu?
Odpovědět