Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 530d webasto problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmwroman

#101 Příspěvek od bmwroman »

all píše:no, tak prozradím nově zjištěnou skutečnost!
Když je webasto z výroby.
1. Webasto přihřívá motor pokud je venku méně než 10stupnů nad nulou.
2. Webasto funguje jako v prvním bodě a ještě k tomu umí být nezávislé vytápění jehož čas se dá konfigurovat přez panel ovládání. + telestart je-li instalovaný.

k 1. - na okruhu topení již není instalováno žádné další čerpadlo mimo toho, které na sobě má webasto samo.

k2. - pod ovládacíma ventilama je přídavné čerpadlo (auxiliary water pump), v tomhle systému je navíc i další termostat na hadici za webastem, pod sáním.

Pokud máte instalované webasto jako je v prvním bodě, dá se dokodovat i funkce nezávislého vytápění, ale změní se nastavení modulu topení a tím bude modul vyžadovat připojení dalšího čerpadla (té auxiliary water pump) a podud se tak nestane, webasto již NEBUDE fungovat jako příhřev, jelikož modul topení webasto s chybou nespustí. Bude to fungovat pouze jako nezávislé topení.

dnes sem upravoval modul topení ( IHKA e39 ) aby nevyžadoval další pumpu, tak dám vědět jak sem dopadl.

edit. takže modul topení nehlásí chybu že auxiliary water pump je spojené na B+ chyba šla smazat, a při venkovní teplotě +3 se po otočení klíčku nahodil bufík. a ráno fungoval i jako nezávislé na časovač.
takže bufík 100% funkční

Ahoj,muzes mi poradit jak se nastavuje webasto v bmw 530d pres ten pc,mam auto chvilku a vubec nemam poneti jak to funguje a porad mi v tom pc jak je cd neco cvrdlika i kdyz vypnu klicek a zamknu auto diky Roma
all

#102 Příspěvek od all »

no, to aci cvrdliká malej ventilátorek který nasává vzduch přez čidlo teploty v panelu topení/klimy

jinak máš ten 16:9 monitor?
... tam v menu je na výběr (pokud to nemáš nakodované): Aux Ventilation nebo německy Standluftung.... to je menu kde se to zapíná.... jsou tam 2 časovače.

dole bys měl mít na výběr 2 přímé módy....
mod větrání a mod topení..... když budeš mít jen jeden, nemáš to nakodované....

pokud to nakodované máš, v menu je jiný název.... tuším aux heating/ventilation

dole je přímé zapnutí webasta.....
fornax

#103 Příspěvek od fornax »

Připojím se k tématu. Topení mám nakódované jenom jako příhřev. Webasto mi nezapíná při startu pod 10st.C - vůbec ani nevrkne Zjistil jsem,že mi nejede podávací čerpadlo. Trvalé napětí 12V na svorkách je. Když nahodím webasto, přes impuls +12V na PIN1 webasto se rozjede-ventilátor a vodní čerpadlo, ale na podávací čerpadlo nejde žádné napětí. Navíc při takovémto zapnutí nenajede panel topení. Žhavička je OK.Odkud je napojené to podávací čerpadlo? Může být chyba v komunikaci webasto - klima? Co s tím?
Je tady na Ostravsku někdo, kdo by s tím pomohl?
Díky
bibikuba

#104 Příspěvek od bibikuba »

tak se přidávám do klubu nefunkčních bufiků :evil: :evil: nechal jsem si od Snejka už dávno překodovat na nezávislé topení a jak jsem si blažil :D :D ted ale bohužel nefunguje ani příhřev ani nezávislé topení-zapnu a vůbec nic se neděje :evil: :evil: když ho načasuju tak sepne jen klima panel a nic se neděje-topení je mrtvola.....Může to bej třeba pojistkou nebo se mám vypravit hned na diagnostiku???Přemejšlel jsem třeba odpojit baterku,jestli náhodou se nevzbudí :D :D :D jinak mám 530d E39 99 Tour s nefunkčním topením :cry: :cry:
Jindriseek1

#105 Příspěvek od Jindriseek1 »

Ahoj všichni klubáci. Zima je tady,takže mě začalo vadit moje málo funkční Webasto. Klasicky špatná jednotka, kterou jsem poslal na opravení , a měla by už být na cestě zpátky ke mě. Ovšem teď mám možnost koupit celé webasto funkční thermotop C ,já mám thermotop Z/C -dotaz je jasný - bude to pasovat a hlavně fungovat??? :roll: ještě doplním,že je to na e39 530d 2001
fornax

#106 Příspěvek od fornax »

Tak nic?? Žádné rady?
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od bartpt »

Já neporadím, jen se také budu ptát...
:)

Jsem ještěr a došla mi nafta. V nádrži teď cca 10l a Webasto začne vrčet a po chvilce přestane. Pumpu neslyším cvakat.
Může to být zavzdušněné a je třeba s tím něco dělat nebo jen zkoušet dokud se nerozběhne? :oops:
bibikuba

#108 Příspěvek od bibikuba »

Už jsem myslel že mám taky KO bufika ale jak se zdá tak jsem ho probudil :D :D Problém nastal když jsem ho večer nastavil a v nádrži bylo málo ropy-od té doby nefungoval a nefungoval ani příhřev....Koukal jsem na pojistku a byla OK-už jsem se smířil s tím že budu muset sedat do ledárny a oprava mě nemine :? Pak mě napadlo vyzkoušet restart teda že odpojit baterku :D :D Světe div se,po připojení Aku vše zas normálně fungujeNevím jestli je možný že nedostatek paliva může odstavit nezávislé topení ale mě se to pravděpodobně stalo a po odpojení Aku zas normálně funguje :D :D Doufám že má zkušenost někomu pomůže :wink: :wink:
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od bartpt »

tak me se to taky uz rozbehlo. a co jsem tu tak cetl,tak jak pises malo paliva a taky se nerozbehne :-)
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

bartpt píše:tak me se to taky uz rozbehlo. a co jsem tu tak cetl,tak jak pises malo paliva a taky se nerozbehne :-)

To je jasné že to nebude fungovať :) málo nafty, malé napätie, prípadne vyššia vonkajšia teplota, alebo ešte stále teplá/horúca voda v okruhu - v týchto prípadoch to nezapne. Niekde som videl aj návod k tomu v nemčine, tam to bolo popísané pekne, skúsim pohľadať ;)
d(- -)b
Delta

#111 Příspěvek od Delta »

Zdravím všechny, má bufík nějakou samokontrolu napětí baterie? Stalo se mi že sem ho pustil přes telestart a po cca 30ti minutách přišel k autu nenastartoval, vyflákalo mi to baterku, auto bylo vyhřáte ale nenatočil sem ho.
E39 525dAT

Ještě dodám že jezdím přes týden krátké trasy městem, 8km do práce 8km z práce

Díky
MUF_IV

#112 Příspěvek od MUF_IV »

Právě to tady pročítám a měl bych 2 otázky.

1 ) na E39 rv 2002, přestalo wabastovat webasto - rychlá diagnostika aniž bych to musel odkrytovávat? INPA a DIS mi bohužel nenačtě E39 :( nějakej rychlej reset, baterii jsem zkusil odpojit a nic.

2) na E60 530D rv 2004, webasto není psaný, ale auto se pekelně rychle začíná ohřívat i v mrazech, je tam nějakej " spešl příhřev"... Jinak Filtry, svody, termostaty egr, klaska, IBS prostě všechyn bolesti mám zasebou, tzn. je v cajku, ale fakt se to ohřívá dost rychle, někde jsem četl něco o elektrickýám příhřevu..ale nevím kde ho hledat, pokud tam je..nevíte někdo?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od starML Člen Klubu »

ad 1) nic mne napadá, budeš to muset rozdělat
ad 2) na http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm si najdi Elektrischer Zuheizer. Pracuje to na pricipu rychlovarné konvice a hlídá to pojistka 100A. Provoz si řídí ŘJ klima a motoru a ten proud by tam měl téci jen pokud alternátor vyrábí proud, aby to nezdevastovalo baterku. Jednoduché, rychlé a ekologické, ale po 5 letech odechází ta topná spirála nebo spínací prvek a ty jsou drahé jako sviňa. Najdeš ho tady http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... 4_0010.png , jmenuje se I01062, řídící konektor je X01143 a silový přívod 100A je X14052.
MUF_IV

#114 Příspěvek od MUF_IV »

No vzhledem že televize nenabídzí opět nic atraktivního a ze salátu už se mi zevedá kufr, tak jdu otevřít to WEBASTO...

ještě pár otázek,

1 ) Jelikož nemůžu nechat auto stát, předpokládám že když ho vyhodím ven, zablindovat hadice nelze a jezdit bez něj. kdyby se něco " žvejklo"

2) nebo ho nechat na autě a otestovat všechno přímo na něm?

3) nebo vyndat, vyčistit a otestovat na stole ?

jinak k té E60, díky STATRML za perfektní výklad, díval jsem se na odkazy, docela důmyslné zařízení i když bych radší kdyby v mojí E60 bylo WEBASTO, byl jsem z původní E39 rozmazlenej :) na to že tam mám docela TOP výbavu tohle tam někdo opomněl :)
MUF_IV

#115 Příspěvek od MUF_IV »

Ještě mě napadlo, kdybych odpojil čidlo teploty v garáži a auto vyhodilo -40st. tak by při otevření auta mělo začít startovat že ? škoda že mám malej BC v E39, v bývalé kde jsem měl velkej to šlo ovládat přes BC..
MUF_IV

#116 Příspěvek od MUF_IV »

Tak WEBASTO je venku. Zjistil jsem že pumpa tlačí, odpojil jsem konektor na obrázku se šipkou a připojil na 12V a motorek se rozjel. Druhé značení je přívod nafty, nicméně mne zarazilo že je hadička kterou jsem sundal i uvnitř trubičky která vede do webasta absolutně sufo, po naftě ani památka. a pokud otočím klíčkem v zapalování ( mám odpojený pro jistotu i čidlo teploměru, tzn. -40st. na budíku) tak z toho nic neteče.. Je tam ještě podávací čerpadlo pro WEBASTO ?
Přílohy
webasto_upraveno.JPG
webasto_upraveno.JPG (65.63 KiB) Zobrazeno 1322 x
Honzek525

#117 Příspěvek od Honzek525 »

Je tam podávací čerpadlo, a to, pokud se dlouho nepoužívá, se čas od času zalepí. Mělo by být membránové.
MUF_IV

#118 Příspěvek od MUF_IV »

A kde ho najdu ?
MUF_IV

#119 Příspěvek od MUF_IV »

Tak už jsem ho našel na str. 6 :) nějak jsem to přeskočil.
hadice

#120 Příspěvek od hadice »

..to jsem docela zvedavy na co prijdes...me taky webasto nejde..vzdy jen zahuci ten spalovaci ventilatorek a vypnee se...privod nafty je taky suchy...diag schitt name napise jen "prridavne topeni" v registru zavad...na poradnym diagu jsem nebyl protoze to tu nikdo nema a jezdit nekam daleko jen proto aby me nekdo zase rek ze si to mam koupit nove a ze to auto stoji cele zahovno tak to nepotrebuju...toz pockam co kdo a jak ..no neda se nic delat
Odpovědět