Rika se, ze rozvodovy retez se nemeni... U me bohuzel prasknul . Najezd cca 280000 km. Druhy retez nasledne preskocil, jak se pod nej ten prvni namotal. Dusledek:
motor ven spodem (musi se odmontovat i naprava)
8 vyfukovych ventilu KO
prsa KO
vymena celych rozvodu
zbrouseni obou hlav
zapatlanej Vanos
trubka na vodu s krytkou co vede mezi hlavama a maji galvanicky pripevneny tesneni (= tesneni nejde vymenit = nova trubka i kryt)
vsechny tesneni novy
+mraky dalsich drobnosti
pri montazi zpatky do auta se prislo jeste na prasklou vacku (takovej krouzek u ozubenyho kola pod kterym ma tect olej)
měl sem obdovný problém, mám teda e39 TDS s taky při 280tis kmsem měl problém s tozvodama, jen se mi naštěsí řetěz nepřetrhl, ale jen vytýhl a přeskočil o pár zubů...naštěstí to odneslo jen vsřikovací čerpadlo + teda nový rozvody
to je mazec slyším to poprvé ... po roce 2003/4 bylo řečeno vedoucím servisu že se automobily začínajíá hodně srát ... a je to ve všem ... nevim jak to chytlo BMW ale vidím že se šetřilo taky ... docela mě toto zneklidnuje jelikož mám za to že BMW bylo pro mě vždy synonymem držáku nesmrtelného ...
Vidím že to někde rokama 2000-2003 končí a pak se to začíná srát ...
bych nikdy nečekal že si toto někde dovolí a nikdo stím nic neudělá ...
Filozof: Ty si zamrzl nekde na prelomu 80tych a 90tych let.. To byla "zlata doba" automobilismu, kdy uz byly pomerne vyspele technologie pro vyrobu a zaroven se jeste nesetrilo na materialech.
Snad vsechny motory z produkce kolem roku 1998 a vis uz maji sve chronicke broblemy, vcetne tech u kterych by to clovek nejmin cekal - atmosfericke velkoobjemove motory. Jak BMW, tak i v minulosti opravdu nesmrtelny Mercedes. O celem koncernu ani nemluvim..
Je taky treba si uvedomit, ze v 90tych letech stala takova 5er v zakladu treba 1,5mil, cos stoji i ted nova, ale hodnota penez a kupni sila je dnes trochu jinde. Takze je to jako by si koupil v roce 1996 E39 540i za 800tis. takze se da rict, ze dnes jsou auta podstatne levnejsi.
vseobecne sa ako zlom berie rok 2000, a kriza, v dnesnej dobe sa uz urcite viac oplati rozvodovy remen, pretoze to co kedysi znamenala retaz >bezkompromisna zivotnost, a spolahlivost je ta tam, a zlyhania sa objavuju uz pri 60k, znizovanie nakladov tento system uplne zbedacilo, nove materialy remenov su schopne vydrzat daleko viac nez 150k.
Ale o praskajících řetězech slyším poprvé a to jsem slyšel a viděl snad tisíce a tisíce treadu o BMW a miliony chyb co se sere ...ale Řetězy ...asi jsem na to narazil poprvé ...
Co si mám koupit za auto sakra ...
Další 5er e34 nebo e32 ?
Mám za to, že ještě e38, e36, e39 jsou v pohodě a mají poctivé materiály ....
Nebo pak řešení koupit auto a těch pár věcí co se v budoucnu jistě muže posrat hned vyměnit za kvalitní díly.... hlavně na motoru
No nevím jestli to bude tak horký. Vím o dvou případech prasklého řetězu u BMW, v jednom případě bylo příčinou uvolnění olejové pumpy ve vaně a nedostatečný tlak oleje, ve druhém případě prasklý šroub
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
No, já jsem bohužel o rozvodech na e34 TDS něco slyšel a proto už mám doma nové a budu je v nejbližší době měnit Ale u benzínu to je asi o něčem jiném, tam je snad dvouřadej
Už jsem ale o tom slyšel z více stran že ty novější V8 jsou náchylnější na řetěz. Viz. opět novější motory 3.0d kde jsou "slabší" články.
Jinak stará V8 (M60) trpí na šrouby u olej. čerpadla, prostě se vyšroubuje, já měl dva ze tří ve vaně...
1. e60 540i neexistuje
2. Není pravda, že se řetěz neopotřebovává, jak si mnozí myslí. Je to jen díl, jako jakýkoliv jiný.
Vím o pár případech kdy řetěz praskl nebo přeskočil a to u auta 318is, což je přelom 80. a 90. letech. To pro ty, co si myslí jaké to nejsou zázraky.
Určitou roli na tom samozřejmě má i stav napínáku, opotřebení vodících lišt apod. Není na škodu občas okouknout stav řetězu, kol, napínáku i když to je ,,nesmrtelný"
chip, zalezi na dimenzovani. Co konkrete viedlo BMW pouzit jednoduchy retaz miesto dvojradoveho aky pouzival MB neviem, ale je zname ze ten mercedesacky je skutocne nesmrtelny, u benzinu to mozno vidiet ako znizovanie hnanej hmoty, a zotrvacnosti, u diesla je to uz nepochopitelne-zvlast ked sa bavime o dobe kedy sa hralo na kvalitu, a nie kazdy halier.
1. Aaaale existuje..... najprv sa robila e60 545i a neskor ako nahrada sa robili sa dva druhy v8 a to 540i a 550i. Ta 540i je pomerne zriedkavy model v nasej zemi.....
jkiller:
dost neprijemna zalezitost..... no ak si to vsetko dal dokopy za 71000 czk, tak blahozelam, poriesil si to celkovo lacno vzhladom na rozah poskodenia co popisujes... Len o nieco malo menej si neofiko servisy uctuju prave za vymenu trubky s galvanickym tesnenim ktore spominas ( u tychto v8 motorov pomerne casta zavada.... origo servis ti nauctuje 30eur za trubku a cca 3500eur za pracu...)
Ked som mal e60 530d a vadny tecuci vstrek mi prepalil piest co rozjebalo polku motora, tak ma oprava a vymena vsetkeho potrebneho vyslo s pracou na 6000eur... (( (neautorizovany sevis)
v8 je draha masina na servis, ale nie tak draha ako diesel
Tak na e39 s motorem M62 mně oprava toho shora uvedeného stála cca 60k (neautorizovaný servis+díly nemohli sehnat,tak jsem musel sám).To bylo před 5ti lety.Na motoru N62 v e65 mně výměna trubky (jestli je to ta vodní co vede z předních prsou dozadu mezi válcema) mně stála loni 25k.(neautorizovaný ale nejlepší servis).
je to 540i s těma se tolik nejezdí jako s naftama. To si nekupujou lidi, co plánujou 30+ tisíc ročně nebo do firem, ale fandové, co to maj na občasnej "šolích"
A nebo důchodce, kterej s tím jede akorát v tejdnu na nákup a v neděli do kostela.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic