Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tlumiče........

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Lion »

Zdarec lidi,

bohužel mám v pr..... zadní tlumiče a nevím jakou volbu mám ted podstoupit..
První varianta je ta, že bych se je pokusil znovu naplnit tlumičovým olejem a tak ušetřit náký kačky, ale zase nevým zda to bude fungovat bez problému..( jsou to pořád originály BMW )..

Druhá varianta, to je ta horší a to je koupě nových..Originály by mě vyšly vcelku na pěkný money a s náhražkama nemám zkušenosti..
Se snižováním podvozku zatím nepočítám neni to ted v začátku tunningování tak důležité..

A proto se vás chci zeptat jakého názoru jste a co by jste mě doporučili podniknout..

Takže pokud máte s tlumičema zkušenosti, napište pls co mám dělat a kde se případně dají sehnat a za kolik??

Thx -=- Lion-=-
Jakub

#2 Příspěvek od Jakub »

bohužel mám v pr..... zadní tlumiče a nevím jakou volbu mám ted podstoupit..

Zapomen na plneni tlumicu, to je podle me cesta do pekel. Nejlip si vzhlidnout na vrakaci nejakyho sikovne rozstrelenyho bavora a vyndat je z nej. Ja to takhle udelal, dal jsem za ne 1500,- a mam pohodu.....:-)

Zkusim se zeptat, myslim, ze jsem videl jednoho spravne nabouranyho....
Kriznik

#3 Příspěvek od Kriznik »

myslim ze co se tlumicu tyce je jakakoli jina varianta nez koupe novych se zarukou cesta do pekel

a zadni jsou relativne mala investice tusim ze neco kolem 1800 jeden nebo tak nejak
Sachs
Jakub

#4 Příspěvek od Jakub »

Ja jsem udelal dobrou zkusenost s vrakacovejma tlumicema, ale nepopiram, ze je to sazka sportka.....
Ty moje tam jsou zatim 18000 a drzej,uvidime jak se budou jezdit dal :-)
TT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TT »

Tlumiče, výfuk, lamb. sonda, katalyzátor aj. nemá cenu kupovat na vrakáči, tam si můžeš koupit nějaký ty plechy, tapecírunk, sedáky, ale ne tlumiče na to se vyprdni oni ti můžou vydržet třeba 15-20 tis Km, ale spíš za velice krátkou dobu bys musel jít schánět jiný, a je lepší ty prachy investovat rovnou do novýho matroše než třikrát za rok do nějakejch starejch s*aček, ne? A navíc kdo se v tom má pořád hrabat:shit:
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Jakub

#6 Příspěvek od Jakub »

Budu prubezne referovat :-)
TT
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TT »

to Jakub: Mohl si mít fakt náhodu a koupil si dobře, ale spolehnout se na to , že bude vždy vše OK nemůžeš,a málokterý vrakoviště ti vrátí prachy když přijdeš za dva týdny s brekotem , že se to vy*ralo úplně:-D
Lion
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lion »

Zdarec, tak na to tak koukám a rad je opravdu dost a udělal sem i náke předběžně rozhodnutí..Plnit ty tlumiče je opravdu asi špattná volba jak už řekl Jakub, Kriznik,TT..

No a ta varianta s těma tlumičema z vrakáče je taková ošemetná jak bylo řečeno musel bych na to mít štěstí jako třeba ty Jakube..Ale život je kur*a a už se vidím jak si vymontovávám ten pokurvenej tlumič z nákýho vraku..
Takže s tímdle tak náko taky moc nepočítám ale kdyby náhodou jo tak snad budu mít s výběrem štígro..

No a za další jak je to Krizniku s tema novýma zadníma tlumičema jak si psal že to s tou cenou neni tak hrozný? To je jako cena kolem 1800 Kč za jeden Originální BMW tlumič nebo náká náhražka která se montuje na Felicie?..
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Shrek »

Viz první příspěvek od TT. A jinak když montovali do tvé 318ky "originál BMW" tlumiče, tak tam dali Sachs nebo Boge, podle toho, co zrovna bylo na skladě. ;)
Jakub

#10 Příspěvek od Jakub »

TT:Lidi co u nich kupuju jety dily jsou fakt slusny a nejaka ta zaruka se tam dojednat da. Vraceni penez by asi neprobehlo, ale vymena dilu za jinej by sla. S tlumicema jsem to ale neskousel. :-)
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Klakson »

Originál zaslal Lion
[B]
Se snižováním podvozku zatím nepočítám neni to ted v začátku tunningování tak důležité..

no podle mě to je důležitější než nějakej spoiler, nebo křídlo.

já mohu doporučit tlumiče AL-KO, používá je do svejch závodních a stavitelnejch podvozků firma KW. Jsou docela levný a tuhý, ale nedá se u nich nastavit tuhost jako třeba u Koni
mcfil

#12 Příspěvek od mcfil »

Jak řekl klakson vyser se na spojler a jdi do podvozku. Některý auta jsou pak (Jak říká můj otec - tvrdý jak žebřiňák), ale je to pak pohoda. A co se týče toho co ti napsal Křižník tak měl asi za těch 1800,- na mysli tlumiče od Sachsu, kterej je BMW dodává do prvovýroby. Nebo Boge jak psal Shrek. Já to jen sumíruju, aby to bylo úplně jasný. Tím Tě nechci podceňovat nebo tak něco.:bigok:
Kriznik

#13 Příspěvek od Kriznik »

lion > uz nevim presne soucasny stav, ale ceny zadnich tlumicu jsou v pohode, jak uz tu bylo receno BMW montuje Sachsy primarne a BOGE jak jsou na sklade :)

takze kdyz koupis sachsy na bmw e36 treba v elitu ... jedine dobre... nebo rovnou skoc do nejakych nizsich ale v tom je odbornik Shrek :)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lion »

Tak sem dneska oběhal celí mý město Žďár nad Sázavaou a narazil na pár servisů kde mě nabídli nové tlumiče..Značek bylo vcelku dost ale byly to takový značky který sem slyšel uplně poprvé..Tak např. ALKO s plynovou napní za 1440, pak nákej GABRIEL s olejovou náplní za 1427, nevím přesně jestli je to s DPH nebo neni ale spíš asi ne zdá se mě to moc levný.. pak ještě známej MONROE ale ty neměli na skladě.. A ani v ceníku.. No a s poslední řady sem narazil na tlumiče SACHS, které stojí i s DPH 2300 Kč a i prodejce potvrdil vysokou kvalitu..Takže asi beru ty SACHS a servisu dám 5000 Kč i s namontováním..Ještě si to promyslím ale jak jste už říkali je lepší zainvestovat do nových a mít i 99% záruku že jsou OK.. To 1% si nechávám na výskyt problémů..
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Klakson »

hlavně ne ty Gabrieli, AL-KO mužeš vzít taky já je mám vzadu a jsou v poho nejsou o nic horší než Sachs, ale když myslíš co je drahý je dobrý :)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lion »

To: Klakson: Nene samozřejmě nezastávám názor že to co je dražší je lepší, ale u těch tlumičů SACHS sem se zastavil proto že sem ty další tlumiče náko neznal a vy jste mě radili vcelku pěkně o těch SACHS..No a pokud se i montujou na BMW a jsou s tím dobrý zkušenosti tak sem se samozřejmě nakonil no..:)
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Klakson »

v poho, jenom jsem napsal svoje zkušenosti, na předku mám taky Sachs, protože AL-KO neměli skladem :lool2:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

A co takle komplet(4tlumiče a 4pružiny,-40mm,),jsou od DeCarbon,plynový,barevný :-) Mám je na kárce a jsou suprový,snížení se 17kama je akorát,zároveň ti nevytřesou duši z těla na našich 2proudých polňačkách.Prodává je nějakej típek od Plzně za 12papírů,ale dá se stáhnout na 10,- Má na sebe kontakt v Autotuningu nebo v něčem podobným :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
TT
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od TT »

Jo Gabrieli nebrat!!!! SHIT první třídy, mě začli na E30 mlátit snad po 5 tis. - HNůJ:-D
to Lion: v zadu to zvládneš vyměnit sám, to je na pohodu, za dvě hoďky to máš přehozený. nemá cenu cpát prachy do křtánu za takovou blbost, ale samozřejmě pokud to máš za dobrej PRICE tak jo.:cigo:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lion »

To: Hanz: No ten komplet zní pěkně ale zase pravda je ta že jsem ted neplánoval celkovou proměnu podvozku, chtěl sem jen vyhodit zníčený zadní tlumiče a nahradit je nákýma dobrýma za rozumnou cenu abych si neskurvil pneumatiky a neudělal na nich tzv. zrcátka..Mezitím bych trochu vyladil ten vnejší vzhled bawa a na to snižování a úpravy podvozku bych se vrhl skoro jako poslední..Ale opravdu to neni špatný jak si navrhnul..Na to skočím asi až za ten rok.. Jojo kdybych už pracoval tak by to nebylo tak zlí ale ted mám omezený příjmy..:(..

To: TT : Jojo na ty Gabriely " kakám" byla by to špatná investice..No a jinak asi kupuju ty SACHS, ale jak říkáš opravdu bych si to rád udělal doma sám páč mám strach o ten tapecíruňk a repráky který by se musely taky sundat no a jak už to známe ze skušeností se servisama, oni se s tím moc neserou a tak jedinná možnost je sundat si to doma sám a oni by mě to jen vyměnili..No rád bych si to udělal doma sám ale nemám kde..A 250,- Kč za namontování zase neni tak zlí..Ono taky si nejsem jistej s těma pérama jestli tam nejsou náko natlačený a nemusel se použít ten přístroj na stažení..Opravdu nevím ale asi jim to tam šupsnu..

Ale díky moc chlapi..Pomohli jste mě opravdu dost..Ono když je na to člověk sám a ještě tomu moc nerozumí tak si klidně může koupit ty tlumiče GABRIEL :)

P.S.: Na mým bývalím BMW typu Škoda 100 takový problémy fakt nebyly..:xicht:
Odpovědět