Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna výparníku na klimu..

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Don T

#1 Příspěvek od Don T »

Dělal jste to někdo? Máte s tím zkušenosti? Tohle léto jsem byl dvakrát na plnění klimy. První plnění u bastlila .. moje blbost. Nevšim si špatného těsněni a nápň po 14 dnech fuč:cry: Podruhé jsem na doporučení Darmona zajel za supr člověkem. Závadu našel odstranil. Já spokojeně odjel a po čtyřech dnech jí měl zase prázdnou. Jelikož byl ten člověk opravdu solidní dohodli jsme se na další navštěvě a že to omkrknem. No a co čert nechtěl jak se to podruhé pořádně natlakovalo tak to asi nevydržel výpraník. Prostě utíká to přímo do výdechů v palubce. Rád bych věděl jestli s tím někdo nemá zkušenosti... musí jít dolu palubka nebo stačí sundat tunel? Na nový výparník se bodnu. Ten stojí asi 12k, ale napadlo mě, že by ten ůnik mohl klidně být od nějake prasklé trubice u něj a pak by byla škoda to neopravit. Předem:ucta: :ucta: :ucta:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

to bude imho jen pripojeni toho vyparniku, a on Arnost nenasel jiny reseni nez za 12 ?
Don T

#3 Příspěvek od Don T »

Originál zaslal darmon
[B]to bude imho jen pripojeni toho vyparniku, a on Arnost nenasel jiny reseni nez za 12 ?

Vubec se mu nechtelo do toho rozdelavani. Nemel vubec tucha jak to u e36 vyoperovat. Pry snad prez palubku. Dohodli jsme se, ze ho zkusim nekde nechat vyhodit a on ho zkusi natlakovat zvlast. Ted, ale nevim o nikom kdo by vedel jak ho vyhodit a samotnemu se me do toho moc nechce..:shit:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

teoreticky ale ciste teoreticky, by to mohlo jit celkem jednoduse, kdyz odendas suplik spolujezdce, vyduchy na nohy ke spolujezdci, tapecirung na stredovym sloupku, tak uvidis rozvod topeni,motory a klapky, uplne v rohu kepredu auta plochou krabici s konektorama, to je ridici jednotka klimy, pred tim je mikrofiltr smerem do auta a pak je takovej plastovej kryt a pod nim je vyparnik. Mozna by sel tudy vytahnout kdyby se na druhy strane povolil, ale bez servisniho manualu to je jen typovani.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

je tam fakt malo mista, nej bude vyndat palubku, zas tak dlouho to nezabere... pak uz vyndas cokoliv ezy :-)))
“Ability is what you're capable of doing.”
Don T

#6 Příspěvek od Don T »

Originál zaslal Hanz
[B]je tam fakt malo mista, nej bude vyndat palubku, zas tak dlouho to nezabere... pak uz vyndas cokoliv ezy :-)))

Tak toho jsem se právě nejvíc bál:shit: Co nejake zkusenosti rady apod. s odmontovanim palubky? Nebo, ze by se tu snad nasel dobrovolnik co by me s tim za mirnou uplatu.. nebo snad zcela nezistne pomohl?:bigok: :ucta:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Don T
[B]Tak toho jsem se právě nejvíc bál:shit: Co nejake zkusenosti rady apod. s odmontovanim palubky? Nebo, ze by se tu snad nasel dobrovolnik co by me s tim za mirnou uplatu.. nebo snad zcela nezistne pomohl?:bigok: :ucta:

No ty vole ja jsem si furt rikal co to mas vzadu za hnusny kridlo a ona je to buchta... :D
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

lol :D
stealth
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stealth »

Originál zaslal Lukas H.
[B]No ty vole ja jsem si furt rikal co to mas vzadu za hnusny kridlo a ona je to buchta... :D

A já si myslel, že je to Don v trenkách ... :walk: :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal stealth
[B]A já si myslel, že je to Don v trenkách ... :walk: :D

No pockej az tak jsem to nezkoumal, to je taky mozny... :D
N54 PWR
Don T

#11 Příspěvek od Don T »

Kujvy.. po kridle me koukaj.. jeste ho prirovnavaj ke mne, ale aby se hromadne hrnuli ku pomoci sundat me palubku to neeeeeeee:bigok: Pro jistou vam prilozim predlohu ke kikonce z letosni dovolene, abych predesel dalsim spekulacim:bigok:
Přílohy
i takto se da auto pouzit.jpg
i takto se da auto pouzit.jpg (87.4 KiB) Zobrazeno 1191 x
i takto se da auto pouzit.jpg
i takto se da auto pouzit.jpg (87.4 KiB) Zobrazeno 1191 x
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Don T
[B]Tak toho jsem se právě nejvíc bál:shit: Co nejake zkusenosti rady apod. s odmontovanim palubky? Nebo, ze by se tu snad nasel dobrovolnik co by me s tim za mirnou uplatu.. nebo snad zcela nezistne pomohl?:bigok: :ucta:

kdy se ti to hodi ?
stealth
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od stealth »

Nechcete asistenta ? Rád bych tu operaci smráknul :-) :peace:
Don T

#14 Příspěvek od Don T »

Originál zaslal darmon
[B]kdy se ti to hodi ?

Pro me jsou nejlepsi vikendy. Zalei hlavne na tom kde by jsme to delali.. jsem panelakovej takze problem. Jezdim s tim, ale ke kamosovi do garaze. Tam bych musel dohodnout termin. Mas nejakou predstavu o casove narocnosti? Jde o to jestli sundame prohlidnem a zase nandame a nebo jestli sundame budem resit vyparnik.. tim padem odstavene auto a to uz by bylo horsi..
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Bombarder »

kuva, zavidim vam, super spoluprace !!
darmon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od darmon »

no jestli mas moznost dilny tak by to bylo super, u mne pred barakem sice misto je, ale zadna slava. Pocitej tak 3-4 hodinky do toho polezem. Ja jeste promyslim co bude nejlepsi, zkouknu ETK a kdyz tak se koupi novy o-krouzky a tak.
Don T

#17 Příspěvek od Don T »

Originál zaslal darmon
[B]no jestli mas moznost dilny tak by to bylo super, u mne pred barakem sice misto je, ale zadna slava. Pocitej tak 3-4 hodinky do toho polezem. Ja jeste promyslim co bude nejlepsi, zkouknu ETK a kdyz tak se koupi novy o-krouzky a tak.

Zkusim na to taky mrknout, ale bojim se, ze to bude fakt v riti vyparnik a to by jsme byli nahrany.. pac na ten nebudou prasule:cry: Otazka zni jestli se to vyplati rozhodit.. co ty na to jako svazak?
BTW: Jdu se zeptat na tu dilnu.. predbezne by to vypadalo na 13-14 zari.. teda, kdyz to bude vyhovovat tobe..
darmon
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od darmon »

vicemene tenhle vikend program mam, nasledujici uz nikoliv, takze mne to je burt. No vyparnik muze prasknout, to je pravda, ale otazka je proc by to delal, je stavenej na vyssi tlaky, neni nijak namahanej.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od darmon »

ja bych proste spis sazel na blbej nebo netesnici expanzni ventil co je hned vedle, a stoji do trojky
Don T

#20 Příspěvek od Don T »

Originál zaslal darmon
[B]ja bych proste spis sazel na blbej nebo netesnici expanzni ventil co je hned vedle, a stoji do trojky

OK predbezne jsem garage rezervnul na 13-14 snad ti to taky casove vyjde. Tyhle dva vikendy mam totiz plny. Kdyz to nevyjde tak se nic nedeje.. klima uz bude stejne naprd a v nejhorsim to zkusim rozhodit sam:D
Odpovědět