Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Oprava digitální klimy u E36 (možná i dalších ?)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Miki_JI »

tombaj píše:Tak jsem si vcera rikal ze vyndam ten panel a taky to zkusim. Nejdriv jsem s nim zkusil zezadu od dratu zahejbat a najednou se rozsvitil a zacal bezet. Tak nevim jestli to neni nahodou jen spatnej kontakt... Ale po chvili zkouseni a ujistovani se, ze kontakty jsou v poradku se vetsinou vzdycky po natoceni klima vypne. Staci pak zase zespoda pritlacit a po chvili se rozebehne. Fakt zahada...

No nejspis jsi v te stastnejsi mensine ktera ma jen volne kontakty ... My ostatni kteri muzou mackat jak chtel musi pajet :cry:
tombaj

#22 Příspěvek od tombaj »

Kdyby nekomu dalsimu zlobil ten puvodni link, takTADY je mirror 8)
Petr_1

#23 Příspěvek od Petr_1 »

Dneska jsem nechal vyměnit ten kondík a vona opravdu začala fungovat. Nevim jak dlouho půjde, ale při ceně 6 korun za součástku mi je to celkem jedno.
Freebooter

#24 Příspěvek od Freebooter »

Tak jsem se taky zařadil do seznamu lidí, kterým se klimatronic pos... :cry: Začal se náhodně vypínat a zapínat, občas velice slabounce svíti displej, ale nic nešlo. Pročistil jsem kontakty a nic. Tak jsem si koupil "výše popsaný" kondenzátor a dal se do práce. Když jsem přinesl klimatronic z garáže domů a rozdělal jsem ho, všimnul jsem si, že se v důsledku změny teploty pěkně orosil. Ta hlavní deska je natřená nějakou sra... V tu chvíli mě napadla spásná myšlenka :idea: vzal jsem kalafunu, líh a namíchal jsem si lak. Základní desku jsem oboustraně natřel a když jsem byl v tom, natřel jsem i druhou desku ( opatrně kolem tlačítek ). Nechal jsem to celé zaschnout. Smontované jsem to dal do auta a hle, už 14 dní to funguje bez sebemenších problémů :P .
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#25 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Freebooter píše:Tak jsem se taky zařadil do seznamu lidí, kterým se klimatronic pos... :cry: Začal se náhodně vypínat a zapínat, občas velice slabounce svíti displej, ale nic nešlo. Pročistil jsem kontakty a nic. Tak jsem si koupil "výše popsaný" kondenzátor a dal se do práce. Když jsem přinesl klimatronic z garáže domů a rozdělal jsem ho, všimnul jsem si, že se v důsledku změny teploty pěkně orosil. Ta hlavní deska je natřená nějakou sra... V tu chvíli mě napadla spásná myšlenka :idea: vzal jsem kalafunu, líh a namíchal jsem si lak. Základní desku jsem oboustraně natřel a když jsem byl v tom, natřel jsem i druhou desku ( opatrně kolem tlačítek ). Nechal jsem to celé zaschnout. Smontované jsem to dal do auta a hle, už 14 dní to funguje bez sebemenších problémů :P .

Neboj ono to zase zacne... :D
N54 PWR
Freebooter

#26 Příspěvek od Freebooter »

Jééééééé ty teda dokážeš člověka uklidnit :lol:
Doufám že budu vyjímka potvrzující pravidlo. :)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Pavel 528 »

Lukas H. píše:
Freebooter píše:Tak jsem se taky zařadil do seznamu lidí, kterým se klimatronic pos... :cry: Začal se náhodně vypínat a zapínat, občas velice slabounce svíti displej, ale nic nešlo. Pročistil jsem kontakty a nic. Tak jsem si koupil "výše popsaný" kondenzátor a dal se do práce. Když jsem přinesl klimatronic z garáže domů a rozdělal jsem ho, všimnul jsem si, že se v důsledku změny teploty pěkně orosil. Ta hlavní deska je natřená nějakou sra... V tu chvíli mě napadla spásná myšlenka :idea: vzal jsem kalafunu, líh a namíchal jsem si lak. Základní desku jsem oboustraně natřel a když jsem byl v tom, natřel jsem i druhou desku ( opatrně kolem tlačítek ). Nechal jsem to celé zaschnout. Smontované jsem to dal do auta a hle, už 14 dní to funguje bez sebemenších problémů :P .

Neboj ono to zase zacne... :D

no hlavne to chtelo nalakovat lakem na plosnaky a ne rozpustenou kalafunou v lihu-to se delalo pred 30ti lety,kdyz tu nic nebylo...dnes jsou na to spec.laky,ktery jsou na urceny....
jinak,jak pise Lukas,mel si hlavne vymenit ten kondik...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No jsem zvědavý kdy a jestli vůbec to kixne mě.Zajímavý je i to, že se ty klimy liší funkcema.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#29 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Speedy píše:No jsem zvědavý kdy a jestli vůbec to kixne mě.Zajímavý je i to, že se ty klimy liší funkcema.

napriklad? :)
Dande

#30 Příspěvek od Dande »

skautik píše:
Speedy píše:No jsem zvědavý kdy a jestli vůbec to kixne mě.Zajímavý je i to, že se ty klimy liší funkcema.

Jestli mas na mysli cim se lisi tak je to tak.Me jeden panel ukradly a ten druhej novej ma trosicku zmeny nebudu rozepisovat.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#31 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

skautik píše:

Treba automatickým čuchometrem, nebo tím, že když si namačkáš směr foukání a pak zmáčkneš auto a pak ještě jenou, taxe ti to přepne na ty tlačítka, které jsi si předtím navolil, kam to má foukat. A mě to todle nedělá, zato semi tam zobrazuje na display auto.
Dande

#32 Příspěvek od Dande »

Novejsi model asi,teda u me.
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Pyron »

Mám trochu pikantnější problém: Měl jsem manuál klimu (made in Canada), pak jsem boural a teď tam mám klimatronic... Nejdřív dělal klasické "nefungování" displayie, ale to už je odstraněno.. Nejhorší je elektroinstalace ve voze jako taková. Vše mi funguje, jen klimu nespustim... Jde o to, že i klima sama o sobě fakčí, ale neni to správně propojené. Ten maník co to bastlil, říkal že potřebuje buďto el. schéma zapojení digiklimy nebo že mi namontuje speciál tlačítko na zapínání klimy.. To se mi samozřejmě nelíbí, a tak se ptám: Máte někdo el. schéma na zapojení digiklimy?????? 8)
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#34 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Pyron píše:Mám trochu pikantnější problém: Měl jsem manuál klimu (made in Canada), pak jsem boural a teď tam mám klimatronic... Nejdřív dělal klasické "nefungování" displayie, ale to už je odstraněno.. Nejhorší je elektroinstalace ve voze jako taková. Vše mi funguje, jen klimu nespustim... Jde o to, že i klima sama o sobě fakčí, ale neni to správně propojené. Ten maník co to bastlil, říkal že potřebuje buďto el. schéma zapojení digiklimy nebo že mi namontuje speciál tlačítko na zapínání klimy.. To se mi samozřejmě nelíbí, a tak se ptám: Máte někdo el. schéma na zapojení digiklimy?????? 8)

Myslím, že je to v TISu, který je na Alpově DVD :-)
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Pyron »

Já nevím o jakém DVD mluvíš, ale raději bych tu četl něco jiného než "myslím"... 8)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#36 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Pyron píše:Já nevím o jakém DVD mluvíš, ale raději bych tu četl něco jiného než "myslím"... 8)

Hlavne neni digi klima jako digi klima, nemas ji tam nahodou s diesela? Protoze kdyz je zamenis tak nefunguje prave ta klima...
N54 PWR
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Pyron »

Lukas H. píše:
Pyron píše:Já nevím o jakém DVD mluvíš, ale raději bych tu četl něco jiného než "myslím"... 8)

Hlavne neni digi klima jako digi klima, nemas ji tam nahodou s diesela? Protoze kdyz je zamenis tak nefunguje prave ta klima...

Mám ji od Hanze.. jeden nejmenovaný člen tohoto klubu už mi psal, že to mluví samo za sebe, ale to se nedá nic dělat... Jak to poznám? Tu klimu..
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Pyron »

Jo a taky mi tam přebívá jeden bovden a lanko od topení...resp. mám to vyvedený pod volantem jen tak..
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#39 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Pyron píše:
Lukas H. píše:

Mám ji od Hanze.. jeden nejmenovaný člen tohoto klubu už mi psal, že to mluví samo za sebe, ale to se nedá nic dělat... Jak to poznám? Tu klimu..

No to nejspis nepoznas, ale da se to odblokovat na diagnostice...
N54 PWR
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Pyron »

Lukas H. píše:
Pyron píše:
Lukas H. píše:[quote="Pyron"]Já nevím o jakém DVD mluvíš, ale raději bych tu četl něco jiného než "myslím"... 8)

No to nejspis nepoznas, ale da se to odblokovat na diagnostice...[/quote]
Mno tak to mi řekni, co se na té diagnostice dá všechno udělat??Airbag mi hlasí vystřelení, ale nevystřelil.. Zkrátka ta el. je nějaká dojebaná... Co to stojí ta diagnostika a kde? Díkes 8)
Odpovědět