Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
POMÓC,pleas..Rožnul se mi airbag-E46
-
- Kontaktovat uživatele:
Včera se mi nějakým zázračným způsobem rozsvítil řidičův airbag. Jak se to stalo: auto bylo nastartované stál sem z kopce a prvně se mi rožla kontrolka nedostatku vody v ostřikovačích...Pak jak sem otočil volantem abych se rozjel sem si všim že svítí airbag-řidičův...Zkusil sem na noc odpojit baterku jestli se to nevzpamatuje a nic...Poraďte někdo prosím co s tím je..??Popř i odstranění té závady. Jsem z toho dost na prášky
je to můj milášek,jo je to 320d r.v.98...Zatím díky

-
- Klubové ID: 993
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
- Kontaktovat uživatele:
Mě se stalo něco podobného, prostě z ničeho nic se rozsvítil airbag. Příčinou bylo čidlo v sedačce spolujezdce, které pokud je sedačka při havárii obsazena, odpálí se airbag spolujezdce. Pokud není obsazena - neodpálí. Čidlo jsem popisoval tady http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Pokud je to náhodný zkrat, je to možné smazat na diagnostice. Pokud se to objeví znovu, je nutno to čidlo (taková folie s drátky) vyměnit. Já jsem sehnal nové v Německu - lacinejší než u nás. Podle technika BMW, pokud žárovka svítí, nefungují žádné airbagy - tak jsem to vyměnil, život mám docela rád. Přišlo mne to čidlo na 2.000,-Kč + práce.
Pokud je to náhodný zkrat, je to možné smazat na diagnostice. Pokud se to objeví znovu, je nutno to čidlo (taková folie s drátky) vyměnit. Já jsem sehnal nové v Německu - lacinejší než u nás. Podle technika BMW, pokud žárovka svítí, nefungují žádné airbagy - tak jsem to vyměnil, život mám docela rád. Přišlo mne to čidlo na 2.000,-Kč + práce.
Taky bych řekl, že pokud svítí kontrolka tak bagy nefunguji... Jednou jsem neco podobneho resil u jednoho auta s kontrolkou ABS. Proste nekdy po nastartovani zhasla a nekdy ne.... A vzdycky kdyz zhasla tak ABS fungovalo a kdyz svitila tak nefungovalo... A taky slo tutac o nejaky cidlo. Uz ani nevim jak se to vyresilo...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem byl dneska na diagnostice...Když sem odjížděl měl sem úsměv od ucha k uchu,ale zhruba za dvě hoďky sem se dosmál...
protože se airbag zase rožnul...Čili mě nejspíš čeká výměna váhového čidla u spolujezdce jak psal "starML" kdyby měl někdo s tímhle jakékoliv zkušenosti-každou radu uvítám...Jo jinak kdo je z okolí Ostravy a hledá nějakou solidní diagnostiku za hodně zajímavé ceny tak stačí napsat SZ a já pošlu kontakt přímo na toho týpka...

U mne se ABSka s vadnym cidlem projevovala tak, ze po startu nic nesvitilo, po prvnim prudsim zabrzdeni, zjistila elektronika, ze neco neni v poradku, rozsvitila se kontrolka a vypnulo se ABS. Coz byla docela klika, protoze brzdit na mokru s autem kde ABS funguje jenom na trech kolech je opravdu zazitek.mufman píše:Taky bych řekl, že pokud svítí kontrolka tak bagy nefunguji... Jednou jsem neco podobneho resil u jednoho auta s kontrolkou ABS. Proste nekdy po nastartovani zhasla a nekdy ne.... A vzdycky kdyz zhasla tak ABS fungovalo a kdyz svitila tak nefungovalo... A taky slo tutac o nejaky cidlo. Uz ani nevim jak se to vyresilo...
-
- Kontaktovat uživatele:
jj , i kdyz sviti kontrolka bagu , tak bag pri narazu bude fungovat ... ta nevyhoda je v tom , ze bag vystreli pri narazu i v pripade , ze na miste spolujezdce nikdo nesedi.Yuri píše:Když svítí tak fungují...Vim to z vlastní zkušenosti (boural sem s autem a svítily tam obě kontrolky...A stejně sem dostal pytlem přes tlamu...)
to je otazka zda je to vyhoda ci nevyhoda. dle me je podstatne to ze vystreli.3nge píše: jj , i kdyz sviti kontrolka bagu , tak bag pri narazu bude fungovat ... ta nevyhoda je v tom , ze bag vystreli pri narazu i v pripade , ze na miste spolujezdce nikdo nesedi.
jinak se to da resit tim ze odpojis cidlo co je v sedadle spolujezdce a das tam odpovidajici oodpor. kontrolka nebude svitit a cidlo ti je ukradeny. co je to za odpor nevim. bude nejjednosusi zmerit ho.
-