Chci se zeptat jak moc je spolehliví motor, jaká je spotřeba. Kolik je schopen bez potíží najet... Jaké kdo má skušennosti..
Dík za odpověd...
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW 318i r.v 94 M40
-
- Klubové ID: 2256
já M40 měl a celý čtyři roky byla bez problémů, nedám na ten motor dopustit.. chodil výborně nebyl to žádný lenochod a spotřebu měl akorát...
problémy mají ti co zanedbávají pravidelné výměny oleje... po té většinou odchází hydrozdvihátka ventilů a následně vačky...
pokud motor běží za studena krásně bez cvakání či klepání (hydra) a za tepla jde v tahu pěkně vytáčet k až červenému poli neměl by být s výše popsanými věcmi problém..
problémy mají ti co zanedbávají pravidelné výměny oleje... po té většinou odchází hydrozdvihátka ventilů a následně vačky...
pokud motor běží za studena krásně bez cvakání či klepání (hydra) a za tepla jde v tahu pěkně vytáčet k až červenému poli neměl by být s výše popsanými věcmi problém..

-
- Klubové ID: 2256
do toho motoru nevidis, kolik zdvihatek meneno a je to zkutecne pravda? je jasny ze maslista treba mel bezproblemovej motor ale je to vyjimka, tady v cr se na servis prdi tak podle toho ty motory vypadaj...bral bych m43 a jestli ti m10 stacila tak to bude bez problemu...mike21 píše:Na motoru jsou právě již měněny hydrozdvihátka ventilů.
Pár známích my tvrdí že kastla E36 je na 18i dost těžká...
Doteď jsem jezdil E30 s motorem ještě starším M10 a nestěžoval jsem si, akceleraci to mělo docela slušnou..