Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Otáčky turba 320d e46 100kW, vibrace při zátahu Vyřešeno!!!
-
- Klubové ID: 1647
- Kontaktovat uživatele:
Prosím vás, při kolika otáčkách by mělo zabírat turbo u 320d? Mně zabírá až kolem 2500ot/min. poraďte co tomu je a jak to opravit. Za každou radu budu vděčný. A další věc při vyších otáčkách motoru auto hučí a motor zní dost neklidně. Při zdechnutí motoru se ceé auto dost otřese. Děkuji za každou připomínku...
Ahoj, turbo u 2.0d M47 (100kW) by melo zacit zabirat tak kolem 1900ot/min. Nejdriv bych zkusil diagnostiku (nejlepe on-line mereni za jizdy), pak bych overil vsechny mozne netesnosti v okruhu turba - sani i vyfuk (praskla hadice, povolena spona, zatuhle ovladani podtlaku). To co popisujes, ze se motor notne otrese pri vypnuti klicku je normal. dela mi to taky a od sameho zacatku
Tom

-
- Kontaktovat uživatele:
Ok pozjišťuju. A co ten hluk při jízdě? Někdo říkal, že to můžou být silentbloky? A na diag mi zjistili vadný snímač polohy jehly to taky nevím co je?DarkRaven píše:Ahoj, turbo u 2.0d M47 (100kW) by melo zacit zabirat tak kolem 1900ot/min. Nejdriv bych zkusil diagnostiku (nejlepe on-line mereni za jizdy), pak bych overil vsechny mozne netesnosti v okruhu turba - sani i vyfuk (praskla hadice, povolena spona, zatuhle ovladani podtlaku). To co popisujes, ze se motor notne otrese pri vypnuti klicku je normal. dela mi to taky a od sameho zacatkuTom
-
- Kontaktovat uživatele:
Dunění a chvění. Dělá to jen za jízdy a to cca od 1700-1800ot. když přišlápnu plyn tj. když to dotane krouťák...DarkRaven píše:S tim hlukem je tezky neco radit pres mail a takhle na dalku. Clovek by to musel slyset. Jakej hluk to je? Duneni, chveni, klepani.... Je ten zvuk slyset i na miste, kdyz vytocis motor nebo jen pri jizde?
Jeste mam napad, abychom vyloucili vliv jine casti auta na duneni a vibrace tak bych zkusil toto:
Rozjet auto na rychlost kde je duneni a vibrace nejcitelnejsi, odradit a nechat bezet motor jen na volnobeh. Pokud to duneni a vibrace ustanou je to neco na motoru. Pokud ne, tak bych hledal dal na castech, ktere se pohybuji (kola, kardan...)
Rozjet auto na rychlost kde je duneni a vibrace nejcitelnejsi, odradit a nechat bezet motor jen na volnobeh. Pokud to duneni a vibrace ustanou je to neco na motoru. Pokud ne, tak bych hledal dal na castech, ktere se pohybuji (kola, kardan...)
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale já myslím nemám common-rail. Při vyřazení to nedělá. Dělá to jen v zátahu. Jel jsem s tím asi 160 po dálnici a pokud jsem nedal doraz, tak celkem v pohodě.DarkRaven píše:Jeste mam napad, abychom vyloucili vliv jine casti auta na duneni a vibrace tak bych zkusil toto:
Tenhle motor neni common-rail je to normalni strikacka (cerpadlo je Bosch VP44 - stejne jako mela Audi s motorem 2.5TDi). Tak z toho usuzuju, ze bude problem opravdu s motorem nebo jeho ulozenim. Zkusil bych zkontrolovat ty silentbloky a pak tu diagnostiku pak bych to řešil dál. víc asi ted nevymyslime. T.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za rady. Jen jestli bych mohl poprosit jaké přesně silentbloky tam mají být? Pokud by bylo možné mrkněte se na http://www.intercars.cz a z tama vypsat kody. Děkuji předem...DarkRaven píše:Tenhle motor neni common-rail je to normalni strikacka (cerpadlo je Bosch VP44 - stejne jako mela Audi s motorem 2.5TDi). Tak z toho usuzuju, ze bude problem opravdu s motorem nebo jeho ulozenim. Zkusil bych zkontrolovat ty silentbloky a pak tu diagnostiku pak bych to řešil dál. víc asi ted nevymyslime. T.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno. Přišel jsem na to při výměně zadních pružin. Byla to vytrhlá náprava. Cca 3 hodinky práce a opraveno. Už nevibruje....sturm píše:Silentbloky vyměněny, váha vzduchu taktéž, ale vibrace se neustále objevují.sturm píše:DěkujuDarkRaven píše:Tak je to OK, viz. dily vyse.
Je to vždy když dám plný plyn a auto zabere, tak se celé rozvibruje. Dělá to na témř všechny rychlosti.