Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
SPOTŘEBA 330DA? MUSÍM SE POCHLUBIT
Ja jsem se vzdycky povazoval za ridice, co jezdi rychle, ostatne bez valentina bych byl uz davno bez papiru.
ale bmw me vyvedlo z omylu, at delam co delam, kdyz necham spotrebu merit aspon 1000 km, tak se dostanu na 6,9. Tedy na udavanou hodnotu. Takze jsem prumerny ridic nemeckeho typu:)
Ale jinak to tu bylo receno pekne, 330i je super, problem je v tom, ze pokud chces jezdit porad rychle (jezdim dalnice 180 tempomat) a predjizdim, co jde, je lepsi diesel, protoze u toho ta spotreba nestoupa tak razantne. Muzes jet pohodlne rychle, predjedes taky rychle (ostatne 330i ma stejnou pruznost jako 330d kvuli krotaku tzn. z 80 na 120 na ctyrku). Proste 330i je dabel uz od zacatku, 330d se ale od tech 100 taky nenecha zahambit.
Spis me trapi olej, 12000 km sem nemenil a jsem na minimu a to jsem v prubehu 0,5 oleje dolival. Muze to byt tezsi nohou? jak ste na tom vy?
docela me to trapi
ale bmw me vyvedlo z omylu, at delam co delam, kdyz necham spotrebu merit aspon 1000 km, tak se dostanu na 6,9. Tedy na udavanou hodnotu. Takze jsem prumerny ridic nemeckeho typu:)
Ale jinak to tu bylo receno pekne, 330i je super, problem je v tom, ze pokud chces jezdit porad rychle (jezdim dalnice 180 tempomat) a predjizdim, co jde, je lepsi diesel, protoze u toho ta spotreba nestoupa tak razantne. Muzes jet pohodlne rychle, predjedes taky rychle (ostatne 330i ma stejnou pruznost jako 330d kvuli krotaku tzn. z 80 na 120 na ctyrku). Proste 330i je dabel uz od zacatku, 330d se ale od tech 100 taky nenecha zahambit.
Spis me trapi olej, 12000 km sem nemenil a jsem na minimu a to jsem v prubehu 0,5 oleje dolival. Muze to byt tezsi nohou? jak ste na tom vy?
docela me to trapi
Speedy20V píše:Tak to jezdíš jak řidič slešny Daisy ne? Když máš 6.9![]()
Jinak chceš mi říct, že benzín je do té 100ky rychlejší a pak už diesel?
Jo a mimochodem já myslel, že olej žere hlavně ten 3.0 benzín.
6,9 a min je naprosto normalni spotreba a to se nemusis flakat.
Na dalnici to odpovida rychlosti 160-180km/h.
no já měl 530d_manual/135kW před 330dA/150kW, a pod 7,2 jsem se nedostal ani na štreku, ale teuhle diskuzi jsem začal s informací, že jsme se po dálnici courali do 130km/h!!!!!!!!!
. A to jsem ( jsem asi prase
) nikdy před tím nezkoušel. neměl jsem důvod. To když jsem pospíchal do Mnichova na nádraží tak jsem tam byl z Pankráce za 3hoďky, ale to jsem si spotřebu neměřil. ale 7 to určitě něbylo.

-
Speedy20V píše:Tak to jezdíš jak řidič slečny Daisy ne? Když máš 6.9![]()
Jinak chceš mi říct, že benzín je do té 100ky rychlejší a pak už diesel?
Jo a mimochodem já myslel, že olej žere hlavně ten 3.0 benzín.
Nerikam, ze je rychlejsi, jen rikam, ze pruznost dieslu je ve vetsich rychlostech lepsi (ale se zarazenym stejnym stupnem, takze je to informace uplne k h...

Ja si to myslel taky, ale vysvetli to mymu, ze nema zrat olej.