Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rozbitá zátěžová dečka E9O
Ahoj všem, prosím o radu.
Zřejmě mám roztrženou nebo jinak poškozenou dečku v sedačce spolujezdce. Občas svítí kontrolka pasu, občas ne a je jedno zda někdo na místě sedí nenob ne.
Zajímá mne ale, zda je možné, že to rozsvítí i kontrolku airbagu.
Pokud někdo na sedačce sedí, občas se mi rozsvítí. CCa na 15 sekund poté zhasne. Zkoušel, jsem i nadlehčení se ze sedačky a na 90 % se vždy po nadlehčení rozsvítí tato airbagová kontrolka. Ještě upozorním, že nemám možnost airbag spolujezdce vypnout.
Je to porucha v souvislosti s dečkou, nebo je chyba jinde???
Díky všem.
Zřejmě mám roztrženou nebo jinak poškozenou dečku v sedačce spolujezdce. Občas svítí kontrolka pasu, občas ne a je jedno zda někdo na místě sedí nenob ne.
Pokud někdo na sedačce sedí, občas se mi rozsvítí. CCa na 15 sekund poté zhasne. Zkoušel, jsem i nadlehčení se ze sedačky a na 90 % se vždy po nadlehčení rozsvítí tato airbagová kontrolka. Ještě upozorním, že nemám možnost airbag spolujezdce vypnout.
Díky všem.
-
vvinohrad píše:Ahoj všem, prosím o radu.
Díky všem.
Mam zkusenost jen z E46 a ano muze to delat ta decka. Pripadne privod k decce, nekde ukroucene prejete kabely pod sedackou.
U starších modelů to šlo oblbnout diagnostikou a přerušením nějakého drátku k této dečce. Pak se to ale tvářilo, že na sedadle pořád někdo sedí, takže aby nepípali pásy, píchla se místo pásů ustřižená koncovka z pásů - tato byla strčená místo pásů v "konektoru" pásů. Pokud jel spolujezdec, místo této ustřižené koncovky se normálně zacvakl pás. Je to levnější řešení, než měnit dečku.
U novějších modelů to oblbnout nejde, musí se vyměnit dečka (cca 4-5tis Kč). Kámoš to teď řešil na E92 r.2006 a tam to oblbnout už nešlo.
U novějších modelů to oblbnout nejde, musí se vyměnit dečka (cca 4-5tis Kč). Kámoš to teď řešil na E92 r.2006 a tam to oblbnout už nešlo.