Zdravím potřeboval bych radu poslední dobou mi motor zacal opět žrát olej a kouřit z výfuku a jak jsem vypozoroval tak jak je spousta oleje v sání tudíž soudím ze nejspíš odešel tlakový regulační ventil. Muže to být ono.
Ještě doplním ze jde o BMW E36 320 a motor je M52B20.
Před půl rokem vyměny gufera na ventilech a olej se neztrácel.
Takže nové poznatky když jedu z kopce se zařazenou rychlostí a nešlapu na plyn a pote třeba po ujetí 500m bez plynu trochu přidám tak z výfuku se vyvalí obrozké množství kouře. Je možné ze se mi dostává olej do sání a poté když šlápnu na plyn dostane se mi ten olej se vzduchem do válců ?????
Je to mozne, neco podobneho delaji auta se spatnym tesnenim turba kdy pri brzdeni motorem pres kompresor motor "vytaha" olej a po pridani plynu se tento nazene do valcu a za skvelych optickych efektu spali. Ovsem stejne tak dobre se u atmosfery muze dostavat olej prave pres gufera (coz by teoreticky nemel byt tvuj pripad) a nebo natahovat pres odvetrani klikove skrine, takze nejlepsi je najit v sani vstupni bod od ktereho zacina byt uvnitr sajrajt a budes mit jasno.
Jo dekuji tak skusím vyměnit ten separator oleje a uvidim co se stane. Když jedu s vyřazenou rychlosití tak po zařazení a šlapnutí na plyn žádnej kouř neobjevuje
dik za radu uz jsem na to prisel no ta hadicka byla dobra ale projistotu jsem vymenil vse jak tu plastovou hadici tak tu odtokovou a i separator a problem vyresen
jo na to se chystam protoze uz zbejvaj jen pistni krouzky nebo tesneni pod hlavou si tak myslim a jestli to dopadne zle tak ten motor jde z domu uz ho mam vazne dost a do 2,0 se mi nechtej rvat dalsi prachy
jesli je plne sani oleja tak je to s nejvetsi pravdepodobnosti pravdepodobne separator oleje / tlakovy regulacni ventil.
Resil jsem to nedavno taky. Mam motor M52B25. Po nastartovani to nekolik sekund kourilo namodrale. Sani jsem mel plne oleje.
Vymen ten separator a melo by to pomoct. Rozhodne doporucuju vymenit i tu gumovou hadici co vede od merky oleje do toho separatoru. Plus ta sezrana hadice ma tendence se zmacknout. Kdyz je sezrana tak ten bordel z ni zanese to tenke vedeni v merce a pak se to pricpe znova. Merku nejlepe vyndej celou a zkontroluj jestli je vse volne pruchozi. Spodek te merky je jakoby dvouplastovej a tou cca 1mm mezirkou jde olej prave k tomu usti do separatoru. Ja tomu musel pomoct redidlem. Bylo to ucpane totalne.
Jo todle vsechno jsem udal vsechno vymenil sice olej uz neni v sání ale stale to kouri a olej se ztraci. V mem pripade je problem nekde v hlave takze menim celej motor ale dik