Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

geoška E36...za kolik?,

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
JIP

#21 Příspěvek od JIP »

Calib píše:Kam jezdíš do Paskova? Můžeš mi dát info a kontakt?

Abych pravdu řekl, ani nevím jak se ten servis jmenuje, ale je to hned jak jedeš od náměstí směrem k pekárně, přejedeš takový můstek(vpravo je sodovkárna), po levé straně trochu čouhá do cesty takový barák(je tam zrcadlo), no tak od toho můstku asi 100 metrů směrem k pekárně a vpravo je taková autodílna, vjezd přes vrata...jestli trošku znáš Paskov, nebo tudy občas projíždíš, nedá se to minout...
JIP

#22 Příspěvek od JIP »

michal09 píše:No co já vím, tak pokud jezdíš sám, nebo občas ve dvou, tak je to jedno, seřídí se to i tak dobře, pokud denně jezdíš ve čtyřech, asi by to auto mělo být nějak zatěžkaný... Ale na druhou stränu, proč to neni nějak veřejně známý, bez ohledu na značku auta? jasně co auto, to trochu jiný štělování a seřizování, ale ptal jsem se na to servisáka co mi dělal geošku a říkal že to slyší poprvé a to geošku dělá téměř deně (Toyota, Subaru)..

Asi to bude opravdu tím, že jezdím skoro furt sám...ikdyž těch mých 115kg je už skoro jako dva dospělí :lol:
calif

#23 Příspěvek od calif »

tak nakonec 1000kč.....obě nápravy
atimen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od atimen »

má někdo tip na geošku v brně ? měnil jsem axiální táhla,čepy řízení,silentloky spodni nápravy,a stabilizátory.... :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#25 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tož geometriju sem si jako nechal dělát v pneuservise Horák (Barum) v Brně (Hradecká), no a pěkně se mnó vyjebali.
Nebyl jsem u toho, musel sem pryč a páč nemohli odtáhnót zadní excentry, tak poladil enem předek. Ale zacáloval sem ajitak 750,- jako za celý auto. Tož gdezme kua.:)

Mno a z toho plyne ponaučení, že je předem dobré (třeba v servisu) zkontrolovat tyhle šruby, protože oni na to nemají prostředky, popř. (jako v mojem případě) je riziko, že je urvou a už neodjedu. Odvrtávat takovej zalomenej excentr je pech. Známej mechanik mě je uvolnil rozklepávačkou, namazal. Byli fest zarezlé, kor po zimě solí.

Jinak protokol o měření před a po mě dali. Hodně se to zlepšilo, volant je klidný, drží stopu. Ještě bych dodal, že měření geometrie se dělá několika způsoby : Mechanicky-měrkama (starý způsob), laserem (nejrozšířenější) a kamerovým systémem (drahá mašinka, nejpřesnější, neviděl jsem).
fix
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od fix »

v Brně v GENO pneu na Dornychu, lejzrová, dělal to příjemnej kluk, udělal P i Z ale platil jsem jen P (vzadu toho prý na seřizování moc není :lol: ) cca 500,-
Brody
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Brody »

Kluci muzete poradit jakym sroubem se dela odklon a jakym sbihavost na zadni naprave u e36?Dnes sem to mel v servisu a zadek uplne rozhazenej.Akorat odklony byly dobry jinak sbihavost kaput.Jedu tam zase v pondeli.Auto tam budu nechavat.Pry musi rozhejbat srouby.Tak bych rad vedel jestli mi vubec rozhejbavat ty spravny :lol:
Lukino12

#28 Příspěvek od Lukino12 »

nevim jak je to u jinych Bmw,ale E-36ka musi byt pri geometrii predpisove zatizena,vepredu 2x65kg ,vzadu 1x65+plna nadrz.to je prave problem vetsina servisu to tak nedela a ja nevim ke komu jet,takovou zatez doma nikde nemam,abych to na geosku dovezl:(navic by me zajimalo,jak pracuje treba takova 3D geometrie,jestli si ty zatezove hodnoty nahodou nejak nepricte,nevite nekdo?
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od sa-tan666 »

a jeste v kufru 21 kg 8)
noname
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od noname »

i 3D potřebuje "správné" zatížení auta, v uvozovkách píšu proto, protože je to zbytečné. Možná pro ty, co jezdi často naložení. Bez váhy si můžeš ubrat desetinu na odklonu zadku a to je tak vše, zbíhavosti se zásedně nemění, a na předku seriově nezeštěluješ nic, krom zbihavosti, takže prd. Stejnak to má každý ještě potuněné, tak ty odklony jsou jak by tam bylo naloženo 500kg :D :roll:
Lukino12

#31 Příspěvek od Lukino12 »

jo mas pravdu na to jsem zapomel...jeste v kufru 21
DWXak

#32 Příspěvek od DWXak »

asi tak - jak píše noname... já mám třeba vzádu max odklony, na 17x8 kolech mi to ukázalo výslednou hodnotu -4° :D

Jinak Červený Kostelec 650kč - super přístup, dokonce mi zdarma opravil i výfuk který jsem si při nájezdu trochu pochroumal :D
stavca

#33 Příspěvek od stavca »

Ostrava - 600Kc
Odpovědět